Pages:
Author

Topic: 24 ekim kabul edilen torba yasası - page 2. (Read 599 times)

full member
Activity: 434
Merit: 112
October 24, 2017, 09:11:59 AM
az önce haberlerde gördüm 24 ekim itibariyle torba yasa tasarısı kabul edildi. haberlerde gördüm çok madde var birkaç maddesi daha çok ilgilendirebilir diye aktarıyorum

1. mtv %40 zam olarak düşünülüyordu bunun yerine 1300 cc ye kadar +%15 1300 cc üstüne +%25 zam
2. Türkiye'de ikameti olmayan şirketlerin elektronik ortamda sundukları hizmet karşılığında vergi ödemesi istenecek.
3. Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında yapılan mal ve hizmet alımlarında başta KDV olmak üzere, diğer vergi ve benzeri mali yükümlülüklerde istisna sağlanacak. proje kapsamında ki bütün öiv dahil muaf.
4. 15 temmuz darbe girişiminde yaralanan vatandaşlar (en az ilkokul mezunu olmak şartıyla) kadrolu olarak atanacak. atandıkları yerde pozisyonu ne olursa olsun memur ünvanı olacak. eğer bu hakkı kullanmazlarsa eş ve çocuklardan 2 kişiye kadar bu hakkı kullanabilecek.
5. şehir içindeki işletmeler şehir dışındaki meralara geçebilecek bu geçişlerde önceden 10 yıllık ot bedeli alınırken bu kaldırıldı.
6. meralar osb nin taşınması veya genişlenmesi amacıyla oluşturulan komisyonun izni ile imara açılacak
7. 10 yılını dolduran ve Savunma, güvenlik, adalet ve istihbarat hizmetlerini yürüten personel tarafından kullanılanlar hariç bütün konutlar lojmanlar özelleştirilebilecek. oturanlar almak istemezse 2 ay içinde boşaltacak.
8. turizim yatırımcıları 49 yıllığına kadar kiralayabilecek veya satın alabilecek.
9. tapdk tan izin almayan bütün tütün satıcıları cezalandırılacak.
10. meyveli gazozlar, enerji içeceklerine %20 ÖTV geliyor.
11. belediye binaları, mabedler, okullar, yurtlara, eğitim kurumlarına ücretsiz veya indirimli su verilebilecek
12. kurumlar vergisi %20 den %22 ye çıktı.
13. yaz saati uygulaması tamamen kaldırılıyor. bundan sonra ileri geri yok.

kaynak: http://www.alomaliye.com/2017/10/24/torba-yasa-alt-komisyonda-kabul-edildi-aciklamalar/

yorumsuz.
Pages:
Jump to: