Pages:
Author

Topic: 3. DÜNYA Savaşında Korunma Yolları ? - page 4. (Read 4133 times)

sr. member
Activity: 616
Merit: 342
March 12, 2017, 10:28:02 AM
Türkiye'nin dış politikasının ne kadar başarısız olduğunu düşününce öyle bir savaş olursa boku yedik
hero member
Activity: 644
Merit: 504
March 12, 2017, 08:19:56 AM
Güvenli kıta : Antartika ( Ne yazık ki )
Güvenli ülke : Yok

Savaşın ne yazık ki yakın olduğunu söylememe gerek yok. Dünya sovyetlerin çöküşüyle 3.dünya savaşını 2017 lere kadar erteleyebildi Eğer sovyetler çökmeseydi 2000 li yılların başı savaş yılları olacaktı. Bu tür savaşlar aniden ortaya çıkar bir gece ansızın bir uçak düşürülür bir lider öldürülür ve herkes savaşa girmiştir. Ben savaşın (ne yazık ki) ortadoğu'da veya uzakdoğu'da başlayacağını oradan avrupa'ya sıçrayacağını düşünüyorum. Etnik ayrışma olan ülkeler bu arada bir yandan dünya savaşında çarpışırken bir yandan ise iç savaş verecektir. Dünya savaşını başlatan ülke Japonya olacağını düşünüyorum (Çin'e saldırarak ) Muhtemel taraflara gelince:

Avrasyacılar :
Rusya - Çin - İran - Suriye- Irak - Kuzey Kore

Avrupa
ABD- İngiltere- Fransa- İsrail - Japonya - Güney Kore

Kararsızlar:
Almanya - Türkiye - Hindistan
hero member
Activity: 546
Merit: 501
March 12, 2017, 08:01:39 AM
Soru başlıkta görüldüğü üzere cevaplarınızı güzel bir temele dayandırarak vermenizi istiyorum.Cevap verirken örnek olsun diye şu konulara değinebilirsiniz:
  • Güvenli Kıta Sıralaması
  • Güvenli Ülke Sıralaması
  • ...
Nedenler
  • Nükleer Silahlara uzaklık, hedef olma olasılığı, diğer ülkeler ile iyi-kötü ilişki analizine göre
  • Savaştan; ekonomik, ticari, üretim, kimyasal etki düzeyinde tahmini etkilenme düzeyine göre
  • ...
Çoğunluğun hemfikir olduğu birkaç ülke üzerinde, belirli bir süre sonra detaylı analiz yapmalıyız.
Örn; Hemfikir olunan ülkeler şunlar olduğu varsayımı altında: Yeni Zelanda, Kanada, Finlandiya ...  Bu ülkeleri  detaylı analiz ederek en iyi sonuca ulaşabiliriz. Lütfen yorumlarınız mantıklı olsun. Çıkacak sonucu merak ediyorum

edit1:Bu arada daha spesifik bir konu olarak, yer altı sığınakları konusunda yapılan çalışmalar ve fiyatları , buna benzer bulunduğumuz konumda önlem arttırıcı olarak yapılabilecek çalışmaları Daha sonraya bırakmak istedim.Çünkü dünya savaşı halinde o önlemler sizi belirli bir süre hayatta tutabilir ve hava kirlenmesi vs gibi durumlarda yaşayacağınız etkiler sizi hayattan koparır.Bu yüzden bu önlemler geçici önlem olarak refleks haline gelmiş birkaç davranış elde etmekten başka işe yaramayacağını düşünüyorum.
Pages:
Jump to: