Pages:
Author

Topic: 30k bitcoin dump etmek? - page 2. (Read 4605 times)

hero member
Activity: 938
Merit: 1000
December 10, 2015, 03:08:43 PM
Nakite çevirmesi şart mı? 30 bin Bitcoin ile piyasanın önemli oyuncularından birisi olabilir. Bildiğim kadarıyla bu miktarda coin taşıyan çok fazla spekülatör yok.

Burada şöyle bir sıkıntı var ki, anladığım kadarı ile bu paranın sahibi arkadaşımız bitcoine tamamen yabancı
Yani elindeki 30 bin btc ile piyasaya soksak, elindekileri kaybetme riski daha yüksek..
Bitcoini sadece nakite çevirme aracı olarak görüyor..
Hatta kendisi görmüyor arkadaş tavsiyesiyle uğrayacağa benziyor Smiley
Ben olsam bilmediğim bir şey de böyle bir risk almazdım.

Neden bilmiyorum, ben bildiğim halde bu miktar parayı bitcoine bağlamazdım
Ne bileyim belki de %100 hakim olamadığım için
Tamamen güvenli gelmiyor bana.. Tehlikeli .. Smiley
legendary
Activity: 1848
Merit: 1023
I am a good bro
December 10, 2015, 02:11:33 PM
Nakite çevirmesi şart mı? 30 bin Bitcoin ile piyasanın önemli oyuncularından birisi olabilir. Bildiğim kadarıyla bu miktarda coin taşıyan çok fazla spekülatör yok.

Burada şöyle bir sıkıntı var ki, anladığım kadarı ile bu paranın sahibi arkadaşımız bitcoine tamamen yabancı
Yani elindeki 30 bin btc ile piyasaya soksak, elindekileri kaybetme riski daha yüksek..
Hatta kendisi görmüyor arkadaş tavsiyesiyle uğrayacağa benziyor Smiley
Ben olsam bilmediğim bir şey de böyle bir risk almazdım.
legendary
Activity: 952
December 10, 2015, 02:10:48 PM

Evet, yurtiçinde %20-30 civarı bir kesintiyle yüz yüze Bitcoin'i TL'ye çevirebileceğini tahmin ediyorum. Pazar Alanı bölümüne miktar girmeden bir ilan bıraksın, ilgilenenler dönüş yapar. Bu forumu herkes takip ediyor. Wink
hero member
December 10, 2015, 02:06:49 PM

legendary
December 10, 2015, 02:02:37 PM
sr. member
Activity: 574
Merit: 252
December 10, 2015, 01:30:59 PM
Konudaki yazılarınıza bakınca konuyu sadece meraktan açmadığınızı düşünüyorum
Cidden elinize bu oranlarda btc geçti mi?
Çok özel değilse merak ettim....

hayır geçmedi benim değil zaten bir arkadaşın mevzusu bu yurtdışında birisinden yüklü miktarda alacağı olduğu parası var ülkeye en güvenli en temiz en komisyonsuz nasıl sokarım bitcoin işimi görür mü dedi ben de araştırayım dedim hepsi bu
Hocam arkadaşınız btc ile alsın. Sonra sizin adınıza bir hesap kendi adına bir hesap açsın. Sonra 20 bin 20 bin çeksin. Sonra işte eş dost varsa onların adına da açıp 20 bin çekebilir. Sonra geri kalan meblağyı ise elden satsın. Başka türlü ülkeye zor o kadar parayı sokar. Yada olmazsa bir tane debit card alsın. Bu btc için bir tane ssd alsın. Bitcoin core kursun. Tüm btc yi oraya atsın. Sonra debit carda ne kadar ihtiyacı olursa günlük olarak çeker. Çatır çatır harcar.
3.6 milyon tl'yi  (30.000 btc * 1.200 tl) 20k tl olarak kaç seferde çekmeyi planladın? Ya da kaç kişi lazım tam olarak haberin var mı?

Ayrıca o debit kartların limiti, kesintisi cartı curtu yok mu zannediyorsun? senede taş çatlasa 10k $ limitli kaç tane kart kullanacak? günde 200$ çekim limiti olan kartlardan?
Şimdi şöyle bir şey var bu arkadaş o kadar parayı bir anda çekse ne yapacak, yastık altına mı koyacak. Ağır ağır çekme yöntemini söyledim ben. Yatırım mı yapmak istiyor bildiğim kadarıyla bir şirket var bitcoin ile ev satıyor. Gitsin tüm btc ile ev alsın. Amacınız ne sizin o kadar para bir anda harcansa yine bu adama sen hayırdır ne ayak diyen olmayacak mı? Yani demem o ki her türlü zaten yavaş yavaş harcayacak. Bari bu şekilde harcasın.
Yanına nakit olarak alıp gelsin hiç kimse bu parayı "nereden buldun" demez (2002'de akp'nin ilk kaldırdığı yasadır nereden buldun yasası).
AMA
bu paranın %40 civarını devlete vergi olarak öder.
legendary
Merit: 1006
December 10, 2015, 01:26:27 PM

hayır geçmedi benim değil zaten bir arkadaşın mevzusu bu yurtdışında birisinden yüklü miktarda alacağı olduğu parası var ülkeye en güvenli en temiz en komisyonsuz nasıl sokarım bitcoin işimi görür mü dedi ben de araştırayım dedim hepsi bu
Hocam arkadaşınız btc ile alsın. Sonra sizin adınıza bir hesap kendi adına bir hesap açsın. Sonra 20 bin 20 bin çeksin. Sonra işte eş dost varsa onların adına da açıp 20 bin çekebilir. Sonra geri kalan meblağyı ise elden satsın. Başka türlü ülkeye zor o kadar parayı sokar. Yada olmazsa bir tane debit card alsın. Bu btc için bir tane ssd alsın. Bitcoin core kursun. Tüm btc yi oraya atsın. Sonra debit carda ne kadar ihtiyacı olursa günlük olarak çeker. Çatır çatır harcar.
3.6 milyon tl'yi  (30.000 btc * 1.200 tl) 20k tl olarak kaç seferde çekmeyi planladın? Ya da kaç kişi lazım tam olarak haberin var mı?

Ayrıca o debit kartların limiti, kesintisi cartı curtu yok mu zannediyorsun? senede taş çatlasa 10k $ limitli kaç tane kart kullanacak? günde 200$ çekim limiti olan kartlardan?
Şimdi şöyle bir şey var bu arkadaş o kadar parayı bir anda çekse ne yapacak, yastık altına mı koyacak. Ağır ağır çekme yöntemini söyledim ben. Yatırım mı yapmak istiyor bildiğim kadarıyla bir şirket var bitcoin ile ev satıyor. Gitsin tüm btc ile ev alsın. Amacınız ne sizin o kadar para bir anda harcansa yine bu adama sen hayırdır ne ayak diyen olmayacak mı? Yani demem o ki her türlü zaten yavaş yavaş harcayacak. Bari bu şekilde harcasın.
sr. member
Activity: 574
Merit: 252
December 10, 2015, 01:21:43 PM

36 milyon tl'yi  (30.000 btc * 1.200 tl) 20k tl olarak kaç seferde çekmeyi planladın? Ya da kaç kişi lazım tam olarak haberin var mı?

legendary
Merit: 1006
December 10, 2015, 01:19:52 PM

hero member
December 10, 2015, 12:47:57 PM

anladım hocam, umarım en sıkıntısız şekilde durumu halledersiniz
insan 30 bin btc'yi düşününce bile bir heyecan basıyor
o yüzden sormuştum, teşekkür ederim...
hero member
Activity: 969
December 10, 2015, 11:15:13 AM

legendary
Activity: 1498
Merit: 1007
December 10, 2015, 04:47:37 AM
yanlış anlaşılmasın  ama 30k bitcoini olan birisinin burada bu tarz bir konuyu soracağına veya bizi muhatap alacağını sanmıyorum
en nihayetinde bu işler saman altından ve bu işleri yapan profosyonellerin yardımlarıyla yürütülür.
full member
Activity: 168
Merit: 100
December 10, 2015, 04:02:55 AM
legendary
Activity: 1470
Merit: 1024
December 09, 2015, 03:04:06 PM
Ama zekatını vermen lazım. Yoksa o paradan hayır gelmez. Caiz değil Grin
hero member
December 09, 2015, 08:44:36 AM
Yurt dışı gezileri, off shore banka hesapları vs'den haberi yok arkadaşların anlaşılan. Hiçbir şekilde göze batmadan OTC olarak satar Cayman adalarında, İsviçre'de vs bankalardan platin kartı çıkartır gül gibi geçinip gidersiniz. Taş çatlasa %10 bankaya sus payı ödersiniz.

Ben olaya nakit çevirip Türkiyedeki odasında otururken, Türkiyedeki hesabına yatırılacak mantığı ile bakmıştım Smiley
Evet parayı ülkeye sokma zorunluluğu yoksa alternatifler değişiyor..
Birkaçını üstat yazmş zaten...
legendary
Activity: 1274
★ BitClave ICO: 15/09/17 ★
December 09, 2015, 08:42:39 AM
Yurt dışı gezileri, off shore banka hesapları vs'den haberi yok arkadaşların anlaşılan. Hiçbir şekilde göze batmadan OTC olarak satar Cayman adalarında, İsviçre'de vs bankalardan platin kartı çıkartır gül gibi geçinip gidersiniz. Taş çatlasa %10 bankaya sus payı ödersiniz.
hero member
December 09, 2015, 08:40:12 AM
troll değil de gerçekten bu kadar bitcoininiz olsa en az komisyonla nasıl elden çıkartabilirsiniz

Her açıdan zor..
bu hacimde bi miktar hangi borsa olursa olsun göze batar, etki yapar..
Bozdursanız elinize geçen miktar hangi yolla olursa olsun göze batar, ilgi çeker
bu miktar transferler kendi risklerini de içerir..
hero member
Activity: 714
Merit: 500
Alenktrik Teknikeri
December 09, 2015, 08:16:49 AM
Burda 30.000BTC 'ten Bahsediliyor.

Eritilmesi Çok Zor Bir Durum.
Ancak El'den Satılırsa / Kaç Kişiye Satabilcen / Gasp Edilme Durumu da Var.
BTCTurk 'te Satamazsın / Aylık İşlem Limiti Var
Maliye
Havale İle Başkasına Satsan / Hesabındaki Parayı Blokesi Var.

Birçok Etken Var.

Arkadaşlarına Akrabalarına Dağıtıp Parasını Alsan, Haberlerde Çıkar. Biri Rüşvet Alır, Aldığı Evi Akrabalarının Üstüne Yapar Gibi. Her Türlü Tespit Edilir. Smiley
full member
Activity: 168
Merit: 100
December 09, 2015, 03:36:21 AM
Piyasa fiyatının %5 altına forumda satın
Elbette çok küçük kısmı satılır
Ama hem hızlıca nakite çevrilir hem de forumdakilere bir katkınız olur..
legendary
Activity: 2912
Merit: 1150
December 09, 2015, 03:03:35 AM
yurtdısında satarsanız o parayı tr ye zor sokarsınız. bahsi geçen rakam 10m dolar ediyor kaba taslak.aslında çok ucuk bir rakam değil ama zorlayacak kadarda büyük.nerden buldun yok vergi öde vs vs derken can sıkarlar.
bence bitstamp fiyatını baz alarak yada sizin belirlediğiniz geçerli bir borsayı, belirli bir iskonto ile güncel fiyattan turkce forumda satmaya başlayın. aynı şehirde olduklarınızdan elden alırsınız.Diğerlerinde havale eft alırsınız. sadece sizin hesabınıza değil aileden başka kişilerin yada varsa ortakların hesaplarınada parayı çekersiniz. parada dağılmış olur. 30k bitcoin satılmaz 1 ayda ama en azından belli bir miktarı gitmiş olur. bence öncelikle bu şekilde satışa başlayın.akmasada damlar. benim tahminim 10-20 btc alanlar çıkacaktır.
Pages:
Jump to: