Pages:
Author

Topic: 4. BOYUT: BİTCOİN MANİPÜLASYON KARTELİ-AMAÇ FİYAT BASKILANMASI (Read 318 times)

member
Activity: 182
Merit: 11
Manipulation kartelleri kim ne derse desin fazlasıyla aktif durum da yani bence asıl fiyatı belirleyen ve kısa vadede  hareketlilik sağlayanlar bunlar 
member
Activity: 490
Merit: 13
BIB Exchange
Bir manipülasyon olduğu kesin. Yükselişte çok kişi çok fazla para götürecek. Fiyat şu anda ne kadar düşerse onların o kadar faydasına ve bunu makul bir yere kadar zorlayacaklar.
member
Activity: 154
Merit: 10
RepuX - Enterprise Blockchain Protocol
Her ne kadar bu piyasanin tek elden yonetilmedigi söylense de balina diye tabir edilen gruplar ciddi söz sahipleri fiyatın hareketinde
jr. member
Activity: 238
Merit: 4
W12.io ▬ Blockchain protocol
Karteller aslında forumda balina diye tabir edilen gruplar değil mi
jr. member
Activity: 196
Merit: 1
Özet:
Nasıl bir kartelmiş fiyatı 12.000 e taşıyıp sonra kendi haline bırakıp 18.000 lerden satmaya başlamış.
jr. member
Activity: 434
Unutulmamalıdır ki dünyayı yoneten asıl güç para ve bugün bu güç bir kaç ailenin elinde. Eğer Soros bile bu piyasayı yakın takibe alip işlem yapacağını açıklamışsa  her an manupilasyon başlayacak demektir.
full member
Activity: 286
Merit: 100
Güzel makale. Bostancı seninkinide okudum seninkine güzel yazı Smiley Genel olarak parasal imparatorluklar kuran aile yada yapilanmalar, para üzerinde her zaman söz sahibi olmak istedikleri için bitcoinede el attılar. Yani kripto para piyasasına el atmayıp önemsemeselerdi ileride kendilerine kendileri kadar büyük parasal aktörler, rakipler ortaya çıkacaktı. Bu kontrol manyaklığı olan bu grup için kabul edilebilecek bişey değil. Çünkü bu grüh bütün dünya yı kendi tapulu malı olarak görürler. Bu yüzden diğer piyasadaki tecrübelerini bitcoin piyasasında da uygulamaktadırlar.

Not: Dünya savaşı da çıksa bu yapıları yok etmenin yolu yoktur. Çünkü bunların milleti falan yoktur. Tek vatanları paradır. Parayı yok etmediğiniz sürece bunlar yaşar  Grin
sr. member
Activity: 588
Merit: 354
Ülkelerin kendisi birer kartel zaten . Kartellerin devre dışı kalması için bizim gibi bireysel yatırımcının artması gerekiyor. Fakat bu piyasayı gören bireysel yatırımcı bekliyor sadece .
full member
Activity: 301
Merit: 100
Emeğine sağlık. Teşekkürler.
member
Activity: 574
Merit: 14
uzun uzun anlatılmış. çeviri kalitesi güzel. konuyu açan arkadaşa teşekkürlerimi sunarım. bu yazıyı tek tek grafiklere bakarak gün içinde irdeleyerek okuyacağım. kartelden kasıt balinalar değilmi? neden kartel yazmış bu steemit de yazıyı hazırlayan.
newbie
Activity: 140
Merit: 0
Türev borsaların fiyatları baskıladığı genel düşünce fakat cme den önce okex vardı ve bu baskı yoktu.
member
Activity: 269
Merit: 20
Makale çok uzun değil. Ben makaleyi ve altta ki özeti de okudum. Mantıklı şeyler var yazıda. Emeğiniz için teşekkürler.
legendary
Activity: 3248
Merit: 1531
üstteki yazıyı okuyamadım özet için teşekkürler. ama yinede arkadaşın emeğine sağlık Smiley

Aslında bu bir özet değildi. Makalede değinilen konular ile ilgili olarak kendi görüşlerimi ve yorumlarımı yazdım.
newbie
Activity: 14
Merhabalar,
kısa kısa bu kötü çeviri ile ilgili olarak görüşlerimi paylaşacağım.

1. Kartel diye bahsedilen güç, dünyadaki borsalara hükmeden devasa hedge fonlardır. Kartel deyince narcos izleyen kitle başka bir şey anlayabilir.

2.
Sanılanın aksine bu fonlar 2017 de değil 2014 de girdiler kripto para piyasasına. 17 Aralık 2017 den çok önce kurgulanmış başka senaryolar var.

3. Bu ekonomi karteli 10 büyük aileden oluşuyor, merak ediyorsanız burada buyurun;
https://ofpof.com/merak/dunyaya-hukmeden-aileler
Burada önemli bir bilgi eğer sayfayı incelerseniz aileler birbiri ile çakışmıyorlar. Ama bitcoin ortada kaldı. ilerde hepsi bitcoin için savaşacak.

4. Kartele inanıyoruz, İngiliz sömürgecilik düzeni icat edildiğinden beri varlar kendileri.

5. Finansal Elitlerin varlığının farkındayız.
2011 yılında David Degraw ın yayınladığı bir makalede bu gücün dünya çapında 46 trilyon luk bir sermayeyi çevirdiği açıklanmıştı.
https://www.alternet.org/story/151999/meet_the_global_financial_elites_controlling_%2446_trillion_in_wealth/

6. Neden Borsa hisseleri, Tahviller, Borsa yatırım fonları, Endeks fonları, vb. gibi şeyler baskılanmıyor da sadece Altın, Gümüş ve Bitcoin gibi emtialar baskılanıyor? çünkü fiyat para değersizdir, altın gümüş elmas petrol değerdir savı bana göre yanlıştır.

Para nedir sorusuna cevap vermek lazım. Değerli karşılığı bulunan veya bulunduğu varsayılan kağıt veya metal parçasına para diyoruz. Paranın karşığı altın var gümüş var vs vs. Aslında bunların hiç ama hiç birinin insanın hayatta kalma seviyesinde bir değeri yok.

Hava, su, toprak, Tahta! (Ağaç, bitki örtüsünü kastediyorum)
Bir insanın hayatta kalması için bunlar yeterli. Gerçekte değerli olanlar bunlardir.

7. Fiyat baskılama iddiaları
Bir emtia da fiyatı baskılayabilmen için o emtia dan sonsuz miktarda temin edebiliyor olman gerekir. Bu yüzden bu aileler emtialar da üretici konumunda olup arzı kontrol ederek fiyatla oynuyorlar. Denklem basit, arz talepden fazla ise fiyat düşer. Arz talepden az ise fiyat artar.

Benim tahminim bu güçler bitcoin'i 2013 yılında izleme radarına aldılar. Medyada duyuldukça tamamen organik bir şekilde 200$ dan 1000$ a çıktığını gördüklerinde dank etti abilere.
önce her zamanki formülü uygulayalım madenleri alalım arzı kontrol edelim dediler. İlk bitcoin zorluk katlamaları bu dönemde başladı hatırlatırım.

Baktılar ki üretim maliyeti gittikçe artıyor ve üretilen miktarda azalıyor (yarılanma muhabbeti) ayrıca eni sonu toplam arz da belli, dediler bu olmayacak,
üretimi ele geçirerek fiyatı baskılama işi bitcoin de yemiyor  Grin

Bu yüzdem 2014 yılından beri sürekli ve düzenli olarak marketcap'i katlayarak stok yaptılar.  Bitcoin fiyatını gerçekten baskılayabilmek için günlük işlem hacminin en az yarısını karşılayacak kadar elinizde bitcoin olmalı. Arkanızda medya gücü olmalı.  Benim düşüncem hala almak istedikleri kadar bitcoin alamadıkları yönünde. Bu nedenle sürekli medya ve devlet baskısı ile fiyatı baskılamaya çalışıyorlar.

üstteki yazıyı okuyamadım özet için teşekkürler. ama yinede arkadaşın emeğine sağlık Smiley
legendary
Activity: 3248
Merit: 1531
Merhabalar,
kısa kısa bu kötü çeviri ile ilgili olarak görüşlerimi paylaşacağım.

1. Kartel diye bahsedilen güç, dünyadaki borsalara hükmeden devasa hedge fonlardır. Kartel deyince narcos izleyen kitle başka bir şey anlayabilir.

2.
Sanılanın aksine bu fonlar 2017 de değil 2014 de girdiler kripto para piyasasına. 17 Aralık 2017 den çok önce kurgulanmış başka senaryolar var.

3. Bu ekonomi karteli 10 büyük aileden oluşuyor, merak ediyorsanız burada buyurun;
https://ofpof.com/merak/dunyaya-hukmeden-aileler
Burada önemli bir bilgi eğer sayfayı incelerseniz aileler birbiri ile çakışmıyorlar. Ama bitcoin ortada kaldı. ilerde hepsi bitcoin için savaşacak.

4. Kartele inanıyoruz, İngiliz sömürgecilik düzeni icat edildiğinden beri varlar kendileri.

5. Finansal Elitlerin varlığının farkındayız.
2011 yılında David Degraw ın yayınladığı bir makalede bu gücün dünya çapında 46 trilyon luk bir sermayeyi çevirdiği açıklanmıştı.
https://www.alternet.org/story/151999/meet_the_global_financial_elites_controlling_%2446_trillion_in_wealth/

6. Neden Borsa hisseleri, Tahviller, Borsa yatırım fonları, Endeks fonları, vb. gibi şeyler baskılanmıyor da sadece Altın, Gümüş ve Bitcoin gibi emtialar baskılanıyor? çünkü fiyat para değersizdir, altın gümüş elmas petrol değerdir savı bana göre yanlıştır.

Para nedir sorusuna cevap vermek lazım. Değerli karşılığı bulunan veya bulunduğu varsayılan kağıt veya metal parçasına para diyoruz. Paranın karşığı altın var gümüş var vs vs. Aslında bunların hiç ama hiç birinin insanın hayatta kalma seviyesinde bir değeri yok.

Hava, su, toprak, Tahta! (Ağaç, bitki örtüsünü kastediyorum)
Bir insanın hayatta kalması için bunlar yeterli. Gerçekte değerli olanlar bunlardir.

7. Fiyat baskılama iddiaları
Bir emtia da fiyatı baskılayabilmen için o emtia dan sonsuz miktarda temin edebiliyor olman gerekir. Bu yüzden bu aileler emtialar da üretici konumunda olup arzı kontrol ederek fiyatla oynuyorlar. Denklem basit, arz talepden fazla ise fiyat düşer. Arz talepden az ise fiyat artar.

Benim tahminim bu güçler bitcoin'i 2013 yılında izleme radarına aldılar. Medyada duyuldukça tamamen organik bir şekilde 200$ dan 1000$ a çıktığını gördüklerinde dank etti abilere.
önce her zamanki formülü uygulayalım madenleri alalım arzı kontrol edelim dediler. İlk bitcoin zorluk katlamaları bu dönemde başladı hatırlatırım.

Baktılar ki üretim maliyeti gittikçe artıyor ve üretilen miktarda azalıyor (yarılanma muhabbeti) ayrıca eni sonu toplam arz da belli, dediler bu olmayacak,
üretimi ele geçirerek fiyatı baskılama işi bitcoin de yemiyor  Grin

Bu yüzdem 2014 yılından beri sürekli ve düzenli olarak marketcap'i katlayarak stok yaptılar.  Bitcoin fiyatını gerçekten baskılayabilmek için günlük işlem hacminin en az yarısını karşılayacak kadar elinizde bitcoin olmalı. Arkanızda medya gücü olmalı.  Benim düşüncem hala almak istedikleri kadar bitcoin alamadıkları yönünde. Bu nedenle sürekli medya ve devlet baskısı ile fiyatı baskılamaya çalışıyorlar.
newbie
Activity: 56
Emeğine saygı duyuyorum ama gerçekten çok uzun bir kısmını okudum ,bunun bir özeti yapabilirsen konuyu rahat okuyabiliriz,sırf uzun olduğu için çoğu kişi okumadan geçecektir.

Normalde 3-4 sayfaydı çeviri ben özetleyip yazmıştım ama yinede teşekkür ederim..
jr. member
Activity: 196
Merit: 2
Emeğine saygı duyuyorum ama gerçekten çok uzun bir kısmını okudum ,bunun bir özeti yapabilirsen konuyu rahat okuyabiliriz,sırf uzun olduğu için çoğu kişi okumadan geçecektir.
newbie
Activity: 56
Okuyan özet geçsin  Cool

Keşke emeğe azda olsa saygı gösterip ilk kısımlarını okusaydın makalenin. zaten öyle yapsaydın sonuna kadar okur bitirirdin.
jr. member
Activity: 154
Okuyan özet geçsin  Cool
Pages:
Jump to: