Merhabalar,
kısa kısa bu kötü çeviri ile ilgili olarak görüşlerimi paylaşacağım.
1. Kartel diye bahsedilen güç, dünyadaki borsalara hükmeden devasa hedge fonlardır. Kartel deyince narcos izleyen kitle başka bir şey anlayabilir.
2. Sanılanın aksine bu fonlar 2017 de değil 2014 de girdiler kripto para piyasasına. 17 Aralık 2017 den çok önce kurgulanmış başka senaryolar var.
3. Bu ekonomi karteli 10 büyük aileden oluşuyor, merak ediyorsanız burada buyurun;
https://ofpof.com/merak/dunyaya-hukmeden-ailelerBurada önemli bir bilgi eğer sayfayı incelerseniz aileler birbiri ile çakışmıyorlar. Ama bitcoin ortada kaldı. ilerde hepsi bitcoin için savaşacak.
4. Kartele inanıyoruz, İngiliz sömürgecilik düzeni icat edildiğinden beri varlar kendileri.
5. Finansal Elitlerin varlığının farkındayız.
2011 yılında David Degraw ın yayınladığı bir makalede bu gücün dünya çapında 46 trilyon luk bir sermayeyi çevirdiği açıklanmıştı.
https://www.alternet.org/story/151999/meet_the_global_financial_elites_controlling_%2446_trillion_in_wealth/6. Neden Borsa hisseleri, Tahviller, Borsa yatırım fonları, Endeks fonları, vb. gibi şeyler baskılanmıyor da sadece Altın, Gümüş ve Bitcoin gibi emtialar baskılanıyor? çünkü fiyat para değersizdir, altın gümüş elmas petrol değerdir savı bana göre yanlıştır.Para nedir sorusuna cevap vermek lazım. Değerli karşılığı bulunan veya bulunduğu varsayılan kağıt veya metal parçasına para diyoruz. Paranın karşığı altın var gümüş var vs vs. Aslında bunların hiç ama hiç birinin insanın hayatta kalma seviyesinde bir değeri yok.
Hava, su, toprak, Tahta! (Ağaç, bitki örtüsünü kastediyorum)
Bir insanın hayatta kalması için bunlar yeterli. Gerçekte değerli olanlar bunlardir.
7. Fiyat baskılama iddiaları
Bir emtia da fiyatı baskılayabilmen için o emtia dan sonsuz miktarda temin edebiliyor olman gerekir. Bu yüzden bu aileler emtialar da üretici konumunda olup arzı kontrol ederek fiyatla oynuyorlar. Denklem basit, arz talepden fazla ise fiyat düşer. Arz talepden az ise fiyat artar.
Benim tahminim bu güçler bitcoin'i 2013 yılında izleme radarına aldılar. Medyada duyuldukça tamamen organik bir şekilde 200$ dan 1000$ a çıktığını gördüklerinde dank etti abilere.
önce her zamanki formülü uygulayalım madenleri alalım arzı kontrol edelim dediler. İlk bitcoin zorluk katlamaları bu dönemde başladı hatırlatırım.
Baktılar ki üretim maliyeti gittikçe artıyor ve üretilen miktarda azalıyor (yarılanma muhabbeti) ayrıca eni sonu toplam arz da belli, dediler bu olmayacak,
üretimi ele geçirerek fiyatı baskılama işi bitcoin de yemiyor
Bu yüzdem 2014 yılından beri sürekli ve düzenli olarak marketcap'i katlayarak stok yaptılar. Bitcoin fiyatını gerçekten baskılayabilmek için günlük işlem hacminin en az yarısını karşılayacak kadar elinizde bitcoin olmalı. Arkanızda medya gücü olmalı. Benim düşüncem hala almak istedikleri kadar bitcoin alamadıkları yönünde. Bu nedenle sürekli medya ve devlet baskısı ile fiyatı baskılamaya çalışıyorlar.