Merhabalar.
Şuan için BDDK Bitcoin veyada türevleri olan coinlerde herhangi bir düzenlemesi, kuralı, veyada izni bulunmamakta.Elektronik Ödeme lisansı olsa bile, Bitcoin veyada altcoin ticareti yapamazsınız.
Döviz büroları, verilen izne göre kur birimlerinin ticaretini yapabilir.BDDK ve SPK Henüz bitcoini resmi veyada dolaylı olarak tanımadığı için, Coinler hakkında döviz veyada bankalar üzerinden ticaret yapılamamakta.
Muhtemelen sizin belirttiğiniz Döviz büroları el altından veriyordur.Başka türlü vermesi mümkün değil.
Gelelim şirket konusuna.
İster Tül perdesi satın sizin dediğiniz gibi, isterseniz farklı bir sektörde şirketiniz olsun, vergisini verdiğiniz sürece istediğiniz gibi satış yapabilirsiniz.Faturaya ister bitcoin dersiniz, ister coin dersiniz.Vergisini verdiğiniz sürece, bir problem olmaz - olamaz.
Teşekkürler.
şirket faaliyet alanı dışında kesilen her fatura sahte fatura hükmündedir.Naylon fatura tabiride ordan gelir.
Tül perdeci örneği onun için verildi.adamın şirketi sadece tül perde ile ilgili ise faturaları tül perde olur.Gidipte gıda maddesi sattım diye fatura keserse ve gıda ile hiç işi yoksa o fatura naylon faturadır
Faaliyet alanı dışında yazılan her fatura naylon fatura işlemi görür.Eğer şirketin varsa ve muhasebecin varsa sor detaylı bilgi al derim ilerde başın ağrır.
Altta link atalım inceleyin görün kendinizde araştırın yoksa şirketim var ben her işleme fatura keserim diyen varsa ilerde başı ağrır inceleme olursa….
https://www.verginet.net/dtt/1/naylon-sahte-fatura-ceza.aspxSahte Faturadan Korunmak için Alınabilecek Önlemler Nelerdir?
Faturanın sahte olduğu ne yazık ki anlaşılamaz. Bu cevabı sahte faturayı bilmeden kayıtlarına almış olanları düşünerek veriyoruz. Yoksa bilerek kullananlar, kayıtlarına soktukları belgenin sahte olduğunu zaten bilmektedirler. Faturanın sahte olduğunu anlayamayabilirsiniz ancak sahte faturadan korunabilmek için aşağıdaki önlemleri alabilirsiniz;
Mal ve hizmet aldığınız kişilerin gerçekten böyle bir faaliyeti olup olmadığından emin olun. Gerekirse işyerlerini görün.
Maliye bakanlığının
https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp adresinden E-Vergi Levhası ve vergi sicil no sorgulamalarını yaparak, faal olup olmadıklarını kontrol edebilirsiniz. Ayrıca mal alışı yaptığınız firmaların da web sitelerini kontrol ediniz. Artık nerdeyse bütün faal şirketlerin web sitesi bulunmaktadır.
Adres, telefon ve internet bilgilerini kontrol edin. Vergi numarasının yanında SSK işyeri No, Ticaret Sicil No gibi bilgilerini de isteyin.
Merhabalar.
Naylon fatura olayı farklı, tül perde olayı çok farklı şeylerdir.
Olmayan birşeyi zaten satarsanız naylon fatura tabirine girmiş olursunuz.Burda önemli olan, olan şeyi satabilmek.
Tül perde işi yapan biri, gıda girişini yaptıktan sonra, istediği gibi satabilir.Buna hiçbir maliye memuru, yada farklı bir kurumdaki memur karışamaz.
Tül perde işi yapan biri, Coin alımını faturalarsa, ister 1 liradan satar, ister 10.000 liradan.
Faliyet alanı dışında, yapılan her iş, naylon fatura tabirine girmez, giriş faturası olmayan her ürün, veyada iş, satışı yapılırsa, naylon fatura tabirine girer.Naylon faturada, 2 Tabir vardır, Fatura Kesen, ve kullanıcı.Faliyet alanı dışında, ürün satımı hiçbir şekilde naylon fatura tabirine giremez.
Teşekkürler.