Pages:
Author

Topic: 40 ışık yılı uzaklıkta yeni bir dünya bulundu - page 2. (Read 165 times)

hero member
Activity: 1428
Merit: 931
Dünyamızdan başka yaşanılacak bir evren var mıdır bilemiyorum ancak varsa kimse yaşamıyordur diye düşünüyorum. Forumda bazı arkadaşlar bu evrende yalnız olamayacağımızı düşünüyor olabilir herkesin düşüncesine saygı duyuyorum ama onlarla aynı fikirde değilim. Yüzey sıcaklı 42 derece çok fazla bir çok canlı bu sıcaklıkta yaşayamaz.
sr. member
Activity: 1022
Merit: 318
Haberi ben de okumuştum, ama hem ılıman hem de zemin sıcaklığı 42 derece olayı bana pek mantıklı gelmedi. Ki 42 derece sıcaklık varsa bizim karadenizlilere değil de, adana mersin gibi yazın güneşe mermi atılan yerlerde yaşayanlara daha çok hitap ediyordur. Grin Grin Grin
Şaka bir yana, bunlar güzel gelişmeler ama bizim kuşağı falan pek ilgilendirmiyor, buralarda yaşam olduğu kanıtlanacak, uygun şartlar sağlanacak falan filan derken en az 100 sene lazımdır oralara gitmeye, ölümsüzlük bu aradaki zaman diliminde bulunmazsa şayet, biz zaten görmeyiz o günleri.
sr. member
Activity: 2142
Merit: 424
NASA yaptığı bir araştırmada 40 ışık yılı uzaklıkta, yaşadığımız Dünya ile aynı büyüklükte bir gezegen keşfetmiş. Konumu Dünya ile Venüs arasında. Aynı zamanda yaşamaya elverişli olabileceği de düşünülüyor.

Kaynak: https://www.tv100.com/40-isik-yili-uzakta-yeni-bir-dunya-bulundu-galeri-756963

Gliese 12 b adı verilen ötegezegen için yapılan çizim aşağıdaki gibi. Kendisine ait kırmızı bir cüce ana yıldızı olduğu da resmedilmiş.

Kaynak ve daha fazla bilgi: https://www.livescience.com/space/exoplanets/nasa-detects-earth-size-planet-just-40-light-years-away-thats-not-a-bad-place-to-hunt-for-life

Ilıman bir iklime de sahip olduğu düşünüldüğü için burada yaşamın mümkün olabileceği düşünülüyor. Henüz bir su kaynağının bulunup bulunmadığı bilinmiyor. Zemin sıcaklığının 42 derece olduğu söyleniyor. Ayrıca bir ilginç bilgi de boyutunun Güneş'in 1/4'ü kadar olduğu söyleniyor. Güneş'in boyutunun yaklaşık 1.3 milyon adet Dünya'ya eşit olduğu gibi bir bilgiyi de hesaba katarsak arada ciddi bir fark var.

Elon Musk bir süredir Mars'ta kolonileşme üzerinde çalışıyordu. Eğer bu yeni keşif daha iyi sonuçlar getirirse araştırmalar bambaşka bir boyuta evrilebilir.  Smiley
Pages:
Jump to: