Java konusunda uzmanlar kendileri ve dünyanın en hızlı sunucu altyapısında memory data grid geliştiriyorlar, kendisine btc den bahsettiğimde bir bitcoin borsası kurmak için en iyi dilin Java olacağını çünkü sunucu ölçekleme ve veri işleme de dünyada en hızlı çözümlerin bu dille geliştirildiğini söylemişti. Dolayısıyla imkanı olan varsa Java borsa için en iyi dildir diyebiliriz ama mimari tasarımı ciddi bir iş.
Borsa yapmak için nasıl php-mysql tavsiye edilmiyorsa java-nosql bir o kadar tavsiye ediliyor. Günümüzde borsaların yoğunluk anında nasıl sıkıntı verdiklerini bildiğimizden java gerçekten bu tarz bir iş için iyi bir seçim olacaktır.
1995 yılının teknolojisi olan java ya nasıl iyi dersiniz ya. Taş devrinde mi yaşıyorsunuz.
Her halükarda öküz gibi ağır çalışan bir sisteme iyi demek için ciddi deli olmak gerek.
trilyon dolarlık dünyanın en büyük teknoloji firmaları java kullanıyor arkaplanında onlara da gidip eski bu yea diyebilirmisin
javascript misal o da eski ona da kötü gözle bakıyor musun ?
Borsa konusuna gelirsek ölçeklenebilir olmak ve hız önemli burda php ile high end çözüm üretmek hayal gibi birşey, orta ve küçük ölçekte millet kullanıyor ama inan büyük ölçekte esprisi yok, fb bile php arka planında java-c++ seviyesinde bir çözümü beraber kullanıyor.
Hızlı işlemlerin olduğu bir ortamda browser üzerinden anlık işlemleri serverinde iyi karşılayabilecek en iyi sistemler java ve onun muadili dillerle yapılıyor hepsi eski diller yalnız seni üzmesin,elbette diğer diller de kendini geliştirdi ama high end solution olarak java dan iyi durumda değiller,dünyada bilinen en hızlı anlık işlemleri yapan dile öküz gibi yavaş diyecek cahil olduğunu sanmıyorum sadece kötü kodlamanın suçunun dile atılmayacağını bilmediğini umuyorum yine javayı merak edersen google dan bakabilirsin güzel açıklayan videolar var, yalnız google de 1998 de falan kuruldu sıkıntı çıkarmaz sana umarım
lan beyin özürlü velet , zaten anlaşılıyor yazılımcı olmadığın, bir boku bilmiyorsan otur aşağı ses kes
seni üzecek ama ben yazılımcıyım, bu da ne kadar görüşünün çok kötü olduğunun göstergesi
daha sistemlerin nasıl çalıştığından anlamaz, mal mal konuşan tiplerdensin
java direkt makina diline çevrilmez, bytecode çevrilir , o yüzden yavaştır, bir sanal makina üzerinde çalışır, JVM ( java virtual machine ).
hızlı demen için gerçekten kafadan kontak olman lazım, bildiğin delisin sen
fb php ile yazılan kodu native çevirmek için proje yaptı, senin dünyadan haberin yok
eski siteler fb gibi büyük yapıları hemen değiştiremezler, çok büyük bir uğraş bu, onları bana gösteripte söylemen çok ahmakça
sözün özü geri zekalısın, işin olmayan şeylerde ahkam kesmeye çalışma küçük düşüyorsun
varsayımlarla hareket eden bir beynin var görmüyor musun hala
teknik bilgin sıfır, ama embesillikte üst seviyedesin
bilmiyorsan bilmiyorum diyeceksin, körü körüne savunan ahmak seni