bitcoin 10 sene sonrada yerini almaz sanırım paranın.Geçen biri yazmıştı btc yi günlük hayatta kullananların oranı %0,1 bile değil diye
İşte bu 5 yıllık süreçte kullananın oranı. %0,1 bile olsa şu an iyi. Parabolik olarak zaman içerisinde artacaktır düşüncesindeyim. Her geçen gün daha fazla kişi adını duyuyor, ucundan kıyısından tutunmaya çalışıyor bence.
10 Sene sonra %1 olsa bile yeterli...
kesinlikle katılıyorum ancak neden fiyatı bu kadar yüksek sizce ?
Çünkü gerçekten potansiyeli var.
Altyapısı o kadar sağlam ve orjinalki insanlar ister istemez bu geleceğin teknolojisidir diyor.
Şuan aslında bu al satlar zengin olmalar falan bitcoinin asıl amacını zedeliyor diyebiliriz.
Btc günlük yaşamda kullanılabilen kesintisiz hızlı müthiş bir ödeme aracı olarak kullanılmak için dizayn edildi.
Şimdi herkesin dilinde bitcoin ile nasıl zengin olunurdan öteye gitmiyor.
Neye göre yüksek diye düşünmemize bağlı hocam fiyatı şu an. İlk çıktığı zamana göre düşünüyorsak 7 seneden çok oldu ilk zamanlarından bu yana. centlerle alınan, en dandik pcden bile günde 10larca kazılabilen bir coinken bu hallere gelmesi ise olay evet ozamanlara göre yüksek. Ama 1-2 ay öncesine göre öyle ahım şahım bir yükselişi yok ilk bakışta. Şimdi aynı şeyi 7 sene sonrası için düşünelim. İlla ki 2000 kat artmayacak önümüzdeki 7 senede ama bi 5 kat artması bile milleti ihya edecek. İhya olacak insanlar 2010-2013 arası bu coine sahip olanlar değil. 2013 sonrası buna ilgi duyup elinde tutmaya çalışanlardan bahsediyorum zaten. 2010dan bu yana elinde tutan adam zaten 7 yıl sonra marsta bir hayat sürüyor olacak. Abartı tabi bu söylediğim ama anlaşıldığı üzere.
Ben hatırlarım ilk duyduğumda 3 dolar falandı. 10 dolar oldu, ohaa dedik. Unuttuk zaman içerisinde. Sonra 100 oldu yuhhhhh oldum... Şu an ne durumda olduumu da ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Kafaları hangi duvarlara vursak diye düşünüyoruz.
Haa bugün 2700 küsür dolar. Bu 7 sene sonra 27000 dolar olsa aynı oranda kafayı vurmayı gerektirir mi bu 10x'lik artış, onu tartışırım. Bence gerektirmez. Çünkü zaten 1000x artmışken ve sen bu durumu sadece seyretmişken 10x artması artık koymaz adama, zira bana koymaz koymayacak da.
Neyse uzun lafın kısası, 27000 dolar da olur. 20 sene sonra 200bin dolar da olur bu meret. Rakipleri olur, marketcap'i elinden kaptırır geri alır falan derken, 2 çıkar 1 düşer ama illa ki zaman içerisinde kazandırır yatırımcısına. Dediğim gibi bu 2010lardan şu ana kadar ki gibi 1000x olmaz ama 10x olur 20x olur...