Pages:
Author

Topic: ABD'den Türk ekonomisini sarsacak tasarı! Eğer onaylanırsa... - page 2. (Read 692 times)

member
Activity: 252
Merit: 10
abd nin yaptığı ambargo karanına karşılık olarak  türkiyedeki abd askerleini geri göndermekten başka birşeyi yok  devlet olarak  ambargo koymak istiyorsa abd mallarına boykot çağrısı yapabilirsin ama  süreklilik sağlanmalı
jr. member
Activity: 490
Merit: 4
bu daha başlangıç gibi geliyor bana ne yazık ki. yaptırımlar artarak devam edecek ve o süre içerisinde türk lirasının değerini korumak hayalcilikten başka bir şey değil.
member
Activity: 350
Merit: 11
Amerikanın Türk ekonomisine zarar vermek adına tasarıyı sunup onaya göndermelerine bana göre kesinlike karşılık verilmeli ,Amerika alışmış ülkeleri istediği gibi kontrol altına almaya ,bu ülkenin acil olarak ekonomik özgürlüğüne kavuşacak adımlar atmalı.
jr. member
Activity: 196
Merit: 1
Bu olayların sonu nereye kadar gidecek bilemiyorum bile. Televizyonlarda baş bas bağırıyorlar bizim onlara değil onların bize ihtiyacı var diye ama yapılanları görünce pek o şekilde değil gibi.
jr. member
Activity: 196
Merit: 4
Dinlediğim kadarıyla geri adım atmazsak bu mal varlıklarına el koyulması 2 bakan ile kalmayacakmış. İşte ozaman çok daha büyük sıkıntılar çekeriz
newbie
Activity: 168
Merit: 0
dün gelen yaptırım iki bakan üzerine odaklanıldığını gösteriyor. ama f35 yaptırımı için trumpın imzasına kalmış iş. ardından bazı ekonomik yaptırımlar da gelebilir. güçlü ekonomiye sahip ülke ol, gelişmekte olan ülkeleri istediğin gibi ez. bazı bahanelerin olsun yeterli.
newbie
Activity: 57
Amerikanın böyle bir işe kalkışacağını düşünmüyorum şuan yaptığı şey sadece göz dağı vermekle kalır gibime geliyor.
sr. member
Activity: 854
Merit: 267
Amerika papazla ile ilgili yaptırımlarına dün başladı bile, anında etkisi oldu ve dolar fırladı 5TL'yi geçti. 2 bakanımızın Amerika'da varlıkları varsa el konulacakmış ve Amerika ile ticari ilişkileri kısıtlanacakmış.
newbie
Activity: 168
F-35 satışının durdurulmasına yönelik ilk adım atıldı. Tasarı senatoda kabul edildi. Top Trump'ın kucağında.

Bizim de üretim de ortak olduğumuz bir projenin ürününün bize satılmasına nasıl engel olabiliyor bunlar. Az payımız olsa bile biz de o takımın içindeyiz. Güçlü bir şekilde ayar veriyor işte
legendary
Activity: 1540
Merit: 1016
F-35 satışının durdurulmasına yönelik ilk adım atıldı. Tasarı senatoda kabul edildi. Top Trump'ın kucağında.
member
Activity: 546
Merit: 10
gelişmiş ülkelerin dünyayı kasıp kavurduğu adaletsiz bir dünyadayız. ekonomik iktisadi denklemleri kendi çıkarlarına göre yapıyorlar. coinbase de withdraw işlemi türkiyeden bağlantı kuranlara kapatılmış. forumda haberini okudum. daha neler gelecek kim bilir.
full member
Activity: 1176
Merit: 159
türkiye de halk yıllardır kazandığı bütün parayı, alın terini amerika ve diğerlerine yediriyor. Onlar üretip satıyor bizde alıyoruz, yani şuan zaten kaybeden taraf biziz Amerikanın bu hamlesi ters teper dedim diye çomar oldum anında vay anasını ya..
jr. member
Activity: 420
hala daha türkiyenin eli daha güçlü diyen arkadaşlar var. bir şirkete ambargo uygulayıp gider yapacakmışız. keşke biz de dünyaya böyle kafalarla bakıp mutlu olabilsek.
sr. member
Activity: 504
Merit: 251
Bu senatörlerde ilginç adamlarmış kafaya bak "Türk hükümeti ABD vatandaşlarının haksız yere tutuklamaya son verene dek" uluslararası mali kuruluşlardan borç almasını kısıtlayan bir yasa tasarısı, hangi çağda yaşıyonuz, haksız tutuklama varsa haksızlığı ispat ediverin madem yeterlidir.
jr. member
Activity: 406
Amerikanın bu kararı aldırması karşılığında ülke olarak gereken karşılık kesinlikle verilecektir,ayrıca verilen rakamlar ekonomimizi çok etkileyecek bir rakam değil.
full member
Activity: 420
Merit: 100
ABD bir ülkeden istediğini alıncaya kadar her türlü pisliği yapacak kapasitede aç gözlü bir ülkedir, kendi refahından başka bir düşüncesi hiç olmamıştır.
jr. member
Activity: 182
abd bizim hiçbir tarihte müttefiğimiz olmadı. Hep kendi çıkarlarını düşünen, iki yüzlü pislik bir ülke. Suriyedeki gelişmeler malum. 450 milyar dolarlık özel sektörün dış borcunun olduğunu bile bile yapıyor. kredi gelmezse türkiyeye batma noktasına ulaşırız. bunu bile bile yapıyorlar. dostlar ticarette görsün. rahip brunson için neler yapıyor abd.

ABD uzun zamandır bizim müttefiğimiz. Her ülke kendi çıkarlarını düşünür. Müttefikler her konuda anlaşacak diye bir kaide yok. Arada bu tip restleşmeler olabilir ki bu yakın zamandaki tek örnek de değil. Daha yakınımızda S400 anlaşmazlığı örneği var.

hocam abd bizim hiçbir zaman müttefiğimiz olmadı. abd nin en iyi müttefiği ulusal ve uluslararası çıkarlarıdır. nasıl pyd yi suriyede sınırımıza getirerek, müttefik olmadığını anlatıyor ise başka bir sürü gerekçesi var. ABD'nin kendi çıkarları için yapmayacağı iş yoktur.
jr. member
Activity: 378
Türkiye ekonomisi zaten sarsılmış durumda ,Amerikanın da bu yaptırımı yapacağını sanmıyorum ,bir çok ürünü abd den alıyoruz ,yapıtırımlar karşılık bulur anında.
newbie
Activity: 148
yani içinizden bir yaptırım yapmak geçiyor minareye kılıf arıyorsunuz.yapın elinizden geleni, nasılsa çok sürmeden işiniz düşecek..
newbie
Activity: 161
son 2 senedir bunlar bizimle çok uğraşmaya başladılar.bir yandan da trump'la erdoğan'ın arası gayet iyi gözüküyor.altından ne çıkacak bakalım.
Pages:
Jump to: