Pages:
Author

Topic: Abonelik Başlatmak Ne Kadar Kolaysa İptal Ettirmekte O kadar Zor Oluyor - page 2. (Read 231 times)

full member
Activity: 1414
Merit: 161
Ülkemizde klasik bir işleyişe sahip olan işlemlerden birisi de bu ne yazık ki. Aslında e-devlet ile iptal seçeneği Türknet'te var ama e-imza gibi hizmetlerle doğrulama istiyor. E-imzayı şu anda kaç kişi kullanıyor bilmiyorum ama benim hiç uğraşmadığım bir nokta. Mail yoluyla iptali de destekliyor Türknet, e-faks olarak gidiyormuş attığımız iptal mailleri. Ben tatil için gittiğim bir yerde 2 haftalığına falan kullanmak için almıştım sonra iptal ettirirken mail yoluyla ettirmiştim hemen döndüler.

Tabi Millenicom hakkında bir bilgim yok. Hala sadece faks ile iptal desteği sağlayan da ne bileyim yani. Aboneliği açarken anında açıyorlar gerçekten de. Çünkü para alacaklar sonuçta. Ama iş iptal etmeye gelince işi yokuşa sürüyorlar. Bir keresinde Türknet'i gittiğim bir yerde kullandıktan sonra iptal ettirirken baya kavga etmiştim. 1 ay deneme hizmetinden faydalanmıştım ama iptal ettirirken beni 2 hafta beklettiler ve kendi hataları olmasına rağmen 1 ayı geçti diye para istediler. Uzun uğraşlar sonucu baya bir az paraya indirebildim ve kurtuldum.  Grin
member
Activity: 99
Merit: 20
Haklısınız Zeki bey. Ben de farklı bir firmadan Türknet'e geçtim. Farklı firmada 16mbit hız alıyordum. Türknet'te de 40 hız alayım diye geçtim 16 verdiler. Fiyat diğer firmadan 25 tl fazla. Kazıklandım dedim. 15 gün denedim. Diğer firma 16 veriyoruz diyor 10 kullanıyordum. Türknet 16 verebiliyoruz diyor 17 kullanıyorum. Ve hız genelde sabit. Alt yapı aynı altyapı ama. Çok ilginç değil mi? Sanırım bu firmaların kotaları var. Bazı firmalar bunu doldurmamak için üç kağıt yapıyorlar düşüncesi oluştu bende. Türknet'de aynı tatife 25₺ fazla olmasına rağmen Türknet'te kaldım. Size tavsiyem yine Türknet'e geçin.

Bu arada dediğiniz doğru kapatmak için çok zorlanıyorsunuz ama eskisi kadar değil. Şimdi E-Devlet üzerinden kapatabiliyorsunuz. Ancak internetinizi kapatmayın sakın. Diğer firma ile anlaşın onlar kendi aralarında hallediyorlar. Eğer kapatırsanız size tekrar bağlantı ücreti yansır. Diğer firmadan kapatmadan yeni firma ile anlaşırsanızmhiç bir şey değişmez. Türknet diğer firmaya kapatırmak için yasal süre veriyor. O sürede kapatmazlarsa tazninat alıyorlar. Bu yüzden biraz sabredin
hero member
Activity: 1484
Merit: 936
Aslında sizin kapatamadığınızı rakip olan kurum kolayca kapatır. Hizmet sağlayıcı değişimini yapmaları şart. Neden sizin aboneliğinizi iptal etmek istemiyorlar anlamadım. Şimdiye kadar numara taşıma ve servis sağlayıcı kapatma işlemlerinde sıkıntı yaşamadım. Ama Dgitürk gibi bir kuruma daha bulaşmadım. Sanırım burada bayağı sorun yaşayan var.

Aktardıkları telefon dakikalarca bağlanmıyor bir şeyde demiyor hani x bir firmayı arasınız atıyorum kuyrukta 10 kişi var tahmini bekleme süreniz 15 der bunlarda böyle bir şey kesinlikle yok bir müzik koymuşlar canınız sıkılmasın diye tahminim 1 saatte geçse bağlanmayacak insanın sabrını sınıyorlar. Diğer firmaya abonelik başlattım evrak yolladım ama bir işi halledemediler sinir küpü oldum. Böyle basit şeyler için uzun uzun uğraşmayı hiç sevmiyorum.
hero member
Activity: 1330
Merit: 645
Aslında sizin kapatamadığınızı rakip olan kurum kolayca kapatır. Hizmet sağlayıcı değişimini yapmaları şart. Neden sizin aboneliğinizi iptal etmek istemiyorlar anlamadım. Şimdiye kadar numara taşıma ve servis sağlayıcı kapatma işlemlerinde sıkıntı yaşamadım. Ama Dgitürk gibi bir kuruma daha bulaşmadım. Sanırım burada bayağı sorun yaşayan var.
sr. member
Activity: 1386
Merit: 374
Hocam genelde böyledir zaten, çok kolay bağlanıyor ama iptal ettirmek isterseniz günlerce uğraşmanız bile gerekebilir, bir kredi kartı kapattırayım dedim 5 kere aradılar iptal etmeyin diye, en son kredi puanınız düşer dediler düşsün dedim de öyle kapattım,
legendary
Activity: 1372
Merit: 1000
Yumurta veren tavuğun kesilmesini hiçbir sahip istemez hocam o yüzden olabildiği kadar yokuşa sürmeye bayılıyorlar ve dediğiniz gibi kolay bir iptal mekanizmasının olmaması gerçekten de zor hele ki faks diye birşey gerçekten kalmamışken ki ben faks isteyenlere şunu diyorum biz daha o teknolojiye erişemedik haberci güvercinimle göndersem olur mu Cheesy
hero member
Activity: 1484
Merit: 936
Bir çoğunuz sanırım bunu yaşamışsınızdır, abone yapmak için kırk takla atarlar şöyle avantajlı böyle avantajlı derler bir şekilde sizi kandırırlar memnun kalmazsanız da iptal edebilirsiniz derler. Türknetin internetini kullanıyordum denemek için bir kaç aylığına Milenicom'a geçtim. Geçmez olaydım internet kalitesi Türknet'ten  daha kötü sürekli kopmalar yaşıyordum akşam iyice sinirlerim zıpladı yani 1 dakika internet var 5 dakika kesik lanet olsun iptal ettirmek için aradım önce müşteri temsilcisi açtı kimlik bilgileri teyidi yaptı sonra iptal birimine aktardı ama o telefon bağlanmıyor 15-20 dakika bekledim bağlandığı yok resmen oyalıyorlar. Ayrıca iptal ettirmek için iptal dilekçesini faks ile istiyorlar yav arkadaş faks mı? kaldı mail ile neden kabul etmiyorsunuz illa işi yokuşa sürecekler öyle böyle değil nefret ettim.

Türknet'te taşıma işlemleri için evrak verdim bir türlü Milenicom'u kapatıp alamadılar. Aslında bu abonolik iptal işlemleri e-devlet üzerinden kolayca yapılabimesi lazım yoksa daha çok süründürecekler bizi. Kredi kartı içinde benzer durumlar geçerli, Sanırım en zor iptal ettirilende Digitürk. Sürekli iptal ettirmeyin diye avantaj sunarlar fiyat kolaylığı sağlarlar kene gibi yapışıyorlar çıkaramıyorsunuz.
Pages:
Jump to: