Pages:
Author

Topic: Açlık sınırı 6.170 TL, Yoksulluk sınırı 18.474 TL - page 2. (Read 381 times)

copper member
Activity: 1498
Merit: 1110
TL yerine $ olarak bakarsanız her Allah'ın günü güncellemeye gerek kalmaz  Wink :

açlık sınırı 1000$
yoksulluk sınırı 3000$ diyorum

kişisel görüşüm.....

Kişisel görüşlerinize katılıyorum ama tutarlar konusunda farklı düşünüyorum.Bence açlık sınırı 500$, yoksulluk sınırı 1500$‘a sabitlensin.Sürekli artacağı zaten belli.Her seferinde önceden bu kadarmış derdinden kurtuluruz en azından.

Bu arada rakamlar Türkiye standartlarını düşününce tüm gerçeği gözler önüne seriyor.Ülkede yaşayan- DİSK araştırmasına göre- 10 milyon insan asgari ücretle, 3.4 milyon insan da asgari ücret altında bir işle çalıştığını düşünürsek bir de bu araştırmanın 2021 yılı yani asgari ücret artmadan önceki veriler olduğunu düşünürsek ülkenin 1/5’i açlık sınırında resmen yaşıyor.
hero member
Activity: 994
Merit: 772
Yakında sürekli maaş düzenlemeleri gündemin tamamını dolduracak.
Belki çok uç görüş olacak ama maaşları artırmanın dolaylı yolu olarak artık 30 gün için verilen maaşları 20 günde vermek gibi acayip durumlarla karşılaşabiliriz. Olmaz demiyorum neler olmadı ki. Buraya yazayım ilerde bakarım ben demiştim diye Smiley
legendary
Activity: 2128
Merit: 1148
TL yerine $ olarak bakarsanız her Allah'ın günü güncellemeye gerek kalmaz  Wink :

açlık sınırı 1000$
yoksulluk sınırı 3000$ diyorum

kişisel görüşüm.....
RS7
newbie
Activity: 27
Merit: 0
Düşüncelerimiz belli git gide eriyoruz fakirleşiyoruz.
Seneye açlık sınırı 10 bin, yoksulluk 25 bin olur çok rahat.
legendary
Activity: 1120
Merit: 1064
Birleşik Kamu-iş sendikasının yaptığı açıklamaya göre açlık ve yoksulluk sınırları sırasıyla 6.170 ve 18.474 TL olarak açıklanmış. Türkiye Cımhuriyeti’nde yoksul olmayan kesim tahminime göre en fazla yüzde 4 civarıdır. Bu sınır hesaplanırken ortalama kişi sayısına göre yani 4 kişiye göre hesaplanmış.

Geçen senenin aynı ayındaki değerler ise :

Açlık sınırı : 3.384 TL,
Yoksulluk sınırı : 13.902 TL

Kaynak https://www.cumhuriyet.com.tr/amp/turkiye/birlesik-kamu-is-aclik-siniri-6-bin-170-yoksulluk-siniri-ise-18-bin-474-liraya-yukseldi-1929622

Sizin bu konu hakkında düşünceleriniz nedir?
Pages:
Jump to: