Ben Anti Amerikancıyım biraz. Ümit Özdağ'ın yerine İnce'nin Memleket Partisine daha yakınım ama Zafer Partisini de beğeniyorum.
Ekşi Sözlük'te Zafer Partisinin yükselen değerinden bahsettim. Ölmüş anama bir sürü küfür ettiler. BPT'nin Telegram anketindeki yükselen oy oranını paylaştım. Yine de küfür kıyamet hakaretleri, etiketlemeleri, trol demeleri bitmedi. Burada Kavala'nın hapis cezası konusunu açmıştım. Herkes birbirine etiket vurmuş o konuda da. İğrenç bir tartışma olmuş ama yine hafif vurmuşlar birbirlerine.
Ben Ekşi'de DM'den ve nick altıma 3 hafta aralıksız küfür yedim. Kimseyi de Memleket Partisine oy vermeyi düşündüğümü ikna edemedim. Şimdi Zafer Partisi derken dilim yanıyor. Acaba başıma bir şey gelecek mi diyorum.
İnsanları anlamak oldukça güç birin x bir partiye oy vermesi yada bu x parti hakkında ne düşünüyorsunuz diye sormasının cevabı küfür kıyamet olmamalı görüyoruz ki insanlarımız eleştiriye kapalı, aslında yerinde ve yapıcı eleştiri çok faydalı olacaktır ama bir gurup yada çoğunluğun aksine bir tercihiniz varsa yuhalanıyorsunuz.
Sonuçta herkes istediği parti ve kişiye oy vermede özgürdür (bazıları kısıtlanıyor elbette) Şimdi ben bir arkadaşımı dostumu benden fark bir partiye oy verdi diyerek eleştirmem doğru olmaz belki oy verdiği parti ona daha mantıklı gelmiş olabilir. Burada sürekli iktidarı eleştiriyoruz çünkü iktidar onlar muhalefeti de eleştiriyoruz etkili bir muhalefet olsaydı ülke siyaseti çok daha farklı noktalarda olabilirdi.
Sürekli aynı şeylerden yakınıyoruz 20 senedir tek patinin yönetimindeki Türkiye ekonomisi geldiği noktada içler acısı kısaca battık demek daha doğru olur buna rağmen halen çoğunluğun desteğini almasıda üzücü. Hiç bir partiye üye değilim üye olmayıda düşünmüyorum benim için parti değil kişi önemlidir partiye değil kişiye oy veririm.
Ülkeyi yönetecek kişi yada kişiler ülkenin refah seviyesini yükseltecek ise adaleti herkes için eşit bütün kurumları bağımsız yapacak ise o kişiyi desteklerim yeterki ülkem ileri gitsin bilim ve teknojide ilerlesin eğitimde ilerlesin bilim ülkesi olsun yeterki olsun. İçimde hep bir umut var bir gün bu ülkede her şey değişecek her şey çok daha güzel olacak.
Umarım bir gün çok daha güzel bir Türkiye'de uyanırız.