Pages:
Author

Topic: Albayrak: Ekonomide dengelenme süreci başladı - page 3. (Read 698 times)

jr. member
Activity: 322
Merit: 2
evet ihracatı değiştiremeyip ithalatı birazcık kısıp katardan da misler gibi 400 milyon dolarlık uçan saray alarak yaptık bu dengelemeyi.
member
Activity: 364
Merit: 10
GR
Bunlarin isimlerini duyunca midem bulaniyor.  Ulkenin uzerine cullanmislar,  her biri bir sektoru parsellemis,  devletin tum imkanlarini somurerek cebe indiriyorlar.  Kalkmis birde insanlarin gozunun icine baka baka yalan soyluyorlar.  Once sen kanayan sektorlerde ithalat yapmayi birak bizati olarak sonra gel halki yerli uretime tesvik et. 
newbie
Activity: 238
Merit: 0
Ekonomide dengelenme süreci hükümetin kamu harcamalarına iktisat politikası ile başladı ,fakat bunun ülke ekonomisini düzeltecek kadar yeterli olmadığını çok iyi biliyoruz ,artık üretip yurt dışına satar hale gelmemiz lazım.
sr. member
Activity: 616
Merit: 342
Her 3 ayda bir %6-7 büyümeden sonra ekonomimiz bu hale geliyorsa bunu da bir düzelme iyi bir şey olarak gösteriyorlarsa ben onlara inananların aklına tüküreyim.
jr. member
Activity: 462
Bizden kaynaklı mı diğer ülkelerden kaynaklı mı bilinmeyen bir iyiye gidiş var. İyiye ggidiş derken kötüye gidişin hızını kesmekten bahsediyorum.
newbie
Activity: 84
gerçekten bizimle alay ediyorlar bunlar. zaten babanızın çiftliğine çevirdiniz ülkeyi, bari dalga geçip milletin sinirini zıplatmayı bırakın artık. o kadar çok dengelendik ki ekmek iki lira olacak.
jr. member
Merit: 1
Ülke olarak bu döviz yükselişi ile birlikte oldukça zor günlere giriş yapmış olduk .Hükümetin almış olduğu ekonomik kararlar maalesef devede kulak misali pek bir ieş yaramayacağa benziyor ,daha radikal kararlar alınmak zorunda olduğunu düşünüyorum.
newbie
Activity: 5
her yerden kısmaya başladılar dengelenir tabii. fox tv de bir haber gördüm emekli maaşları 350 tl ye düşecekmiş..
full member
Activity: 413
Merit: 100
Bütün ülkece ve bütün kurumlarca topyekün tasarrufa gidilmedikçe ve israftan kaçınmadıkça, ben sade bir vatandaş olarak daha ne kadar ne verebilirim acaba ülkeye.
member
Activity: 336
Nasıl bir dengeleme ise bütün milletin dengesi şaştı ,bakan bey dengelemekten neyi kast ediyor anlaşılacak gibi değil ,ne yapılması gerektiğine karar vermek içn 1 ay boyunca halk gibi asgari ücret ile geçinmeye çalışırsa daha doğru kararlar verir.
member
Activity: 588
Merit: 22
Acaip bir dengelenme var hemde..Su benzin fiatına dengelendi mesala..Yada tuvalet kağıdı,o da bir büyük ağaç fiatına dengelendi.Tüm fakirler dengeleniyor artık.Herkes fakir,bazıları zengin oldu...
member
Activity: 420
Merit: 11
DAO Maker
Bu zamların tamamını devlete yüklemek çok mantıksız. Malesef bizim vatandaşımız kendi menfaatini devletin menfaatinden üstün tutuyor. Yerli üretilen ne kadar ürün varsa hepsine %100 zam geldi, ayıptır günahtır.
Yerli üretilen herhangi bir mal söyleyin bana, ben de o malın fiyatını oluşturan girdilerden ne kadarının yerli ve milli olduğunu açıklamaya çalışayım. Tarladan gelen 1 kg. domatesin ne kadar yerli olduğunu tartışalım mesela. Yetiştiricilerin bu yerli domates için Tohumdan başlayarak: Gübre,  İlaçlama, Sürme, (Burada mazot giriyor devreye) Sulama ki bunun için hem elektrik hem de su parası ödüyorlar (Çünkü gelişen Türkiye'de köyler, mahalle olup büyük şehirlere bağlandığından beri, köylülerin kendi olanaklarıyla yaptıkları su şebekelerinden bile su parası almaktalar) tekrar ilaç ve gübre, en sonunda toplama ve pazara ulaşmak için tekrar mazot. Şimdi buyurun siz yine bizim vatandaşımız kendi menfaatini vs. diye başlayan cümleler kurun, Siz yine ayıptır, günahtır edebiyatını yapın. Düşünün sevgili arkadaşım. Biraz zahmet edip kurduğunuz cümlelerin ne kadar iktidar televizyonlarından ezber, ne kadar Türkiye gerçekleri olduğunu düşünün lütfen...

newbie
Activity: 34
değerli yorumlarınız için teşekkür ederim, olumlumu olacak olumsuzmu süreci gözlemleyeceğiz dediğiniz gibi.
jr. member
Activity: 266
araştıran, sorgulayanlar netten her türlü net bilgiye ulaşabilir. kaynak seçimlerini farklı yerlerden yapıp, sorguladın mı ne ortaya çıkıyor. ekonomi açısından takip ettiğim birkaç kriter var bırak dengelenmeyi, alayı negatif.
full member
Activity: 630
Merit: 103
neyi dengelemekten bahsediyonuz siz insanların cebinde para kalmadı krediler kredi kartları coştu herkes borç içinde marketlerden eli boş çıkıyor insanlar. böyle gidersek herkes batacak herkes borçtan stresten hasta olacak
member
GR
Len arkadas ne salliyorlar ama.  Ekonomi buyuyor Dolar 10TL.  Ekonomimiz daha da buyudu dolar 15 TL.  Ulan sacmalardan secmeler.  Halk cahil olunca ver babam ver yiyor nasil olsa. 
Rdu
jr. member
Activity: 224
Ekonomik büyümü üretim ve ticaret hacmi ile eş orantılıdır. Ekonomik büyüme ne kadar hızlı olursa ülke refahı da buna orantılı olarak hızlı büyür ve refah seviyesi artar. Zamlar azalır ve paramız değer kazanmaya başlar. Son zamanlarda çok sıkıntı çekmeye başladık umarız ki herşey yoluna girer.
jr. member
Activity: 252
Merit: 6
Bu zamların tamamını devlete yüklemek çok mantıksız. Malesef bizim vatandaşımız kendi menfaatini devletin menfaatinden üstün tutuyor. Yerli üretilen ne kadar ürün varsa hepsine %100 zam geldi, ayıptır günahtır.
newbie
Activity: 17
umarım öyledir diyeceğimde, geçende dolar düşecek her şey kontrol altında dediğinde bakan her ağzını açtığında dolar dahada yükseldi trajikomik..
jr. member
Activity: 462
Halk bunu ne zaman hissetmeye başlayacak? Hemen her gün %50 zam haberine uyanıyruz maalesef. Bize yansıyan şey her şeyin daha kötüye gitmeye devam ettiği.
Pages:
Jump to: