Pages:
Author

Topic: Aliexpress üzerinden alışverişe 14.5 TL gümrük - page 2. (Read 235 times)

legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
ülkede koyulupda  kaldırılan vergi görünüzmü hiç
legendary
Activity: 2982
Merit: 1485
Yurtdışından uzun süredir hiç alışveriş yapamıyorum. Eskiden eve her gün birkaç paket bir şeyler gelirdi. Özellikle Türkiye'de bulunmayan koleksiyonluk ürünler toplayanlar için çok kötü oldu bu düzenleme. Evimizde oturup keyif aldığımız şeyleri bile yapamaz olduk haraç vermeden. Hükümet değişirse yeni iktidarın yapması gereken ilk düzenlemelerden biri bu saçma sapan vergileri kaldırmak olmalı.
sr. member
Activity: 840
Merit: 300
Harbiden bu vergilr bıktıracak duruma getirdi, bir tane bakan vardı çıkıp diyordu,  bizim petrolümüz vergiler diye, utanmadan böyle konuşuyordu.  bunlarda harbiden böyle,  benzin, motorin, alkol sigara, otomotiv deki %150 vergi vesaire derken zaten ortalama bir petrol kralı kadar oluyorlar, kalan parayı da saçıyorlar da saçıyorlar, saçıyorlar da saçıyorlar. Ne güzel iş milletin parasını gevur parası gibi çarçur ediyorlar,

bu vergiler bir yere gitse gam yemeyeceğim. ama bunlar yavuz hırsız ev sahibini bastırır gibi her şeye vergi koyuyorlar.
legendary
Activity: 1176
Merit: 1013
DAVID CHAUM's xx coin SALE IS NOW LIVE!
Böyle ekonomik modele böyle düzenleme. Halk kendi arasında Berat Vergisi adını veriyor bu vergiye.
Yurtiçinde ürünlerin fiyatları yükselince insanlar Çin ya da benzer ülkelerden alışveriş yapmaya başlamışlardı. Artık bunun da avantajı kalmadı. En ufak bir paket bile gümrükte vergiye tabi oluyor ve alıcılardan para yatırmaları isteniyor.
legendary
legendary
Activity: 1638
Merit: 1329
Stultorum infinitus est numerus
Zart zurt vergisi ile 7.5 TL tutuyordu kargo muafiyetleri ilk kalktiginda, ona da mi zam gelmis? Insanlari ozellikle "vergisiz" ve "ucuz" mal almaktan uzaklastirmak icin ellerinden geleni yapiyorlar. Hayir vergiyi gectim, daha kaliteli urun istiyorum kardesim. Turkiye'de gorduklerim cokta kaliteli degil. Direk yerinden, firmadan almak istiyorum ki bi olay oldugunla elemanla konusabileyim. 1 dolar, hatta belki daha az odedigim urune neden Turkiye'de tekrar 3 dolar vergi oduyorum ki? Suana kadar GittiGidiyor, N11'den falan bir cok kez alisveris yaptim. Urunlerin cogu problemli, cogu sikintili. Zaten hep Cin'den gelen urunleri satiyorlar. Problem olunca muhattap bulamiyorsun, ugrastirip duruyor 30-40 liralik urun icin. Tabii bi de o var, AliExpress'den veya Alibaba'dan 5 liraya aldigi urunu burada 30 liraya satiyorlar.

Her ne kadar bu kadar vergi bindirseler de buyuk urunlerde tartismasiz hala yurtdisi daha iyi. Ekran karti falan alirken burada 3000 TL olani internetten 2000 liraya bile bulabiliyorsun.
legendary
Activity: 2800
Merit: 1573
İşte tam olarak bu yüzden artık aliexpress alışverişlerimiz bitirilmiş durumda. Önceden 5 liraya aldığımız ürünler şimdi 25 liraya geliyor. N11, Sahibinden ya da Gittigidiyor gibi sitelerden birçok ürünü daha ucuza alabiliyoruz çünkü gemilerle yüklü alımlar yapılıyor ve vergisi çok daha aza geliyor. 1 dolarlık ürünler satın aldığımız devir malesef kapandı Sad
legendary
vergiye zam yapıldı hocam 5 liraydı 8 yapıldı kontrol da eklenince 14,5 lira oluyor.
hero member
Activity: 1533
Merit: 560
Çocuklar 2 ile 5 dolar arası seçip seçip sepet yapıyorlardı, parça parça geliyordu adrese, şimdi 2 dolarlık ürüne bile ürün başı 14,5 TL gümrük vergisi uygulamaya başlamışlar. Yaklaşık 15 ürün yolda, siki tutmuş bulunuyorum Smiley Bir kat daha yaşadığım memleketi yönetenlere olan nefretim de artmış durumda.
Pages:
Jump to: