Pages:
Author

Topic: Almanyada btc ile kredi veren banka - page 3. (Read 596 times)

hero member
Activity: 1582
Merit: 520
May 16, 2018, 09:47:59 AM
Almanya'da bir kişinin yapmış olduğu girişim fikri iyi güzelde benim merak ettiğim neye güvenerekten karşı tarafa kredi verebiliyor verirken kredi için banka mantığıyla düşündüğümüzde bir kredi faiz miktarı olacaktır bunun değeri nedir ?
member
Activity: 378
Merit: 11
May 16, 2018, 09:33:02 AM
Bu işin yasal dayanağını çok merak ettim. Oluşabilecek herhangi bir olumsuz durumda hakkını hiçbir şekilde savunamazsın bence.
Bu organizasyona sahip girişimcilerle anlaşma yaparken epey bir dikkatli olmak gerekebilir.
jr. member
Activity: 126
Merit: 1
May 16, 2018, 08:52:39 AM
Yakın zamanda bankaların bu teknolojiye geçtiğini duymuştum. Ama bu şahsi bir çalışma olup banka gibi düşünülmemeli. Her ne kadar sertifika alınsa bile Bir banka gibi düşünmek yanlış olur. İlerleyen zamanda bu kredi verme işini resmi bankalar yapıyor olacaktır.
sr. member
Activity: 1134
Merit: 342
May 14, 2018, 03:18:46 PM
Benim şahsi görüşüme göre zaten kısa bir süre sonra büyük ihtimalle, bankacılık sektörü bu teknolojik gelişmeleri ya kullanmak zorunda kalacak ya da bazı projelerin yapısı nedeniyle yok olacak. Bazı ICO girişimleri öyle planlar yapıyor ki, resmen banka ihtiyacı kalmayacak gibi. Tabi ki bunlar ilk aşama fikirleri. Yasal düzenlemeler ve işletme zorlukları sebebiyle istedikleri kadar projeyi geliştiremeyebilirler. Ama bu bir engel değil, bir sonraki projeye kapı açmak olacaktır. Eskiden hayatımızda ciddi yer kaplayan şeyleri düşünün. Bugün bir çoğu yok ama yerine yenisi geldiği için yok. Bankacılık sektöründe bence korku hakimdir. Benim öngörüm bu. Bu teknolojilerle işlem yapılmazsa gerçekten sektör olarak bankacılığı zor zamanlar bekliyor.

Geçtiğimiz günlerde 2 aylık Avrupa seyahatimde gördüğüm kadarıyla bu konuda büyük ilerlemeler var. Özellikle bir kaç Avrupa ülkesinde Bitcoin çok meşhur ve alışverişte kullanım imkanı var. Bir kaç benzinlikte BTC ile alışveriş imkanı tabelası dikkatimi çekmişti. Almanya'da başlayan bu uygulama ise gelecek için bir referans noktası olabilir. Kredi ilk aşamada zor gibi ama uzun vadede herkes kazanacaktır bu tarz gelişmeler sayesinde.
newbie
Activity: 42
Merit: 0
May 14, 2018, 03:08:36 PM
Ülkeler arası swift işlemi için mantıklı para kaçırmak için de kullanılabilir kredi verirken karşı taraftan ne teminat alıyorlar acaba merak konusu şimdi bu  Smiley
newbie
Activity: 42
Merit: 0
May 14, 2018, 11:06:05 AM
Alman vatandaşı Radoslav Albrecht bitcoin ile kredi veren bir banka kurdu. Dünyanın heryerine kredi vermeyi hedefleyen bitbond isimli banka şimdilik 12 farklı ülkede 24 çalışanla hizmet veriyor. Sistemin swift süresini kısaltma çok kısa sürede hesaba geçme gibi avantajlarından bahsetmiş. İlgili site için resmi banka tescilini de almışlar.
Pages:
Jump to: