''Evet arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi alt coinlerim yok oldu'' diye başlayan bir cümle kursaydım ve bu altcoinlere hatrı sayılır bir para bağlasaydım muhtemelen dünyanın tamamı olmasa da bi kısmı başıma yıkılır sizlerden bazıları da ''niye tedbirini almadın, forumu hiç okumuyor musun, gecmiş olsun, herkese örnek olsun'' gibi cevaplar verirdiniz galiba. Ama bunlar ne benim coinlerimi geri getirir ne de ben bu işte son canı yanan olurdum.
Hepimiz bu piyasa da bir şeyler kazanmak hatta kazanamasak bile bunun hayaliyle yaşamaktan mutlu gibiyiz, haksız mıyım? Her biri dünyayı kurtarma görevini üstlenmiş bu coincikler gün içerisinde akıllı telefonumuzdan bilgisayarımızdan TV'den ya da aralarında konuşan insanların sohbetine kulak kabartarak dahi olsa hayatımıza girmiş, yerleşmiş durumda. Az olan azdan çok olan çoktan koyup bir miktar da olsa buraya yatırım yapmış durumda . En azından SEN bunu okuyorsan ya kriptıo para yatırımcısısın ya da kripto para almanın eşiğindesin. Youtube'dan videolar izledin, facebook gruplarını takip ettin, bu forumu okudun, telefonuna coinlerle ilgili Apk'lar kurdun vs vs. Ve yatırımını yaptın.Aldın sattın kazandın kaybettin akıllandın hold dedin yok hold degil dediler hodl'u ögrendin derken bi bakmışsın bu coinciklerin sihirli dünyasının oyuncularından biri oluvermişsin....
Yukarıda okudugun yerler az cok hepimizin başından gecen hikayenin bir kopyası. Buraya kadar herşey toz pembe olmasa da hikaye güzel. Peki herşey güzel giderken tüm coinlerini tuttUgun bir borsa bir sabah kapanırsa ne olur düşündün mü hiç? John Mcaffe bir tweet atmış ve demiş ki '' Arkadaşlar bilmem ne borsası hakkın rahmetine kavuşmuştur'' n'apcan abi? Bu senaryoyu kafanda bi canlandırsana. Borsadaki bitcoin etheryum neo neyin var neyin yoksa borsayla beraber tarihe karışmış. Ya da borsa saldırıya ugramış coinler hortumlanmış. Olamaz mı? Bal gibi olur ve oldu da.
Şimdi gelelim kurufasulyenin faydalarına. Aldıgımız coinler yarı yarıya eriyebilir hatta ceyreği kalabilir ama adet olarak aynı mı, evet aynı. O zaman 2 pump'a bakar yada 3 veya 4 pumpta eski degerini kazanır. 4 cesit coinin vardır ikisi shitcoin cıkar diğer ikisi belki seni zengin eder.İşte burada önemli bir soru karşımıza cıkıyor: Coinlerimi nerede tutmalıyım? Borsada mı, soguk cuzdanda mı, kagıt cuzdanda mı yoksa kendi cüzdanında mı?
Evet tam burada tecrübe sahaya cıkıyor işte başlıkta yaşanması olası olayı yaşamamak için bu konu hakkında hepinizden tecrübe ve önerilerini paylaşmasını rica ediyorum. Aksi halde başımıza böyle bir olay gelirse Nasreddin Hoca'nın şu sözünü söylemek zorunda kalabiliriz : Hırsızın hiç mi sucu yok...Okudugunuz için teşekkür ederim
Yerel ve global kripto para haberleri için sayfama beklerim dostlarhttps://www.facebook.com/coindunyasii