@mhanbostancı senin kar veya zarar etmen zerre umrumda değil. Benim derdim sizin gibiler yüzünden diğer bilgisiz insanların başının yanmaması. Sizler gibi "oo düzenli ödeme yapıyorlar hadi girelim" zihniyetliler yüzünden binlerce insan dolandırılıyor, sizin gibi "çakal"lar da 3-5 ref kazancı uğruna bir çok bilgisiz insanı dolandırıcıların kucağına atıyor. (Evet bu amber'da ref olayı yok belki de ancak cointellect'te vardı, ki yazdıklarından ct'ye girdiğini söylemişsin zaten).
Neyse; 1 yılda %100 çok fazla değil denmiş üst tarafta. Klasik bankacılık sistemleri 1 yılda en fazla %10 faiz sağlarken bu sistemin 1 yılda %100 kara geçecek olmasından işkillenmeyenler biraz daha araştırma yapsınlar.
Neyse daha önce dediğim gibi sizin paranız kaybedin kazanın zerre umrumda değil; Ancak "yalan yanlış" bilgiler vererek bilgisiz insanları dolandırıcıların kucağına atmayın. Tek ricam budur.
1. Öncelikle her koyun kendi bacağından asılır. Bu forumda herkes bunun farkında ben bir şey pazarlamıyorum burda. Sadece öğrendiğim bilgiyi paylaşıyorum insanlarla burdaki herkes gibi.
2. Ben hiç düzenli ödeme yapılıyor hadi girin demedim, kimseyi yönlendirme gibi bir çabamda yok.
3. Cointellect'e girip girmeme konumuz değil. Cointellect'e girip para kaybedenlere zerre üzülmüyorum. hatta bu konuda düşüncelerimi başka ortamlarda da paylaşmıştım. Çevremde çok atlayan oldu uyarmaya çalıştım insanları. Dinleyen oldu, dinlemeyen oldu.
4. "Çakal" biraz ağır olmadı mı? burayı adam akıllı okuyan herkes kimin çakal olup olmadığını görüyor zaten.
Senin canın birilerine Çakal demek istemiş buyur de!
Allah biliyor, forumu takip edenler okuyor. Kim çakal kim değil.
Özetle,
Ben senin bildiğin ve Çakal dediğin insanlardan değilim.
Ben senin gibi çok eski, süper bitcoin'ci değilim.
hesap alım satım uzmanı da değilim.
benim bu forumda ki geçmişim bir kaç ay sadece ve buranın müdavimleri bunu biliyor.
Ben öğrenme sürecindeyim, bu nedenle benim kimseyi yönlendirmem zaten mümkün değil.
Sana teşekkür eden bir kişiye "Çakal" demen senin bilgini, tecrübeni, insanlığını ortaya koyuyor zaten.
Yazık.
üzülüyorum bu çıkışları gördükçe.
bak benim zamanında cointellect ile ilgili olarak yazdıklarımdan bir demet :
2014 haziranında piyasaya girip 2015 şubat ayında faaliyetlerine son veren estonya merkezli rus mafyası şirketi.
8 ay gibi kısa bir sürede,
11 dilde yayın yapan web sitesi ile 30 u aşkın ülkede 70.000 kullanıcıya ulaşmıştır.
kaba bir hesapla piyasadan topladığı para miktarı 7.000.000 eur olarak hesaplanmıştır.ben bunu yazınca birileri atladı yok öyle değil vs diye, o atlayanlara da cevabım şu oldu :
10 küsür aralıktan sonra giren kişi sayısı baz alınmalı burada.
10 aralıktan önce giren herkes roi yaptı ve üstüne kar koydu.
yanlış bir bilgilendirme yapıyorsun
04.02.2015 21:51
şeklinde atlamış bir arkadaş,
cevabımı burdan vermek istedim.
arkadaşım,
70.000 kullanıcının içinde büyük paket alanları saymıyorum.
sadece her kullanıcıya starter sattığını varsayıyorum. piyasadan topladığı para 7.000.000 eur. bu şirketin resmi geliri yani temiz, finansal sistemden kredi kartı ödemeleri ile çekilen dolayısı ile nerden geldiği belli para.
bununun ne kadarını roi olanlara dağıttığının bir önemi yok.
bunu şöyle açıklayayım,
kaynağı belli olmayan 2 milyon eur parası var adamın. bir şirket kuruyor. kendine para yatıran herkese kazdım deyip kirli parasını doge olarak dağıtıyor. o para dağıttıkça yeni kullanıcılar geliyor. piyasadan topladığı para artık sisteme dahil edilmiş tertemiz para.
2 milyon kirli parayı dağıttılar millete.
7 milyon tertemiz paraları oldu. onuda şirketden çekmişlerdir çoktan.
aralık ayı başında dağıttıkları 2 milyon bitti artık gerçekten kazarak çıkardıkları dogecoin lerle ödeme yapmaya başladılar.
roi durumda olanlar zaten paramı çıkardım kardan zarardayım sittir et diye mevcut durumun çok üstüne gitmeyecekler.
dediğin gibi aralık 2014 ve ocak 2015 de sisteme girenler sazan durumuna düştü. onların içinden çok cızırdayan hakkını arayan olursa da kazdıkları dogelerle zamana yayarak ödeme yaparlar veya şalteri indirirler.