Pages:
Author

Topic: American bar&cafe açma hayalim - page 2. (Read 223 times)

sr. member
Activity: 1470
Merit: 449
May 18, 2020, 04:52:02 PM
Türkiye'de gitmez ağa. Benim şahsi düşüncem bu. Sen bu mekan için dünya para harcayacaksın ilk başta. Sonra sen orada bir birayı 15 -20 TL'ye satamazsın, Tekel'de bira fiyatı 11,25 TL en ucuz Ankara Sakarya'da ki mekanlar 15 TL'ye satıyor ki onların müdavimi başka, basit bir cafede 22,5 - 30 arası satılıyor, Senin mekanda en az 50 yazman lazım ki anca masrafın çıksın.

İlk aylar iyi bir reklam kampanyası yapsan iyi müşteri gelir ama hepsi sıfır instagram'a resim ve konum atmak için gelirler. Ondan sonra Biraya 50 TL yazan mekana kimse gelmez, ben ve arkadaşlarım en basit OT Cafe'de bile adam başı 5-6 bira içiyoruz daha da içeceğiz ama bütçeye göre kalkıp arabada devam ediyoruz.

Aslında benim de hep hayalim ama Türkiye'de ki alkol fiyatları uçuk olduğundan dolayı ve tabii ki de sigara olayı. Maalesef eğlence sektörü bitti. Ama paran varsa ve iyi de bir çevren varsa PAVYON aç en garantisi saçma sapan sanayi sitesinde bir yer tut yalandan masalar vs vs Smiley
legendary
Activity: 2324
Merit: 1175
May 18, 2020, 04:37:23 PM
Baya iyiymiş üstat senin hayalin de güzelmiş burada yıllanmış güzel bir scotch viski ne gider be sohbet eşliğinde  Cheesy
legendary
Activity: 2128
Merit: 1148
May 18, 2020, 04:28:28 PM
Bar dediğime bakmayın aslında cafe düşünüyorum (hayal de olsa) Smiley
Bence bir cafede ikramlar kadar önemli bir şey varsa o da ambianstır

Filmlerde dizilerde görmüşüzdür, sıradan hatta salaş sayılabilecek mekanların bile bir cazibesi oluyor.

-Sıcak ve lokal ışık kullanılmalı
-Ahşap malzemeler olmazsa olmaz (genelde koyu renk)
-mekana aksiyon katacak detaylar (musicbox-dart-bilardo)
-abidik gubidik fotolar-tablolar-kupalar-
-çeşitli oturma grupları
*bar kısmı (yanyana sohbet ya da tekil kişiler için)
*ikili üçlü deri koltuklar ki genelde yeşil renk oluyor
-duvarlar tuğla-ahşap karışımı

ÖRNEKLER:

Pages:
Jump to: