Pages:
Author

Topic: Analiz ve Grafiklere Inanan Yatirirmcilara!!! - page 2. (Read 218 times)

member
Activity: 574
Merit: 14
youtube da izlemiştim. bitcoinde fincan formasyonu varmış. buradan yükselebilir gibi imaj çizdiler. bir, iki hafta oluyor. almadım da takip etmek istedim. bu balina dediklerimiz ya çok akıllı da fincan yapıp iyice sattılar ve sonra çaktılar ya da bu teknik analiz bazen çok saçma yönlerden görmemizi sağlıyor. işin içinden çıkamadım.
full member
Activity: 1050
Merit: 152
Alintidir.
Teknik analiz sadece piyasa psikolojisi tarafından desteklendiğinde işe yarar. İnsanlar, düşündükleri ve hissettikleri şekilde  bir çok işlem gerçekleştirebilir. Profesyonel yatırımcılar ise bunun bilincindedir. Bu yüzden çoğu zaman bunu piyasayı manipüle etmek ve hedeflerine ulaşmak için kendi avantajlarına kullanırlar.

Bu yazidanda anlasilacagi uzere piyasayi manipüle etmek icin birisi bir grafik ortaya atar,  bizim forexcilerde bu islerin uzmani ya,  hemen buna benzer bir grafik cizerler.  2-3 noktayi kesistirim guya asagiya inecek veya yukari cikacak diye servis ederler. 
Yahu bu kadar mi matematik anlamayan insan var yurdumda?  Kocama istatistik sirketleri var  bin kisi 10bin kisi 100bin kisi uzerinden bilgi toplayip birseyler ortaya koymaya calisirken,  bizimkiler 2-3 bilemedin 5 noktayi bir cizgide birlestirip analiz yapiyorlar.  Analiz sirketleri bilmiyor mu 5-10 kisi uzerinde bilgi toplayip sonuca ulasmayi?
Burada mesele bitcoin hicbir yatirim araci argumanlariyla yorumlanamaz.  Illaki bir dayanak ariyorsaniz reddit okuyun anlik haber takip edin. 

Idrak edemediginiz nokta bitcoinin analizlerle ilerlememesidir,  grafik dedi diye 6bine dusmedi vaya 19bime cikmadi.  Insanlarin anlik kararlariyla degisen bir piyasada degil 1 hafta sonrayi 1 dakika sonrasini bile tahmin etmek neredeyse imkansiz.  Direnc dediginiz alim emrini bir tikla iptal etmesine bagli buyuk yatirimcilarin.  Veya emir vermesine bagli. 

Son olarak bu yonlendiricilere itimat etmeyin,  ilk yazdigim alintida net olarak soyluyor,  bu buyuk yatirimcilarin algi operasyonudur.
Alacaksanizda kendi kararinizla alin satacaksanizda kendi kararinizla satin! 

KANMAYIN,  KANDIRILMAYIN!!!

Merit olayina hic girmiyorum,  faydali bulan zaten gonderir. 

Bol Kaznclar.
Pages:
Jump to: