Pages:
Author

Topic: ANALİZ: Ekonomik Krizden Nasıl Çıkabiliriz? - page 2. (Read 587 times)

jr. member
Activity: 252
Merit: 2
zor değil aslında ufak tefek şeylere dikkat ettikten sonra kriz miriz.

1. Bir problemin olduğu zaman vali kaymakam belediye başkanına çıkıyorsun. Sen oraya çıkmadan önce araya bir adam bulmaya falan çalışmaman gerekiyor. Senin TC vatandaşı olarak gittiğin zaman ile o kaymakamın bilmem nesi olarak gittiğin zaman arasında bir fark olmamalı. İki bireyinde aynı şekilde muamele görmesi gerekiyor.
2. Bu atamalar, iş başvuruları için de geçerli. Senin adına, giyim tarzına, kişisel görüşünü kimse sorgulayamaz. Önemli olan o işe ne kadar uygun olduğun ve oraya neler verebileceğin.
Kısaca ocu bucu yerine bilgisine ve kapasitesine bakılmalı.

3. Ben en iyisini bilirim anlayışını yerine tartışmalar yapılabilmeli. Sorunlara masaya yatırılarak sorunlar tartışılmalı. A partisinden gelen teklifi B partisi doğrudan reddetmek yerine orta yolunu bulmaya çalışmalı ortak bir paydada bütünleşmeye çalışmalı.
4. Memurların mal varlıkları incelendiği gibi cumhurbaşkanına kadar 85 milyonun hepsinin mal varlığı araştırılmalı ve soruşturulabilmeli. Haksız bir kazanç elde edilmişse doğrudan soruşturma açılabilmeli.
Norveç bakanı iş seyahatinde izinsiz kendisine tahsis edilen telefonu götürdüğü için istifa etti! olması gereken budur.
5. Adalet sisteminin de insanların görüşüne göre çalışmaması gerekiyor. Hukuk herkese aynı işler. En basiti çiftçi de o kurallara uymak zorunda vekilde bakanda.

Kısaca önce ben ve benim gibi düşünen insanlar yerine önce devlet ve millet anlayışı olmalı. Bu milletin hepsi bilal erdoğan ile aynı statüde olmalı. Tek farkı cumhurbaşkanının oğlu olması olan bir insan babasının nüfuzunu kullanarak karum kadar zengin olamaz.

aslında uzayıp gider bu. Çünkü bizim sistemin neresinden tutsak elimizde kalacak. O yüzden oldum olası düze çıkamıyoruz ya.
newbie
Activity: 4
Merit: 0
Valla herşeyi sattık özelleştirdik bu saatten sonra düzelmemiz zor görünüyor
member
Activity: 322
Merit: 12
Bu krizi illa ki atlatacağız diyorsunuz ama radikal ve köklü devletimizin iyiliği doğrultusunda adımlar gerekli bize bu krizi atlatırız 10 sene sonra atlamayız yeni bir kriz çıkar onu düşünmemiz lazım şimdikini hadi atlattın 10 sene sonra gene kriz yaşamaman malummu peki onu düşünmem lazım yabancı devletler 100 senelik plan yapıyor bizimki 5 sene

en basiti ya her milli eğitim bakanı kendi götünden uydurduğu sistemi devreye almaya çalıştı. Her yıl sınav sistemleri, eğitim müfredatı değişiyor. Olan eğitim sistemine oldu. Diğerlerinde de farklı bir durum söz konusu değil.
full member
Activity: 700
Merit: 134
Bu krizi illa ki atlatacağız diyorsunuz ama radikal ve köklü devletimizin iyiliği doğrultusunda adımlar gerekli bize bu krizi atlatırız 10 sene sonra atlamayız yeni bir kriz çıkar onu düşünmemiz lazım şimdikini hadi atlattın 10 sene sonra gene kriz yaşamaman malummu peki onu düşünmem lazım yabancı devletler 100 senelik plan yapıyor bizimki 5 sene

Biz günü kurtarmaya odaklıyız onlar ülkeyi kurtarmaya. Yapılan beş senelik plan dediğimiz plana dahi uyamıyoruz, planı yapanlar tamamen kendi çıkarlarına göre plan oluşturuyor. Bir sonraki planda yer alanlar bir önceki plandakilerle çelişiyor Cheesy
newbie
Activity: 56
nasıl çıkarız bilmiyorum ama umarım tek parça çıkarız. ülke olarak diyorum. bu ülkeyi parçalamak isteyenler için muazzam bir fırsat çünkü hain şartlar zorlaştığında daha cüretkar olur.
sr. member
Activity: 546
Merit: 250
Önce tasarruf etmeyi ithal ürünleri tercih etmemeyi tüketim alışkanlıklarımızdan vazgeçmeyi düşünmeliyiz. Bireysel olarak yapılacak olan para harcamayı azaltmak tasarruf yapmak.
full member
Activity: 490
Merit: 100
full member
Activity: 353
Gelen borçlanma tutarı henüz gelmeden eridi para ülkeye ulaşmadan tl bazında borç arttı. Ekonomik krizden çıkmak için iktidar değişikliği zihniyet farklılaşması acı reçeteyi yiyecek vatandaş olmalı.
jr. member
Activity: 462
Merit: 1
Kısa vadede çıkma ihtimalimiz söz konusu değil. Uzun vadeye ise bizim sabrımız yok ekonomiyi yönetenlerin tahammülü yok. Borçlanma yoluyla geçici rahatlama sağlanır. Hatta başladı bile katar ve çin ile bu furya.
jr. member
Activity: 154
Ekonomik krizden kurtulabilmek için öncelikle dış pazarlara açılmamız lazım üreteceğiz ve ürettiğimizi de satacağız.  Bu üretim illa da büyük sanayi üretimi olması şart değil başlangıç olarak küçük sanayi ürünleri tarım politikası daha sonra da yavaş yavaş büyük sanayi ürünleri olmalı. Birilerinden bir şeyler alıyorsak bir şeyler de satmak şartıyla almalıyız hep almakla hazıra dağ mı dayanır.  Üretip satmak şart şart şart.
jr. member
Activity: 322
uzun vadede üretmeye başlamamız gerekiyor. biz ecevitten alışkınız boykot yiyip beklemeye bakalım o zaman ağlayanlar şimdi ne yapacaklar.
jr. member
Activity: 350
öz kaynaklarımız, fabrikalarımız ve tarımımız büyük bir titizlikle bitirildiği için boyun eğmeden çıkamayız ne yazık ki.
full member
Activity: 353
Dış güçler ile mücadele fabrika açarak olur. Her fabrika ülkenin kalesi gözüyle bakılmalı elde ne var ne yok satarak mücadele kazanılmaz yandaş yaratarak gideceğimiz tek yer IMF kapısıdır. Der Spiegel çıtlattı bunu, Merkel başkanı IMF anlaşmasına ikna çabası içinde.
jr. member
Activity: 462
satılacak pek bir şey kalmadı da kalanları satmazsın. teknolojik araştırmalar için devlet desteği vererek teşvik edersin, hukuk sistemini düzenler,  yargıyı bağımsızlaştırırsın.
jr. member
Activity: 182
Merit: 4
ithal ettiğin ne kadar ürün varsa onu türkiyede ucuza mal etmen lazım. çiftçiyi zenginleştirici tedbirler alman lazım. aracılar plazalarda yaşıyor. emeği veren köyü terk ediyor. saman ve sığır ithalatı yapan bir ülkeyiz. ayrıca teknolojik katma değeri yüksek ürünleri üretecek tesislere ağırlık verilmeli. parçaları yurtdışından al, türkiyede üret böyle hiçbir yere varamayız. sonra dolar yükseldi, şirket batmasına kadar gider.

bu aracılar kim? isimsiz cisimsiz hep bir aracıdan dem vuruluyor da asıl aracı devlettir. Bu malı çiftçiden alan adam kamyonuna mazot koyar, o malı çekecek işçisi vardır, o yere kira öder, o işletmenin farklı farklı bir sürü vergisi vardır. Ürünü satar kdvsini öder. Bu aracı dedikleri asıl devlettir. devlet bu yükü çiftçinin üstünden ve o malı çiftçiden alıp tezgaha götüren adamın üstünden çeksin gör çiftçi nasıl para kazanıyor.

Bundan aylar önce ahaber seri yayın çıkardı. Aracıların peşine düştüler sözde sonra 2. gününden sonra yayının devamı gelmedi. Gördüler asıl aracının devlet olduğu.

sadece ekonomik kriz değil ülkenin gelişebilmesi için eğitim olacak, işleyen bir hukuk sistemi olacak, halkı ezen değil halkın yanında olan bir yönetim anlayışı olacak, torpilin yerine liyakat geçecek, senin tanıdığın var diye kanunlar kurallar esnetilmeyecek çiftçiye ne ise vekile de aynı kurallar geçerli olacak. devletin malı deniz yemeyen keriz anlayışı olmayacak.
Halk ikiye bölünmeyecek hep beraber bu devlet için çalışacağız.

Kaliteli projeler var. Hani bundan bir bok olmaz diye yarışmaya bile alınmayan sonra da avrupa da birincilikler alan. İşte o yarışmanın yetkililerin işlerine son verilecek. Herkes hakettiği göreve alınacak sırf birilerinin akrabası diye bir yerlere getirilmeyecek.

Bunlar bile yeter.
legendary
Activity: 1456
Merit: 1005
Üniversitede sınav yapıp eşini çocuğunu akademisyen alan kafanın ülkeye ne kazandıracağını düşünüyoruz. Norveç devlet telefonu ile tatile gitti diye bakan istifa ettirir TRT World bütün birinci yakın kan hısımlarını kuruma doldurup dolarla maaş öder.
newbie
Activity: 84
bakanımız damat olmazsa, milletvekilimiz makam şöföründen olmazsa, liyakat sahibi kişiler görev alır ve bürokratlara daha fazla rol verilirse çıkarız.
newbie
Activity: 118
 Falancadan 15 milyar filancadan 10 milyar dolar da gelse "ki gelenlerde hayrına gelmiyor o ayrı mesele" kısa süreli rahatlarsın ama önemli olab geleceğe dair sağlam adımlar atıp gerekli yatırımları yapmak. Hükümet savunma sanayisine önem veriyor bu iyi birşey ama en başta eğitim, sanayi, tarım ve hayvancılık sektörlerine gereken önem verilmesi gerekir. Ayrıca demokrasi, insan hak ve özgürlükleri alanında atılan her adımın olumlu geri dönüşümü olacaktır. Şu an ülke olarak imajımız iyi değil bununda değişmesi gerekir
member
Activity: 364
Merit: 10
GR
Ekonomik krizden cikmak once şu dis mihraklar kafasindan cikmak lazim.  Her olayda dis mihraklar diyeceksen daha ne demeye o koltuktasin.  Uretim bu isin formulu nokta.  Yok havaalani hastane cami degil.  Bacasinda dumani tuten fabrikalar nokta
sr. member
Activity: 1302
Merit: 264
Türk malını destekleyici tedbirler alınmalı öyle iPhone yi vergiye boğmak çözüm değil
Yerli üretici ürün satacak arge ye para ayıracak daha iyi ürün çıkartacak böylece yurt dışında rekabet edebilecek ve ülkeye döviz girdisi sağlayacak

Pages:
Jump to: