Pages:
Author

Topic: [ANKET] Türk Futbolunun Sorunu Sizce Nedir? - page 2. (Read 1600 times)

legendary
Activity: 2338
Merit: 1070
hepsi, ülke olarak sorunluyuz biz, hiç kimse masum değil
hero member
Activity: 1680
Merit: 529
"Adanaspor'u tebrik ediyorum, hak ettiler, puan aldılar. Biz de yenebilirdik, onlar da yenebilirdi, 2-2 bitti. Bizim takım kötü oynadı, iyi oynamadılar. Böyle profesyonellik olmaz. Seyirci geliyor, gelebildiği kadarıyla. Soğuk altında Fenerbahçe'nin başarılı olmasını bekliyorlar. Oyuncular bunun idrakında değiller, birkaç tanesi hariç. İki üç tanesi gayet iyi oynadı, onları tebrik ediyorum. Esas mesele bu değil."

Bu lafını beğendim genelde kendisini bende sevemedim bir türlü ama bazen doğruları konuşuyor ben bu maçtada fenerin hakkının yenildiğini düşünüyorum mesele bu değil tabi sonuçta yinede kötü bir oyunla bu skorda kaldı. Ama türk futboluda iyiye gitmiyor bir avrupadak hakemlere bak birde bizim türklere arasında dağlar var.
sr. member
Activity: 490
Merit: 251
Revolutionizing Brokerage of Personal Data
Bugün Fenerbahçe-Adanaspor maçından sonra Aziz Yıldırım'ın açıklamaları futbol gündemine bomba gibi düştü. An itibari ile tüm spor kanalları bunu tartışıyor. Bana göre Fenerbahçe puan kaybettikten sonra ki klasik Aziz Yıldırım açıklamaları. Fakat haklı olduğu noktalar da var.

Peki size göre Türk futbolunda ki en büyük sıkıntı nedir?

Bana göre hakemler. İngiltere ve İspanya ligini yakından takip ediyorum. Az önce Sevilla-R.Madrid maçını izledim ve Sevilla 2-1 kazandı. Hakem var mı yok mu inanın hiç belli olmuyor bu liglerin maçlarında. Kıran kırana maçlar oluyor. Hakemler avantaj kuralını çok iyi uyguluyor. İkili mücadelelere fazlasıyla müsamaha gösteriyorlar. Bu öyle bir hale gelmiş ki futbolcuların da zihinlerine oturmuş. Durum böyle olunca maçta tempo oluyor. Futbolu futbol yapan, güzel yapan goldür. Tempo olunca pozisyon, heyecan ve goller oluyor. Doğal olarak izleyiciyi tatmin ediyor. Dünyanın her yerinde ki futbolsever hemen hemen aynı seyir zevkine sahiptir. Tempo, heyecan ve goller ister. Temponun olduğu bir ligi dünyanın her ülkesine satarsınız ki satıyorlarda. (İspanya,İngiltere)

Gel gelelim bizim ligimizin hakemlerine. Düdük ağızlarından düşmüyor. Öyle bir hale geliyor ki 80 saniye düdük sesi duymadan geçmiyor. Neredeyse kamera futbolcudan çok hakemi gösteriyor. Dikkat edin ligimizde duran toplar çok önemli. Hatırlayın Bursaspor duran topları iyi kullandığı için şampiyon oldu. Hakemlerimizin en ufak bir temasa tavizi yok, ikili mücadelelere tavizi yok.En son örnek Konya-Galatasaray maçında ki kırmızı kart. Olmayan bir faul, çalan düdük, adrenalini tavan yapmış futbolcu ve bir kırmızı kart. Avantaj denilen bir olay var FIFA bu kuralı yıllar önce koydu ama ülkemizde uygulayan hakem sayısı çok az.

Tüm bunları topladığımızda, temposu düşük, heyecanı az ligin seyir zevki de olmaz, satışı da olmaz. Ki olmuyor da...

Pages:
Jump to: