Siz whitepaper çevirisini almadınız galiba. Yani bunu reel olarak nasıl kuracakları önemli. Hangi ülkelerde başlayacaklar, gerekli organizasyonu nasıl sağlayacaklar vs. Daha bir çok detay var misal yardım işlerinde şeffafiyetlik önemli ilk aklıma gelen bunlar. Bu ekip bunu çok başarabilecek bir ekibe benzemiyor ciddi bir özveri isteyen bir iş.
Aynen, uğraşmak istemedim. Zaten bunlardan gelecek bountylerden bir umudum yok. Referans çalışması olsun diye. Her neyse. Size whitepaper içinde sorularınıza uygun cevapları vereyim:
Reelde nasıl sağlayacakları ve şeffaflık konusu hakkında:
4. Hayırda bizim yardımımız
TribeToken'i yaratarak hayır projeleri için dünya genelindeki insanlardan bağışlarla zenginleştirilecek bir platform kurmak istiyoruz. Fonlar, bağışta bulunan kişiden yardım kuruluşuna jeton formunda neredeyse anında aktarılır.
Jetonların merkezsiz olması doğası gereği, dolayısıyla herkes tarafından gözlemlenebilmesi, bağış yapmak için daha geleneksel yollarla karşılaştırıldığında, gerçekte ne kadar fonun hayır kurumuna ulaştığına dair daha fazla şeffaflık sağlayacaktır.
Ayrıca bir geribildirim sistemine sahip olmasıyla hayır kuruluşu, alınan fonların nasıl kullanıldığını, ilerlemelerini ve olaylarını açıklayan bir dizi medya yayınıyla birlikte gösterebilir; bağışçılar, yardım projesi tarafından tam olarak neyin elde edildiğini görebileceklerdir.
Yol Haritasındaki Tribe Üç'te ise:
... Ekibimiz, Tribe jetonları kullanarak yerel bir ekonomi oluşturmak için gelişmemiş ülkelere yönelecek ve platformu yeni özellikler ile güncel tutmaya devam edecek.