SqPay.io Crypto Investitii Imobiliare
St. Petersburg, August 2017
Sqpay.io
Canal telegram
https://t.me/sqpaypr - chat recompense in limba rusa
https://t.me/sqpay - limba rusa
https://t.me/sqpayeng - limba engleza
Bitcointalk
https://bitcointalksearch.org/topic/sqpay-2073007 - limba rusa
https://bitcointalksearch.org/topic/ann-sqpayio-real-estate-crypto-investments-2117288 - limba engleza
https://bitcointalksearch.org/topic/annbounty-sqpayio-real-estate-crypto-investments-2140805 - recompense
https://www.facebook.com/sqpay.io
https://vk.com/sqpay
https://twitter.com/vasily_mashkov
https://sqpay.slack.com - chat recompense in limba engleza
https://docs.google.com/document/d/1NENjeux-nIY2UJOhWS0ptQI9S9mMm9yoIbaVDFe6IWE/edit - campanie recompense in limba rusa
https://medium.com/@vasilymash/sqpay-io-bounty-campaign-a90c2f322b51 - campanie recompense in limba engleza
SqPay ofera un model investitii profitabile in afaceri cu imobiliare si schimba modul traditional de investitii (cu un prag ridicat de intrare si complexitati fiscale) la un mediu in care se foloseste tehnologia Ethereum si tokenuri digitale (cu ajutorul lor). Tokenurile SqPay sunt sustinute de proprietati imobiliare.
Acest manifest detaliaza conceptul si componentele mecanismului.
1. Introducere
Esenta proiectului: SqPay conecteaza tehnologiile Blockchain cu domeniul comertului cu imobiliare.
Acest model de afacere va permite sa creati o noua viziune a unei structuri comerciale cu resurse uriase, unde oricine poate fi investitor, sa influenteze si sa primeasca dividende. Tehnologiile prezente si viitoare deschid oportunitati imense de a deveni parte dintr-un ecosistem fara restrictii privind mutarea de capital si investitii pentru investitorii privati din intreaga lume.
In ciuda nesigurantei economice si a provocarilor geopolitice, activitatea investitorilor pe piata de imobiliare ramane una mare.
Conform expertilor JLL, tranzactiile globale de investitii in imobiliare vor creste de la 650 de miliarde de dolari in 2016 la 700 de miliarde de dolari in 2017. Conform JLL, principala piata a imobiliarelor in lume este cea din SUA: in aceasta tara se regasesc 16 din primele 30 de orase ale lumii in materie de investitii in imobiliare.
Liderul absolut intre aceste 30 de orase ale lumii in materie de investitii directe in imobiliare este New York (33.1 miliarde de dolari in primele 3 sferturi ale 2016). Investitiile realizate in New York sunt duble fata de cele din Londra – al doilea oras din lista. Los Angeles a urcat pe a 3-a pozitie cu o crestere de 22%, pana la 15.7 miliarde de dolari, datorita investitiilor straine. Orasul a depasit fostii lideri – Paris si Tokyo (locurile 4 si 5, respectiv).
Activitatea investitionala pe pietele lumii este suportata de cresterea investitiilor facute de catre institutii atrase de profitabilitatea comertului cu imobiliare, dar si de noi surse de capital ce provin din tari precum China, Taiwan sau Malaezia.
Capitalul nou este doar unul dintre factorii ce au dus la cresterea pietei. De asemenea, investitorii traditionali aloca mai multe fonduri pentru a profita de oportunitatilor din zona imobiliarelor. Din moment ce acesti jucatori au mecanisme de redistribuire a capitalului bine puse la punct, pot trimite relativ rapid mari sume de bani in acest sector.
Ponderea tranzactiilor transfrontaliere in volumul total al activitatilor de investitii va depasi 50% pana in 2020 pe fondul creșterii fluxurilor de capital interregionale.
Una dintre cele mai strălucite tendinte din domeniul imobiliar comercial este consolidarea investitorilor chinezi ca principali jucatori pe piata mondiala. Conform rezultatelor din al treilea trimestru, China a devansat SUA, devenind cel mai mare cumparator international din lume de pe piata imobiliarelor.
Diferenta dintre comertul cu imobiliare si alte clase majore de active, o reprezinta lichiditatea. In comparatie cu titlurile de valori, cum ar fi actiunile sau obligatiunile de stat, piata de imobiliare nu este la fel de organizata si eficienta precum alte piete. Investitiile in active lichide sunt impiedicate de localizarea in zone geografice care duc lipsa de oportunitati de investitii interne. Mai mult, un factor important este reprezenta de pragul de intrare in astfel de proiecte pentru investitorii privati. Desi multi investitori analizeaza si studiaza oportunitatile de investire in afacerile cu imobiliare de peste mari, exista obstacole uriase pe piata, ce tin de circulatia de capital si de particularitatile jurisdictionale din diferite tari, de aici si complexitatea procesarii documentelor si gestionarea activelor.
In partea a doua, vom detalia conceptele de baza ale proiectului si vom trece in revista componentele cheie.
In a treia parte, vom explica sistemul de tokenuri – scopul lui, sistemul stabilire a pretului si transferul de titluri. Regulile ofertei initiale de tokenuri (ITO) ale companiei vor fi de asemenea explicate in acest capitol.
In concluzie, vom lua in considerare partea legala si riscurile asociate.
2. Conceptul
Proiectul SqPay va fi implementat in mai multe etape.
1. Crearea unui fond (DAT - Decentralized Autonomous Trust). Fondul va fi inregistrat in Hong Kong deoarece legislatia acestui oras permite protectia detinatorilor de tokenuri (Hong Kong este unul dintre cele mai avansate orase pentru proiecte ce folosesc crypto monede).
2. Crearea unui ecosistem in Fond, care va permite detinatorilor de tokeneuri sa voteze pentru:
- Distributia profitului;
- Selectarea bunurilor imobiliare;
- Noi directii de investitii propuse de catre comitet.
3. Evaluarea, auditul si achizitia de bunuri imobiliare de catre Fond. Bunurile imobiliare sunt selectate din piata de en-detail, direct de la proprietari. Acest lucru va va permite sa primiti profit, sa-l distribuiti intre participanti si sa investiti in dezvoltarea Fondului.
4. Odata cu cresterea numarului de metri patrati disponibil spre inchiriere, DAT va achizitiona tokenuri de pe piata si le
va „arde”, reducand astfel cantitatea disponibila si crescandu-le valoarea.
1. PreITO – minim 0.1 milioane $, maxim 0.3 milioane $
2. ITO – minim 10 milioane $, maxim 90.7 milioane $
Fondurile colectate in preITO sunt necesare pentru inregistrarea Fondului si pregatirea documentelor necesare, dezvoltarea de software si infrastructura proiectului.
Fondurile obtinute in ITO vor fi folosite pentru achizitia de imobiliare de catre Fond, ce va crea un flux de profit ce va fi distribuit intre detinatorii de tokenuri.
De asemenea, o parte din fonduri vor fi olosite pentru achizitionarea de noi facilitati comerciale si tokenuri de pe piata.
3. Sistemul de tokenuri
3.1 Sistem si functii
Sunt 3 motive principale pentru crearea unui sistem de tokenuri:
- Strangerea de fonduri pentru dezvoltarea proiectului. O strangere de fonduri cu drepturi detaliate si garantii catre participanti este cea mai buna optiune pentru a crea o comunitate ce doreste sa creeze si sa isi mareasca capitalul.
- Tokenurile reprezinta un instrument universal de valoare pentru fiecare participant, ambele avand importanta in luarea de decizii si in distributia veniturilor.
- Tokenurile pot fi percepute ca instrumente de investitii, deoarece pretul lor pe piata se va schimba odata cu dezvoltarea proiectului.
Sursa profitului nu este reprezentata de valoareatokenurilor, cat de proprietatile in sine si inchirierea lor, timp in care se vor realiza operatiuni de reinvestire si astfel pretul tokenurilor va creste.
Dorim sa scoatem in evidenta faptul ca echipa SqPay nu poate garanta o crestere continua a valorii tokenurilor si nu este responsabila pentru eventuale pierderi survenite in urma spacularii pretului tokenurilor pe piata.
3.2. Descrierea tokenurilor
Fiecare token va permite sa profitati din distributia divedendelor, in proportie cu numarul lor din totalul de tokenuri si sa votati in luarea deciziilor propuse de catre comitetul director:
- Distributia profitului,
- Investitia in noi facilitati,
- Activitati ale Fondului.
Tokenurile SQP sunt divizate, spre exemplu numarul lor nu trebuie sa fie un numar intreg, deoarece fractionarea va crea convenienta in investirea lor in active. Cea mai mica diviziune va fi 0.0001 SQP. Trebuie notat faptul ca pentru a obtine dividende si a vota, detinatorii trebuie sa aiba cel putin un token. Nu vom putea plati dividende daca detinatorii de tokenuri le va tranzactiona pe exchange-uri in afara ecosistemului nostru.
Numarul minim de tokenuri pe care un investitor il poate achizitiona este 1.
Numarul total de tokenuri este limitat la 1.000.000.
1 000 000 – 3 000 000 (1 – 3%) – $0.5 pentru 1 token, iar cantitatea minima ce poate fi achizitionata este de 1 token.
ITO (4 saptamani)
90 000 000 (90%) – $1 pentru 1 token, iar cantitatea minima ce poate fi achizitionata este de 1 token.
6 000 000 – 8 900 000 (6-8.9%) – vor fi distribuite intre membrii echipei.
100 000 (0.1%) – Campania de recompense
Fondurile primite din vanzarea in ITO a tokenurilor vor fi tinute intr-un portofel digital cu mai multe chei, sub supravegherea a trei membri din comitetul consultativ. Managementul fondurilor va fi transparent si conform planului strategic. Impartirea poate fi vazuta in diagrama.
Tranzactiile cu tokenuri (vanzare, inchiriere etc.) vor fi permise doar dupa finalizarea ITO-ului.
4. Modelul financiar si economic
Modelul financiar si economic este realizat si calculat pe baza indicatorilor fundamentali. Calculele iau in considerare plata dividendelor in valoarea a 50% din profit. Nu ia in considerare cresterea in valoare a companiei ca rezultat al managementului eficient si a conditiilor favorabile de pe piata internationala. Bazat pe informatiile oferite, perioada de rambursare a proiectului este de 6-7 ani (14.3 – 16.6% pe an).
Informatiile de baza despre aceste calcule pot fi gasite la http://sqpay.io/ la sectiunea Model Financiar.
5. Aspecte legale
Pentru implementarea proiectului si protejarea drepturilor investitorilor, un fond mutual va fi creat in forma unui fond in jurisdictia cu cel mai dezvoltat si mai progresiv sistem al legilor Anglo-Saxone (Hong Kong, Singapore sau Elvetia sunt momentan luate in considerare).
Fondul va fi creat prin analogie cu Fondul de Investitii Imobiliare (REIT) din SUA oferind investitorilor un randament de pana la 40% pe an.
Managerul fondului (o persoana de incredere sau o firma de management) va fi separat de catre cei ce detin activele fondului pentru a se evita conflictele de interese si vor primi compensatii in functie de rezultatele financiare ale fondului.
Achizitia de proprietati imobiliare de catre fond va fi facuta in numele fondului si numai in interesele investitorilor (beneficiarilor fondului).
Dreptul investitorilor de a detine active va fi proportional cu cota de participare si se va reflecata in actul constitutiv si va fi legat printr-un contract mutual – rolurile fondului – publicat pe site si in aplicatia SqPay ce va actiona ca un portofel pentru contabilitatea tokenurilor. Tokenurile vor fi echivalente cu actiunile din fond.
Aplicatia si baza de date de pe site vor fi catalogate in baza tehnologiei Blockchain, care va permite tuturor investitorilor sa reduca costurile manageriale pentru servicii de depozitare si inregistrare, din moment ce chiar investitorii vor actiona ca fi garanti ai tranzactiilor de vanzare a actiunilor fondului.
De asemenea, SqPay doreste sa foloseasca si sa dezvolte tehnologia Blockchain pentru a verifica titlurile proprietatilor imobiliare in relatia cu birourile guvernamentale.
6. Dezvoltare ulterioara
Ne-am propus o dezvoltare activa si achizitia de noi facilitati comerciale. Diversificarea va crea un flux continuu de lichiditati si o flexibilitate mai mare fata de diferitele schimbari economice. Blockchain si noile tehnologii vor crea un sistem sigur si puternic. Dorim sa cream un proiect de succes pentru a putea arata fuziunea posibila dintre sectorul de imobiliare al economiei si crypto monedele.
Anexa A: tehnologia Blockchain
Registrele contabile au reprezentat inima comertului inca din antichitate si au fost folosite pentru inregistrarea a diferite lucruri, de cele mai multe ori a banilor si a proprietatilor.
Tehnologia Blockchain este bazata pe conceptul registrelor digitale distribuite ce reprezinta de fapt baze de date ale activelor si care pot fi distribuite intr-o retea cu mai multe site-uri sau institutii. Toti membrii retelei pot avea copiile lor identice ale registrelor. Orice schimbari efectuare in registre sunt refelctate in toate copiile lor in minute sau, in unele cazuri, in secunde.
Registrele distribuite sunt in mod inerent mai dificil de atacat decat versiunile traditionale centralizate. In locul unei singure baze da date, exista mai multe copii ale aceleasi baze de date, asa ca in timpul unui atac cibernetic atacatorul trebuie sa atace toate copiile pentru a avea succes. Aceasta tehnlogie este rezistenta si la modificarile neautorizate sau la interferente daunatoare din moment ce membrii retelei vor indica imediat schimbarea si locul unde a fost efectuata. In plus, metoda prin care informatia este furnizata si actualizata semnifica faptul ca participantii pot schimba date intre ei si pot fi siguri ca toate copiile registrelor coincid de fiecare data.
Registrele traditionale ofera un nivel de confidentialitate, blocand accesul la informatii pentru partile implicate sau terti. In contrast, systemul Blockchain este transparent – toti membri retelei pot vedea intrarile din registru. Totusi, confidentialitate poate fi pastrata intrerupand fluxul de informatie catre celelalte chei, ce corespund participantilor. Reteaua poate vedea ca tranzactia a fost efectuata, dar tertii nu detin informatii pentru a asocia tranzactia cu cineva anume.
In 2009, Satoshi Nakamoto a prezentat Bitcoin – prima implementare a unui protocol ce permite crearea de documente digitale unui purtator, fara necesitatea unui tert. Acest lucru a fost realizat prin folosirea unui sistem de replicare a registrelor, ex: Blockchain. Bitcoin rezolva complexa sarcina de a implementa bani virtuali descentralizati, dar modelul sau de securitate ii limiteaza eficienta si capacitatea de productie: arhitectura sa suporta doar o singura proprietate activa si masinile sale virtuale ofera suport limitat pentru programe ale utilizatorilor ce determina circulatia activelor, numite uneori contracte inteligente.
Ethereum, lansat in 2015, dezvolta conceptul Blockchain pentru un mecanism de replicare complet programabil. Desi include un limbaj de programare mult mai puternic, prezinta dificultati suplimentare legat de scalabilitate si eficienta. Modelul sau universal de calcul creaza dificultati pentru ingineri pentru a justifica siguranta aplicatiilor.