Merhaba
Bu ara tatildeyim ve boş vaktim çok . Bos vakit varken yazmak Kolay.Antminer ürünleri ile ilgili bir çok insan alim aşamasında kafasında soru işaretleri bulunmakta belki bir nebze cevap olur. Bitmain ürünleri hakkında alinabilecek yöntemler, oluşabilecek vergisel durumlar ve Tedarikcilerin Fiyat Politikasi hakkında bilgileri bir arada toplayıp sunmak istedim. çünkü insanlarda bitmain s9 u un fiyatının 1500 olduğu icin TR fiyatininda ona yakin olması gerekli gibi bir izlenimleri var. Ne yazikki durum öyle degil.Bitmain den stok urun alamazsınız hep beklemek zorundasınız. Stok urunun fiyat hep ondan pahalı olur.
Bitmain ürünlerini sigorta yapıp kendi shipping agi ile insanlara yollamakta fakat TR gümrüğünde yasadigi sorunlar ve sonrasında onlar icin ortaya çıkan masraflardan oturu TR ye urun yollamamakta. Bu bizim gümrüğümüzün sucu olmamakla birlikte bizler yurdum insani yuzundendir.
Bitmain den firma degil iseniz TR yönüne Bitmain Global web sitesinden alamazsınız.(firma iseniz Bitmain ile Exworks alim konusunda kontak kurabilirsiniz) Almak icin Transit ülke kullanmanız gerekir , tabi bu ülkeye girer iken o ulkenin gumruk kanunları neticesinde dogacak butun masrafları odersiniz, sonrada TR ye girerken oluşabilecek butun vergileri yine odersiniz yani 2 kez vergilendirilirsiniz.
Ben orneklerimi verirken Cin deki aracı bir tedarikçiden aldiginizi düşünerek hesaplamaları yapacağım.Cunku urunun üretim yeri Cin Mainland olduğu icin cikis ülkesinde yalin bir fiyat alirsiniz.
Bitmain Global de fiyat S9 13.5 1415 USD ve teslim suresi 20-30 ocak 2018 fakat Cindeki tedarikçi veyahut Cin den Exworks alan TURK tedarikçi bu fiyattan alamaz çünkü Bitmain Cin teslim satışlar icin asagidaki linkte bulunan fiyat uygular.
https://shop.bitmain.com/productDetail.htm?pid=000201711201106420200r0uL15z0651S9 13.5th icin 10.600 CNY istemekte yani 1605 USD teslim suresi 11-20 ocak 2018
Cindeki tedarikçiler genelde %15-%25 Kar marjı uygular duruma gore 1950-2000 USD ye size bunu satmaya calisir. Bu batch icin!!!
2000 USD ye aldiginiz bir urunu TR ye getirmek isterseniz ne gibi seyler yaşarım ne ederim ;
Bu urun gümrüğe takılacaktır , Takılmaz ise o size çok güzel bir süpriz olur. biz hesabimizi takılacak gibi yapalım . Bu arada oranlar yanlış ise bilen arkadaslar uyarır ise sevinirim.ben kktc gümrüğünde islem yapmaktayım.
Urun Gumruk Bedeli 1000usd baz aldim (bitmain sayfasinda 1400 usd olarak görülen bir fiyat gümrüğe ben toptancıdan aldim veyahut erken sipariş vs diyerek kabul ettirirsiniz gayet ettiremyorsa Gumruk Musavirciniz tirt)
200 Nakliye
50 Sigorta
180 Kdv (%18)
200 gumruk vergisi (%20)
40 OTV veya Stopaj (%4 sanırım TR de otv adi )
200 Gumruk musavircisi cart curt
Toplam 870 USD en iyimser hali ile
Cindeki tedarikçiden sipariş verilmiş 11-20 ocak teslim bir S9 size minimum 2800-2900 USD ye mal olur. gelme suresini göz önüne aldiginizda 2 ayiniz var.
Stok urun almak istediğinizde fiyat 2800-3300 lere çıkar tedarikçide bunun sebebide bir sonraki dagitimin 2 ay sonra olması ve bu 2 ayda kazanicaginiz 1200-1300 usd yi onlarinda bilmesi.
Tr deki fiyat politikasi nasıl diye soracak olursanız Turkiye deki firmada bu şartlarda urunu getireceği icin. 11-20 ocak 2018 teslim urun icin 14 binleri istemesi normal olacaktır çünkü mu malzemeyi fatura ile size satacak ise garanti konusunuda üstüne alması gerekli sanırım TR kanunlarına gore.para da kazanacak haliyle.
Stok teslim TR de 3500 - 4000 USD cihazlar mantiklimi :
2 ay cihaz calissa bugünkü kur ve zorluk ile 625 usd aylık kazanirsiniz 100usd elektrik masrafı düşer isen (daha fazladır belki hesplamadim net) 525 usd kalır iki ayda bu size 1100 usd bırakır.
3900 USD altında TR de urun bulup mininge start verip para kazanmaya baslarsiniz. yada iki ay bekleyip 2870 e urun alıp o zaman baslarsiniz mininge. Ikisinin arasında bir fark yoktur. Satici tedarikçide bunu bildigi icin buna gore fiyat belirler...
uzun lafın kısası 1400-1500 usd ye cihaz alınmaz alinamaz, hesap butun dünya icin yaklaşık boyledir. Bir çok Scam site bulunup 1400-1500-1700 gibi rakamlar ortaya koymakta bunların hepsi SCAM dir. Bugun baska bir postta bir arkdas artık gümrüğün Bitmain ürünlerini öğrendiğini ve sabiha gokcen de düşük faturalı ürünlerin muayenede takildigindan bahsetti buda demek oluyor ki hediye paketi 200-300 usd ilk faturalar artık imkansız gibi. Seve seve gumrukde takılacaklar demekki.
Simdi ben bunu bu kadar yazdım çizdim , Elimde bu ürünler varmi var kendimmi ithal ettim evet. Satiyormuyum hayır .Zaten cin de baska pazarlarda is yaptigim icin devamla urun ithal etmekteyim bilgilerim buna dayanarak.
Edit ; 23.11.2017 tarihli hesap
Insanlarin s9 alma sebebi ise kanimca su ;
Btc icin yillik bir cihaz bugunki sartlarla yilda 7635 kazar elektrigi dusunce Bu rakam 6700 civari olur
Bch icin yillik bir cihaz bugunku sartlarla yilda 9400 usd kazar elektrik dusunce Bu rakam 8500 olur
Iste insanlarin Bu asamada bunlara yonelmesinin sebebi Bu hesaptır. Fakat çok değişken olduğu icin zorluk artar kurlar düşer roi sureniz uzar. Lütfen bu hesaba gore roi surenizi belirlemeyin her zaman icin 12 ay roi suresi en güvenlisidir