Eskiden ev kazandırıyordu, sonra Araba kazandırmaya başladı. Şimdi telefon bile kazandırıyor ama Türk lirası olarak kazandırıyor ve o para aslında dolar olarak aynı. Türk lirası kazanıyorum diye sevinen adamın aklına şaşarım hocam. Sadece alma niyeti olan erkenden alsın bu zamlar bunu bize anlatıyor.
ÖTV bu ülkenin başına getirilmiş en büyük beladır. Bunu mevcut hükümetten önce de defalarca getirmeye çalıştılar. Mevcut hükümet bunun içinden geçti. Özel tüketim vergisi olmasa devletin kasasına para girmeyecek. Arabalar Özel tüketim, cep telefonu özel tüketim hizmet sektörü dışında neredeyse özel tüketim vergisi alınmayan alan yok. Her alanda özel tüketim vergisi alınıyor. Cep telefonlarının bu kadar artmasının ana sebebi artan dolar kuru, ara sebebi verilen özel tüketim vergisi gibi kalemler. Miktar yükseldikçe ödenen vergi de arttığı için Avrupadan kat kat fazla paraya aynı telefonu kullanma şansımız oluyor.
Artık alışmak lazım arkadaşlar. Bende bu durumdan hiç memnun değilim ama memnun olup olmamak önemli değil. Önemli olan bu özel tüketim vergisine alışkın olmak, ona göre hazırlık yapmak ve yatırımda bunu da düşünmek. Bence de çok saçma bir şey bu vergi. Verginin de vergisini ödüyoruz ama yapacakta bir şey yok elden bir şey de gelmiyor.
Biz niye alışıyoruz hocam? Çok uzağa gitme Artvin’den çıkıp Gürcistan’a gir, Playstation’dan tut, telefona, arabaya her şey Türkiye’den daha ucuz üstelik o kurlarına rağmen, 1 lari 10 lira, 10 lira olmasına rağmen Türkiye’den daha ucuza geliyor, bu yüzden aslında ÖTV’ye karşı duruş sergilememiz lazım, gençlere telefonlarda ÖTV kalkacaktı ama ondan da ses çıkmadı,