Pages:
Author

Topic: Araç Tavsiye Ana Konu - page 2. (Read 484 times)

legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
November 11, 2023, 03:20:19 AM
hepsiburada da kia stonic 1,4 elegance benzinli otomatik 970 bin liraya satılıyor: https://www.hepsiburada.com/kia-stonic-1-4l-elegance-benzinli-otomatik-2023-p-HBCV000059NK58

sahibinden.com'da en ucuzu 950 bin lira: https://www.sahibinden.com/arazi-suv-pickup-kia-stonic-1.4-mpi-elegance?a277_min=2023&sorting=price_asc
21 bin km'de olan araç tabii ki pazarlık payı vardır ama sıfır değil. bakın derim.
legendary
alex
November 11, 2023, 03:05:09 AM
toyota corolla'nın indirim kampanyası bitmediyse tavsiye ederim. sorunsuz, az yakan ama ve buna karşılık olarak performansı düşük olan bir araç. aks mesafesi kendi sınıfındaki araçlara göre sanırım daha uzun çünkü aracın arkası yayla gibi. bağaj kapasitesi de aynı şekilde oldukça büyük. araç tam memur arabası. benim şu an aklımda 2 araba var: alfa romeo tonale ya da volvo xc40. s90 çok güzel araba ama  çok pahalı.
hero member
Activity: 1092
Merit: 631
November 10, 2023, 04:36:04 AM
Arkadaşlar Chery çok iyi indirimler yapmaya başladı. Bu sıra takip ettiğim bir marka oldu. Tiggo 7 ve 8 pro modelleri çok iyi. Özellikle 8 Pro modelleri çok güzel ve dolu paketler. Tek sorun yurtdışından parça tedariği. Yakın zamanda Türkiye’de de fabrika açacaklarını belirtmişler.

250 bin lira %0 faiz 12 ay taksit seçeneği. Vergi levhası olan veya kamu memurlarına 65 bin liraya kadar indirim birlikte kullanılabiliyor. Ayrıca 1 depo benzin de hediye ediyorlar. Haberiniz olsun arkadaşlar.
legendary
Activity: 2772
Merit: 1557
July 30, 2023, 01:57:30 PM
Hocam başlığı ilk açtığınızda 80-90 bin TL'lik bir araç ararken şimdi 900 bin TL'lik araç arar hale gelmişsiniz, ülkece gelmişiz. 2 yıl içinde maaşlar on kat artmadı ama şu başlıktan anlıyoruz ki araba fiyatları ona katlamış. Geçen gün açtığım BMW parametresindeki gibi alım gücümüz çok ama çok zayıf.

En sinir bozucu olan şey de bu zaten. Maaşınız 10 kat artsa bile kenara attığınız paralar 10 kat artmadı, bunu yapabilecek olan kişiler zaten zengin oldu parasına para kattı. Kenara 3-5 atayım araba alayım diyen kişiler ellerinde sadece iPhone alabilecek para ile kalakalmış oldu.
400 bine güzel spor arabalar varken şimdi 3-4 milyon ayırmanız gerekiyor. Milyoner olmak diye bir kavram kalmadı Cheesy
legendary
Activity: 1050
Merit: 1158
July 30, 2023, 08:23:11 AM
Hocam başlığı ilk açtığınızda 80-90 bin TL'lik bir araç ararken şimdi 900 bin TL'lik araç arar hale gelmişsiniz, ülkece gelmişiz. 2 yıl içinde maaşlar on kat artmadı ama şu başlıktan anlıyoruz ki araba fiyatları ona katlamış. Geçen gün açtığım BMW parametresindeki gibi alım gücümüz çok ama çok zayıf.
legendary
Activity: 2324
Merit: 1176
July 28, 2023, 07:43:38 AM
Editte yazdığınız durum gerçekten içler acısı hocam. Ne hallere geldi ülke.

Kia Stonic de bakabilirsiniz. Sıfırına bakmıştık biz. Donanımları fena değil, bence güzel araç. Çok yüksek hızı kaldırmaz belki ama normal ve günlük kullanım için güzel bir araç. Ben kullandım, hoşuma gitti.

Bu arada bir tanıdığım 15 ay kadar önce sıfır bir araç aldılar. Şimdi onu satıp, aynı paraya sıfırını ve yüksek paketini alıyorlar. Aynı para dediğim yani çok ufak bir farkla. Şaka gibi bir piyasa oluştu, akıl alır gibi değil. 40k km de kullanmışlar 1 yılda. Bunu sıfırıyla ve yüksek paketiyle takas ediyorlar neredeyse.

Hocam Stonic benim bütçeyi aşıyor bir de bagaj hacmi 350 litre çocuklu aileler için biraz dar kalıyor yoksa seçeneklerden birisi Stonic diğeri icon paket clio idi cliodan da vazgeçtim biraz önce sadece megane veya sedan corolla gibi modellere dönüş yapıyorum mecburen onlarda bagaj hacmi 500 litre egea boş olduğu için onu almıyorum
hero member
Activity: 1274
Merit: 680
July 28, 2023, 07:13:22 AM
Editte yazdığınız durum gerçekten içler acısı hocam. Ne hallere geldi ülke.

Kia Stonic de bakabilirsiniz. Sıfırına bakmıştık biz. Donanımları fena değil, bence güzel araç. Çok yüksek hızı kaldırmaz belki ama normal ve günlük kullanım için güzel bir araç. Ben kullandım, hoşuma gitti.

Bu arada bir tanıdığım 15 ay kadar önce sıfır bir araç aldılar. Şimdi onu satıp, aynı paraya sıfırını ve yüksek paketini alıyorlar. Aynı para dediğim yani çok ufak bir farkla. Şaka gibi bir piyasa oluştu, akıl alır gibi değil. 40k km de kullanmışlar 1 yılda. Bunu sıfırıyla ve yüksek paketiyle takas ediyorlar neredeyse.
legendary
July 28, 2023, 05:43:59 AM
Arkadaşlar yeniden merhaba açtığım konuyu yine ben hortlatmış bulunuyorum 850-900 bin bandında önerebileceğiniz araç var mı şu an Bayonlara bakıyorum buna alternatif Clio 2022-21 Icon paket bakıyorum ama ona da araç küçük diyorlar benim araç Getz şu an için tavsiyeleriniz neler ? Aranızda Bayon veya Clio kullanan, öneren var mı? Bir de Sandero Stepwayler ilgimi çekiyor tavsiye eder misiniz?

Edit : Renault Megane Touch üstü otomatik vites araçlar da olabilir kullanan var mı? Bu arada ilk konu açıldığında 80 bin liraya araç bakıyormuşuz şimdi bütçeyi 10 katına çıkardık sıfır araç bulamıyoruz şaka gibi
sr. member
Activity: 1176
Merit: 305
November 06, 2021, 02:25:20 PM
Japonlar sağlam araba yapıyor. Arabada aradığım şey masrafsız olması o bakımdan Toyota ve Honda tercihim
hero member
Activity: 1428
Merit: 931
October 31, 2021, 06:12:05 AM
Hocam döviz arttığı için sıfır fiyatlar artıyor haliyle bu yüzden sıfır araç almaya gücü yetmeyenler 2. El araçlarda talep patlaması yaratıyor sıfır araç fiyatı 2. El araç fiyatı kadar artmıyor.

2019 ekim ayında 168 bine aldığım araç şimdi 350 bin ancak eder ama benimle aynı dönemde 2. El Clioyu 35 bine almıştı şimdi 90 bin diyor nerdeyse 3’e katlamış. Paramız değer kaybediyor alım gücümüz düşüyor 1 dolar 1.7 tl olmuş olsa 90-100 bandında sıfır güzel bir araba almış olacaktık.

Gönül çok şey almak istiyor fakat paranın bir kıymeti yok düşünsene RTX 3060 ekran kartı alacaksın ve asgari ücretle çalışıyorsun en az 5 ay hiç harcamadan biriktirmen lazımki sadece 1 ekran kartı alabilesin. Avrupalıda 5 maaşla araba alsın bizi bu hale getirenler utansın.
legendary
October 31, 2021, 05:55:09 AM
kafayı yiyecem

Kaç ay araba aradım bulamadım. Aynı senin yaşadıklarını yaşadım, sonra bıraktım bakmaya. O yüzden çok ihtiyacın yoksa boşver bekle derim ben. Ben öyle yapıyorum.

Üstat ellerinden öper kızım 4 aylık oldu ve araç şart yoksa ben bu simsarlara para kazandırır mıyım sanıyorsun 30-40 bin etmeyecek arabalara 80-90 bin lira istiyorlar hatta 100 bine çıkan 15-20 yıllık ortalama araçlar var. Herkes kime ne iteleyebilirim onun derdinde maaş ayın 15 inde yatıyor 16 sında bitiyor artık krediyle bir araba almak zorunda kalıyorum bunda da araç bulamıyorum gelde kafayı yeme mecburiyet olmazsa afedersin umrumda olmaz araba şu koşullarda araç zor bulunuyor

Ayrıca kauçuk krizi yüzünden tekerlek piyasası da tehlikedeymiş çip krizinden sonra kauçuk krizi demeye başladılar sanki bilinçli olarak bu fudları yayıyorlar ki araç fiyatları daha yukarı çıksın daha ne yapacaz 2005 model clio ya 150 bin mi isteyecekler ?
legendary
alex
October 31, 2021, 05:52:43 AM
jazz'ın bu kadar tutmasının sebebi sorunsuz bir araç olması. tipsiz falan ama alan kişi bir daha satmıyor. bu fiyat aralığında boyut olarak ufak ama yine çok masraf çıkarmayan getz'i öneriririm. onun da 2005 model ve yukarısı büyük ihtimalle fiyat olarak yüksektir. genelde hava yastığı da 1 adet bulunuyor, en boktan yanı bu.
sr. member
Activity: 1470
Merit: 449
October 31, 2021, 05:51:27 AM
kafayı yiyecem

Kaç ay araba aradım bulamadım. Aynı senin yaşadıklarını yaşadım, sonra bıraktım bakmaya. O yüzden çok ihtiyacın yoksa boşver bekle derim ben. Ben öyle yapıyorum.
legendary
October 31, 2021, 05:44:55 AM
Verebileceğim en büyük tavsiye kafanıza araba almayı koyduysanız çok hızlı bir şekilde karar verip alın. Almadığınız her gün araba fiyatları artmaya devam edecek ve siz arkasından bakacaksınız. Bu fiyat etmez denen arabalar bile fiyatını katlıyor, maalesef ekonominin durumu böyle.

Konuya ilk açıldığında ağustos sonunda yazdığım mesajda Honda Jazz'dan bahsetmiştim. 1. kasası 70-80 bin liraya, 2. kasası ise 110-120 bin liraya bulunabiliyordu. Şu anda temiz 2. nesil Jazzlar 140 bin liradan başlıyor. Hatta geçen gün alınabilir diye beğendiğim araç 170 bin liradan satılıyordu. Durum cidden çok kötü, her geçen gün fiyatlar şişiyor. Cebinde 100 bin lira para varsa alabileceğin araç artık 2005 modelden yukarı olamıyor. Beklemek şu anda en büyük zararı veriyor

2005 model cliolara bile 80 bin çekiyorlar eli yüzü düzgün diye arkadaş 80 bin birim para clioya verilir mi sizce ya kafayı yiyecem araç yok ayrıca 2-3 ay almadım piyasa yüzde 20-30 pahalanmış hani ikinci elde işler durgundu demek ki alınıp satılıyor fiyat sürekli artıyor Honda jazz konusunda da araştırdım bana göre bir araçtı ama bütçemin üzerine çıkamamıştım
legendary
Activity: 2772
Merit: 1557
October 30, 2021, 03:32:43 PM
Verebileceğim en büyük tavsiye kafanıza araba almayı koyduysanız çok hızlı bir şekilde karar verip alın. Almadığınız her gün araba fiyatları artmaya devam edecek ve siz arkasından bakacaksınız. Bu fiyat etmez denen arabalar bile fiyatını katlıyor, maalesef ekonominin durumu böyle.

Konuya ilk açıldığında ağustos sonunda yazdığım mesajda Honda Jazz'dan bahsetmiştim. 1. kasası 70-80 bin liraya, 2. kasası ise 110-120 bin liraya bulunabiliyordu. Şu anda temiz 2. nesil Jazzlar 140 bin liradan başlıyor. Hatta geçen gün alınabilir diye beğendiğim araç 170 bin liradan satılıyordu. Durum cidden çok kötü, her geçen gün fiyatlar şişiyor. Cebinde 100 bin lira para varsa alabileceğin araç artık 2005 modelden yukarı olamıyor. Beklemek şu anda en büyük zararı veriyor
legendary
Activity: 2548
Merit: 1519
October 30, 2021, 11:29:22 AM
Aracın üretim yılı önemli ama kilometresi daha önemli. 2015 model 200 bin kmde araba almak yerine 2005 model 100 bin kmde almak daha avantajlı olabilir. Sorunlu bir araç almak sanayi ile haşır neşir olmaya neden olarak hem tahmininizden çok masraf çıkarıp hem uğraştırabilir. Temiz araçları ucuza bulmak kolay değil, aracına iyi bakan satmak istemiyor. Piyasanın üstünde fiyat yazınca da kolay kolay alıcı çıkmıyor.
hero member
Activity: 1204
Merit: 623
October 30, 2021, 10:57:34 AM
Eski araba alacaksanız model yılı 15 yaşının üstüne çıkıyorsa kesinlikle sağlam olan bir araca yönelmeli. Yoksa sanayici bir arkadaşla bayağı ahbap olunuyor.
legendary
Activity: 2240
Merit: 1112
LLP Programming & Electronics
October 30, 2021, 08:52:59 AM
Yedek parça sorunu olmayan ve tamir, bakım, servis ücretleri düşük diye insanlarımız malesef  ederi olmayan arabalara yöneliyor.

mesela arkadaşın verdiği örnek gibi : Clio falan.    

şöyle bir düşünüyorum . Mesela adamın 50 bin TL si var ve araç bakıyor 2.el   Ne alabilir bu paraya ?

2.el oto pazarına göz atınca bu fiyat aralığında çok araç var. Ama o araçlar arasında da dünya kadar kalite ve sağlamlık farkı var .

Örneğin 50 bin TL nizi  bir Tofaş Doğan a yatırabileceğiniz gibi  Aynı paraya 93-96 arası BMW de alabiliyorsunuz.  

Ha birinin yedek parçası bol ve ucuz
Diğerinin pahalı ve zor bulunur.

Birinde al-satı kolay, ucuz, servisi ve parçası olan arabaya bindim dersiniz ama konfor, sağlamlık ve teknolojiden feragat edersiniz.
Diğerinde, Ohh be arabaya bindim dersiniz. Deri koltuk, klima, full otomatik aksamlar, yukarıdakine göre çok daha sağlam teknolojik yapı.

Birinde sanayiye yılda 3-5 kere gidersiniz
Diğerinde yılda 1

Birinde sağından solundan ikide bir sesler gelir, sanki pazar arabası üstünde gidiyormuş gibi olursunuz.
Diğerinde bu olmaz.

Yani ben olsam düşük bütçe ile iyi ve sağlam araba almaya bakardım.   Görüşler çok farklı olacaktır bu konularda.  

legendary
October 30, 2021, 06:38:36 AM
Yemin ederim yeter ulan diye bağıracağım şu fiyatlara baksanıza abi clio alayım bari diyorum temiz 2008 clioya adam 110 bin yazmış clio ulan clio araç alamayacağız galiba bu gidişle bu arada konuyu da uplamış olayım belki birinin dikkatini çeker yardımcı olur Grin bekledikçe zarar ediyoruz aq

Fiesta 2004-2008
Clio 2008

Hatchback bakıyorum ama sadece bakıyorum   Angry
member
Activity: 294
Merit: 49
August 22, 2021, 06:09:08 AM
Iki ihtimal var. Ya b segmenti 2007 - 2011 model renault, fiat, kia, hyundai vb. Marka bir araç alacaksınız. Yada c segmenti 2000-2006 model opel, toyota vb. Marka bir araç alacaksınız gibi bir görüntü oluşmakta.
Pages:
Jump to: