Pages:
Author

Topic: arkadaşlar orta vade de dolar hakkında ki düşünceniz nedir ? KISACA KAÇ OLUR ? - page 2. (Read 594 times)

member
Activity: 336
Merit: 10
Dolar elden gidiyor , 2019 yılına kadar yani orta vadede doların 5,30 bulacağı kesin gibi ,işimiz gerçekten zor ama ,dünya para politikası ülkemizde doları yükseltmeyi kafaya koymuş,yapacak bir şey yok.
jr. member
Activity: 134
Merit: 1
dostum 5 in üzerine çıkacağı bir gerçek hiç kimse önüne geçemeyecek ve dolar yükselecek biz daha çok bunu ihracat ve italatta bu politikayı izlediğimiz sürece 6 yı bile görür
jr. member
Activity: 378
Dolar kurundaki artışlarda en önemli unsur dünyadaki ekonomik gelişmeler ve dünya ülkerlindeki doların durumudur ,bütün bunları inceleyip dolar hakkında orta vadede dolar 5,60 lira olacaktır .
jr. member
Activity: 38
Orta vadede 5 maks 5,5 skalasında dolacaşak gibi görünüyor. Fakat uzun vadede 6yı rahatlıkla aşıp 7 yi zorlayacak gibi.
member
Activity: 546
orta, uzun, kısa, sarışın, esmer hangi açıdan bakarsan bak doların yönü değişmiyor. bu ülkede neler neler değişti dolar yönünü hiç değiştirmedi. bakmayın 50 kuruş gerilediğine. o arada soluklanıyor. paraya boğduk forexle işlem yapanları. özellikle yüksek kaldıraç ile.
newbie
Activity: 196
Merit: 0
bu sene sonuna kadar 5-6 tl arasında olur derken 5 tl çok çabuk geldi ve şu an sene sonuna 7 tl sınırına dayanacak gibi.
newbie
Activity: 70
Bu sene sonundan itibaren daha zor bir sürece gireceğimizi düşünerek önümüzdeki yıl ilk çeyrekte 5,5-6 TL ler olabilir düşüncesindeyim. 
member
Activity: 322
Merit: 32
Bir çok ekonomist analizci ve bu işten anlayan insanların neredeyse ortak görüşü sonbahar gibi doların 7 lira ve üstü olabileceği. Bende planlarımı bu yönde yaptım. Malesef kriz önümüzde bekliyor nasıl bir süreç olacak neler yaşayacağız beleyip göreceğiz. Hayır satacak hiç bir şey kalmadı sadece vergileri arttırarak bu işin içinden çıkılacağını sanmıyorum. Sıcak dolar akıtacak Araplarla da arası açık artık hükümetin.
full member
Activity: 1358
Merit: 193
orta vade ile kastınız nedir bilmiyorum fakat malesef bu yıl içinde 6 liraları görebileceğimizi düşünmekle beraber yanılıyor olmayı çok dilerim. özellikle ekonominin başına damat beyin geçmesi kötü gidişata mum dikti. yabancı kaçıyor son hız.
member
Activity: 350
Merit: 11
Dolar kuru orta vadede 4,80 lira uzun vadede ise 5,50 6 lira arasında değişkenlik gösterecektir , dünya genelinde dolar kurunda ciddi bir artış söz konusu bunu kesinlikle dikkate almak gerekiyor.
member
Activity: 244
Yıl sonu bence tahminlerden cok daha yüksek olabilir. bu saatten sonra faiz arttırımı işe yarar mı bilmem, üretim ekonomisine başlamadığımız sürece dolar daha çok yükselir.
full member
Activity: 840
Merit: 111
Dolar iyi çıkıyor akşam cripto deyimi ile 25 kuruşluk pump yedi sonra bi 17 kr dump.
Bist 100 %1.10 ile artıda başlaması ile volailite azaldı ve yataya 4.81-4.84 arasında takılıyor.
Yıl sonu hedefim %24 enflansyon ve 5.60 usd/try
legendary
Activity: 2912
Merit: 1150
gece 4.97yi gördü. suan 4.85 ile dün aksamki kapanışıyla sabit gidiyor. yıl sonu hedefim 5.5 tl civarı. dolara yatırım yapan yaya kalmaz.
newbie
Activity: 84
ben en az 7 ye kadar gidecek diyorum hatta daha fazla bile olabilir umarım tahminlerimiz hepimizin yanlış çıkarda dolar düşer çünkü gerçekten yurt dışına bile çıkamayacağız bu durum iyi bir durum değil.
jr. member
Merit: 2
benim yıl sonu tahminim 5.50 civarı. fakat türkiye kadar dengesiz bir ülke olmadığı için bir bakarsın 7 olmuş zerre şaşırmam. merkez bankasının rezervleri tükendi faiz arttırmaktan başka bir şansı yok ki faiz arttırımı da bir işe yaramıyor.
member
Activity: 210
Bana kalirsa kisa vadede biraz deger kaybedip orta ve uzun vadede iyi yerlere yukselecektir. Bu bahsettigimiz degerler yaklasik 6 7 tl gibi yerler olabilir.
sr. member
Activity: 784
Merit: 268
Helena Helena!
Doların 3. çeyrekte 5.50  üstünü hatta daha yukarıları görebileceğini düşünüyorum.
Doların dünyada bu denli değer kazanması da ayrıca bir problem teşkil ediyor onu da gözden kaçırmamak gerek.
jr. member
Merit: 2
Seçim sonuçlarının etkisini geçmesi ve tekrardan ülkenin iç siyasetinin hareketlenmesi ile birlikte 5 tl'ye doğru bir yolculuk bekliyorum. Yıl sonu tahminim ise 5.30-5.50 arası.
newbie
Activity: 98
Şimdilik seçim sonucu havası esiyor ama bir aya kadar tekrar eskiye dönecez ve yükselmeye maalesef devam edecek benim tahminim bu sene sonunda 5 TL'nin üzerinde fiyatlara ulaşabilir YTD
newbie
Activity: 82
Bana göre dolar biraz daha gerileyip simdilik 4.40 seviyelerinde kendini tutar gibi geliyor bana
Pages:
Jump to: