inanın moralim hayli bozuktu, mutlu ettiniz beni, gece gece tebessüm ettirdiniz bana.
konu hakkındaki düşüncem şudur; PCB 4 katmana kadar ülkemizde basılabiliyor bize yeterli ancak asic imalatı 14nm (amd rx serisi) ler seviyesine inmiş ve şu an imalatı peyderpey süren 16nm bitfury varken alternatif milli bir asic yapmak imkansızdır. Bunun yanında hadi yapalım desek Si wafer ingot u bu memlekette ne yapan var ne de kesen. hadi makinayı da bulduk kesilmiş waferları taiwan dan getirelim burda pozlayalım desek, o nalet şeyler öyle kırılganki cam gibi çatır çutur gidiyor. ee sonuç ? %10 hatalı PVD %10 kargo firesi %20 mühendislik hatası yarısı gitti elimizde de en iyi ihtimalle 48nm bi dünya friedcat asicminer çipi oldu
pipiyle oynamaya devam
bitfury.com a girip products>application form u incelerseniz integrator şeklinde bir ibare görüceksiniz, zaten adamlar çipleri çine yollayıp monte ettiriyor, yok ben kendim yapıcam diyorsak sanırım min 500.000$ lık çip almak gerekiyor ve pcb üretimi maliyeti çinin 6 katı ülkemizde.