Pages:
Author

Topic: Atatürk Havalimanı’nda Bitcoin Operasyonu - page 2. (Read 426 times)

full member
Activity: 518
Merit: 100
Beleşcilik yaparsan böyle tepene binerler şimdi alda görelım bırde üstüne suç işledın kalk altından boyle uyanık geçınenler cok sonucu bellı Smiley)
full member
Activity: 308
Bitcoin'e karşı bir hareket değil bana göre de ama saçma bir risk almışlar.Bu hareket direk kaçakçılığa girdiği için doğal olarak operasyon düzenlenmiş.Ama bunun vergisini daha makul yapsalar belki de yaşanmayabilir böyle olaylar ya da daha aza inebilir.
full member
Activity: 420
Ülke içinde madencilik cihazı satan çok, meşakkatli bir iş olduğundan yapamayıp vazgeçenler nakite dönmek için cihaz satıyorlar. Yurt dışından illegal yollarla getirmeye gerek yok.
member
Activity: 518
Merit: 13
hoca ne yapmışsın ya o kadar yol git del cihaz al falan ne gerek var tantanaya öde parasını zaten çıkarırsın parasını. onun dışında ne bu operasyon ve el koyma havası onu da anlamış değilim, yasak mı kardeşim iki tarafın da derdi büyük
newbie
Activity: 155
Merit: 0
Öde vergini geç demişsiniz de Türkiye'de kara borsaya düşüyor kartlar. Yurtdışından her ucuza aldığın şeyin vergisini ödemek zorunda mısın burada? Ben tokyoya gezmeye gitsem gitmişken de ucuza 5 tane kart alıp tax freesinide paşalar gibi alsam gelsem burada vergi vermek zorunda mıyım? Bu nasıl bir saçmalıktır. Önce gereksiz yere fiyatı artırıp kara borsadan satmaya çalışanları halletsinler. Sanki uyuşturucu sokuyormuş gibi ülkeye bir de operasyon demişler adına. Havaya da vergi koyun tam olsun. Şimdi bir tip çıkar bu ülkede yaşıyorsan vergi vereceksin tabi höşmetli dövletimize der. Kardeşim verdiğim vergiler gerçekten ülke için harcanıyor mu acaba? Ben bunun takibini yapabiliyor muyum da bana bunu diyorsun? Gerçi müstehak bize. Hukuk ders kitaplarında bile yazılan şu; Depremin giderlerini karşılayabilmek için ekstra ÖTV vergisi getirildi. Daha sonrasında halk bu vergiye alışınca kaldırılmadı ve ÖTV alınmaya devam etti. Hala daha ayakta uyuyalım biz. Gerçekten sadece ülkeye harcansa vergi şuan ki alınan vergileri yarı yarıya düşürsek bile fazla fazla yeter ülkeye. Köprü yol yapıyorlar diyorlardı onu da yapmıyorlar ki başkasına yaptırıp birde garanti veriyoruz şu kadar araç geçecek diye. Ne anladım ben bundan? Verdiğim vergi nereye gitti o zaman?
hero member
Activity: 896
Merit: 519
Şansını şansın olduğu yerde deneyebilirsin de bu şekilde şans denenir mi be. Resmen başını belaya sokmak için hareket etmiş. Kaybedeceği zaman mahkeme yollarında gidip gelecek bir sürü ceza ödeyecek ne uğruna ucuza getirmiş olmak için. Bavulu doldur sonra gümrükten geçme, geçirdikleriyle kalmazdı ki ticarete dökerdi. Bir de kaçak elektrik kullanarak kazım yapıyorsa ne güzel iş.
newbie
Activity: 4
Kusura bakmayın ülkeyi vergi batağı haline getirirseniz bu türden hamlelerde artış olur. Üzüldüm, geçmiş olsun.
sr. member
Activity: 504
Merit: 250
Ne bitcoin operasyonu ya genel bir gümrük prosedürüne benziyor adamlar mining yapmaya elverişli şeyleri direkt içeri sokmaya çalışmış. Sevmiyorum bu tarz aksaksiyonları her şeyin bir yolu yordamı var.
sr. member
Activity: 476
Merit: 251
Atatürk Havalananından geçmeyen bir şey yok. Dünyanın en az güvenlikli hava alanlarından biri. Ucuza gelsin diye bir kaç mining cihazı getiren arkadaşı enseleyip başarı hikayesi yazarlar anca.
full member
Activity: 476
CAT.EX Exchange
Mining cihazı sokmak yasak değil ki bu bitcoine karşı yapılmış bir operasyonda değil tamamen kaçakcılık odaklı diye tahmin ediyorum. Başlık tam bir clickbait
member
Activity: 1022
Merit: 10
Bitcoin'i kötüleme amaçlı bir faaliyet olduğunu hiç düşünmüyorum.Tamamen çakallık yapılmaya çalışılmış ama başarısızlıkla sonuçlanmış.Kaçakçılık faaliyetlerinden pek bir farkı yok.
jr. member
Activity: 126
Merit: 2
Böyle sistemleri geliştiren ve bütün bir hale getiren kuruluşlar Türkiye de de yok olması düşünülemez. Bu işleri yapabilen üretici firmalar ülkemizde mevcut olduğunu düşünüyorum. Fakat bu cihazların adı bakımından henüz bitcoin bazlı satışlara çıkarılacağını sanmıyorum. Zira ülkemizde hayla tam anlamıyla Bitcoin legal mıdır yoksa illegal mıdır düşüncesi ve tartışması sürmekte. Bu sıralar pek bir açık iş yapmak aklı başında bir hareket olmayacaktır Smiley
full member
Activity: 387
Merit: 186
Ne gerek var, zaten mis gibi gerekli cihazlar ile ülkene dönmüşsün, belli ki kazanç amacı güdüyorsun ve kazanacaksın da. E öde gümrük vergisini geç, başka hangi milletin kafası bu kadar hile hurdaya çalışıyor ben daha görmedim.
newbie
Activity: 196
Arkadaşların da dediği gibi bu yapılan operasyon kaçakçılıga karşı yapılan bir operasyon ve bu operasyonda BTC karşı yapılmis bir hareket yoktur . Devleti dolandirmaya calismis.
hero member
Activity: 756
Merit: 541
Merhaba;

Havalimanında yapılan bu operasyona Bitcoin Operasyonu adını vermeyi çok doğru bulamadım.Örneğin yurtdışından kaçak bir şekilde 20-30 tane Apple marka telefon getirmeye çalışan biri yakalansaydı Apple Operasyonu ya da Iphone Operasyonu ismi verilir miydi Huh Açıkcası hiç sanmıyorum.

İyi dileklerimle
newbie
Activity: 182
operasyon bitcoine karşı yapılan bir karşı çıkma veya bir hareket değil sadece yasa gereği belli bir değerden fazla olan ürünü yurt dışından getirirken devlete ödemesi gerektiği bir ücret vergi . Atilan başlığın çok yanlış olduğu ve gereksiz bir konu olduğunu düşünüyorum . O zaman ülke araba sektörüne icki sektörüne sigara sektörüne de operasyon düzenliyor diye durmadan haber yapılsın ama içerik sadece kaçak yolla sokulması . Vergi kaçakçılığı yani
sr. member
Activity: 1890
Merit: 333
Adam vergi vermemek için gizlice cihaz sokmaya çalışmış ülkeye. Ama iyi para kazanacaklarını düşünüyorlarsa vergisini cezasını ödeyip cihazları alırlar.
sr. member
Activity: 628
Merit: 251
Yakalanan kişinin adı Rojin İ. muhtemelen hem kaçak elektrik kullanıyor hem de getirdiği cihazların vergisini ödemiyor ne diyeyim kardeşim hayat bunlara güzel Grin
newbie
Activity: 126
Bu Bitcoin araçlarını direkt alsınlar mı ne yapsınlar o makinaları sokmamaları çok doğal zaten
member
Activity: 350
Merit: 11
Aynı  konu tekrar açılmış , yurt dışından cihaz getirirken vergisini ödemek zorundasınız yoksa yapılan iş yasa dışı hale geliyor ,vergi verenler aptal değil .
Pages:
Jump to: