Pages:
Author

Topic: Ağustos 1 - page 3. (Read 5199 times)

full member
Activity: 336
Merit: 100
July 19, 2017, 04:23:08 AM
Bu ayrılma konusu bitcoin'in güvenilirliği açısından büyük bir sorun bence. İkiye bölüneceği için bilmeyen birçok insanın bu yolla dolandırılacağını düşünüyorum, buda insanların bitcoine bakışını negatif etkileyecektir.
member
Activity: 76
Merit: 10
July 19, 2017, 03:43:00 AM
Peki private keyi 2 cüzdan dada aktif etmeye çalışsak 2 btc miz olabilirmi? Bir açık arıyorumda:)
hero member
Activity: 882
Merit: 524
For Rent
July 19, 2017, 03:28:22 AM
Selam arkadaşlar

Şimdi 1 Ağustos'ta split bekleniyor.

Ben split olursa 2 coin olacağını anladım ama ondan sonrasını anlamadım.

Herkes 'git cüzdanının private key'sini al' diyor. Alcam da naapıcam o key'i? Bir de ayrılma oldu diyelim, hangisini seçiceğime nasıl karar vercem? Ya da birkaç hafta bekleyip bir tanesinin ölmesini mi bekliyeyim?

ELI5? (Explain like I am five)
elinde priv key var diyelim...

bölünmeden önce bu adreste 1BTC olduğunu da varsayalım.

sonra çatal geldi hardından, 2 blockchain oluştu, BTC 2 ye ayrılmış olur bu durumda.

sen oluşan 1. blockchain'i kullanan bir wallet indirip priv key'ini import ettiğin zaman bu wallet'da 1BTC görünür. bu zaten klasik wallet'ımız ve klasik BTCimizdir.

ancak yeni oluşan 2. blockchain'i kullanan güncel bir wallet indirip aynı privkey'i import ettiğin zaman orada da 1BTC görünür. bunun da adı artık ne olursa BTCx mi olur Legacy BTC mi olur farketmez.

Etherium'da yapmışlar ETH ve ETC olmuş.
hero member
Activity: 518
Merit: 500
July 19, 2017, 02:05:38 AM
kasımda btcort la btzort oluşacak olsun olmasın fark eden bir durum olmayacak bölünme durumu daima olur. önemli olan ilk piyasanın bu durum için oluşan rahatsızlığının görünmesi 2 kez böyle bir durumda piyasanın nasıl hareket ettiğini herkes gördü.
member
July 19, 2017, 01:24:51 AM
Madenciler hard fork ,geliştiriciler ise soft fork destekliyorlar.Anlaşamadıkları için segwit2x i çıkardılar.Boylelikle her iki tarafında istediği bir çözüm oldu.Bencede mantıklı değil.Şimdi olmasa bile kasımda hard forkle btc ikiye bölünecek.
sr. member
Activity: 672
Merit: 277
CAT.EX Exchange
July 19, 2017, 12:47:06 AM
1agustos.com sitesinde  biraz yanlış bilgilendirme var.UASF öncesinde 21 Temmuz'da segwit2x(soft fork + kasımda hard fork) için bip91 sinyali verilmeye başlanacak.Bu sinyal %80 i geçerse o zaman UASF ye gerek kalmayacak.Bir kaç gündür bip91 sinyali gonderen node sayısı dğn akşam itibariyle %65 i geçmişti. Segwit2x gerçekleşecek gibi duruyor.Bu durumda btc yoluna devam eder ama kasımda hard fork sonucu 2 ayrı btc miz de olacak gibi gözüküyor.

Segwit2x ile Bitcoinin mevcut sorunları düzeliyor.Peki bundan sonra 2'ye ayrılmasının sebebi ne olacak ? Sizcede saçma değil mi ?
member
July 19, 2017, 12:40:55 AM
1agustos.com sitesinde  biraz yanlış bilgilendirme var.UASF öncesinde 21 Temmuz'da segwit2x(soft fork + kasımda hard fork) için bip91 sinyali verilmeye başlanacak.Bu sinyal %80 i geçerse o zaman UASF ye gerek kalmayacak.Bir kaç gündür bip91 sinyali gonderen node sayısı dğn akşam itibariyle %65 i geçmişti. Segwit2x gerçekleşecek gibi duruyor.Bu durumda btc yoluna devam eder ama kasımda hard fork sonucu 2 ayrı btc miz de olacak gibi gözüküyor.
member
July 17, 2017, 02:49:44 PM
Parayı borsada tutsak nasıl olur acaba tutupda poloniex bittrex vs herkezin cogunlukla sectiği secenekden baskasını secmezler gibime geliyor yani zararımız olmaz gibi ben borsada tutmayı düşünüyorum o gün ani iniş cıkıs olabilir kaçırmamak lazım ytd.

Herkes borsalarda tutma diyor, tutma bence.
legendary
Activity: 1288
Merit: 1068
July 17, 2017, 01:42:35 PM
Parayı borsada tutsak nasıl olur acaba tutupda poloniex bittrex vs herkezin cogunlukla sectiği secenekden baskasını secmezler gibime geliyor yani zararımız olmaz gibi ben borsada tutmayı düşünüyorum o gün ani iniş cıkıs olabilir kaçırmamak lazım ytd.

exchange yonetiminin insafina kalmis bir durum bu.
ethereumda cataldan sonra polo tum eth sahiplerine cuzdanlarindaki kadar etc yi gondermisti. uyelerine musteri gozu ile bakan bi marketin btc catalinda da ayni durumu uygulamasi gerekir.
olur da btu ya da adi her ne olursa catal coini gondermezse de kimse cikip birsey diyemez.
sr. member
Activity: 672
Merit: 277
CAT.EX Exchange
July 17, 2017, 01:10:10 PM
Ben şuan tatildeyim , diyelim ki ayrılma oldu 2 ay sonra gittiğimde ne kaybetmiş olacağım ? Ayrılma olduğu an gidip bir şeyler yapmam mı gerekiyor ?
full member
Activity: 154
Merit: 100
July 17, 2017, 12:59:59 PM
newbie
Activity: 20
Merit: 0
July 17, 2017, 12:20:42 PM
Referandumda olmayan bir şey her türlü soru için mail atabilirsiniz, çok güzel açıklama ile destek veriyorlar. http://1agustos.com
legendary
Activity: 1484
Merit: 1000
July 17, 2017, 12:18:31 PM
1 ağustos süreci hakkında bizleri neler bekliyor, bitcoin ikiye mi bölünüyor, ufuktaki hard fork nedir, ne değildir, bitcoin'i nasıl etkiler özet niteliğinde bilgi ve soru sormak için http://1agustos.com adresini ziyaret edebilirisiniz.

aklıma referandum geldi .d
newbie
Activity: 20
Merit: 0
July 17, 2017, 12:05:53 PM
1 ağustos süreci hakkında bizleri neler bekliyor, bitcoin ikiye mi bölünüyor, ufuktaki hard fork nedir, ne değildir, bitcoin'i nasıl etkiler özet niteliğinde bilgi ve soru sormak için http://1agustos.com adresini ziyaret edebilirisiniz.
member
July 15, 2017, 01:55:12 PM
Selam arkadaşlar

Şimdi 1 Ağustos'ta split bekleniyor.

Ben split olursa 2 coin olacağını anladım ama ondan sonrasını anlamadım.

Herkes 'git cüzdanının private key'sini al' diyor. Alcam da naapıcam o key'i? Bir de ayrılma oldu diyelim, hangisini seçiceğime nasıl karar vercem? Ya da birkaç hafta bekleyip bir tanesinin ölmesini mi bekliyeyim?

ELI5? (Explain like I am five)
Pages:
Jump to: