Pages:
Author

Topic: Avrupa Birliği Kriptopara Regülasyonlarına Hazır - page 2. (Read 323 times)

member
Activity: 63
Merit: 10
regülasyonlara ihtiyaç var ama abartılı şeyler yapmazlar umarım regüle ederken.
member
Activity: 336
Merit: 10
Ne yapacaklarsa yapsınlar artık , piyasa bu hali ile kaos ortamını bir türlü bırakamıyor.7-8 aydır kriptom piyasası hakkında çıkan regülesyon haberleri piyasayı hallaç pamuğu gibi dağıtmaya yetti . Bir an önce yapılacak olan yapılsın ki artık yolumuza bakalım.
member
Activity: 196
Merit: 10
G20 de şimdilik çok fazla büyümediği ileri sürülerek  regüle edilmemşti. Ama Avrupa Birliği şunu düşünüyo. Sonuçta şimdi olmasa da ileride regülasyon yapılacak. Şimdiden yapalım ve önlemimizi alalım diyolar. Bahaneleri dolandırıcılık yapanlar ve kara para aklayanlarla terörü finanse edenlerin önüne geçmek. Bunlar tabi bahane. Asıl istedikleri şey daha başka bence.Kendi çıkarları doğrultusunda bundan yine en çok kazancı kendilerinin kazanacağı bir yenileme istiyorlar. 
member
Activity: 392
Merit: 10
Regülasyon diye diye kripto para piyasasını dibe doğru çektiler . Kripto paraların en önemli özellikleriden biri olan merkezsiz olması özelliğini bir kenara bırakıp kripto paralara karşı düzenleme çabaları piyasanın spekelüsyonlara açık hale gelmesine neden oluyor.
member
Activity: 350
Merit: 11
yaklaşık olarak son 6 aydan beri avrupa ülkeleri arasında sürekli gündeme getirilen kripto paraların regüle edilmesi durumu bile piyasasının 800 milyar dolardan 240 milyar dolara kadar düşmesine yetti , birde regüle edilirse ne olur bu piyasanın hali düşünmek bile istemiyorum.
hero member
Activity: 1582
Merit: 520
Avrupa Birliği ülkelerinin bahsettiği kripto paralar  regülasyonu kendi çıkarları doğrultusunda kapitalizime uyumlu ve onlara hizmet eden bir kanunlar silsilesinden bahsediyorlar olmalılar ben bu alınacak kararların piyasa için olumlu olacağını düşünmüyorum .
jr. member
Activity: 98
Merit: 2
keşke artık regüle etselerde sürekli regüle fudlarındam kurtulsak.
full member
Activity: 714
Merit: 125
Avrupa Birliği, birlik üyeleri arasındaki dengeyi hassas biçimde ve hakkaniyetli olarak sürdürmek zorunda. Bu durum tüm sistem ve birimler için geçerli bir tek kripto para piyasası hariç, ana ortaklar Fransa, Almanya gibi ülkelerin duruşları net, daha geriden gelen gelişmekte olan yada yeni üye olmuş ülkelerde durum daha farklı. Buna neden olan aslında kripto para piyasasının regüle olmayışı, ortak bir karar yok uyulacak bu durum da ECB'yi ve AB parlementosunu uzun vadede rahatsız ediyor.
jr. member
Activity: 252
Merit: 3
Regulasyon olayini anlamis degilim. Ortada kotuye giden birsey yok neyi iyiye donusturme cabasi anlamis degilim ama onun disinda guzel yapilmasi gerekiyor geri kalinmamali.
member
Activity: 574
Merit: 14
Regülasyon konusunda biraz araştırma yaptım. Beyhude çaba olarak anlatılıyor genelde. Yan etkiler doğruacağını ve regüle edenlerin iyi sonuçlar ortaya çıkartmalarının hedeflediklerini. regüle edenlerinin kendilerini akıllı zannettikleri, mevcut kötüye giden sonucu olumluya çevirebilecekleri felan yazılmış. regülasyon için temel amaç sonsuza kadar devam ettirilmesi de senin elindeki paranın hükmü kalmazsa bunu nasıl yapabileceksin.
sr. member
Activity: 729
Merit: 251
Avrupa Birliği ülkeleri kriptoparaları kendi ekonomik düzenlerine karşı ekonomik tehdit olarak görmelerine rağmen Dünyanın geri kalanınca kabul edilmeleri ve kullanılmaları halinde kripto paralar üzerinde hakimiyetlerinin olmaması halinde ekonomik olarak güçsüz kalmaktan korkuyorlar. Yasaklamanın çözüm olmadığının farkındalarve duruma göre pozisyon almak maksadıyla kararlar alıyorlar.
member
Activity: 182
Merit: 20
Haberi İngilizce'den çevirdim. 1-2 nokta eksik olabilir. Dileyen orijinal habere https://www.crypto-news.net/eu-ready-to-regulate-cryptocurrencies/ linkinden ulaşabilir.
============

Avrupa Birliği, eğer sektör doğası gereği istikrarsızlığını sürdürür ve yeni yatırımcılara büyük çaplı risk sunarsa kripto paraları düzenlemeye hazırlanıyor. Eğer bu risklerle küresel seviyede mücadele edilmezse, birliğin finansal hizmetler komiserliğine göre Avrupa Birliği adım atmaya hazır.

Küresel Yatırım Çılgınlığı

Kriptoparalar son dereceistikrarsız ve fiyat değerlerinde aşırı sallantılara eğilimli. Geçen yıldan beri, Bitcoin ve diğer dijital paraları kapsayan küresel bir yatırım çılgınlığı bazı gelişmiş uluslardaki yatırımcıların bir kısmının çok hızlı servet yapmalarını sağlarken bazılarında ise ciddi kayıplara yol açtı.
Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis yakın zamanda “Bu küresel bir fenomen ve küresel seviyede uluslararası olarak izlenmesi önemli. Eğer gelişmekte olan bir risk görürsek Avrupa Birliği seviyesinde ilerleme olasılığını hariç tutmayız ancak bu yönde uluslararası net bir tepki yok.” açıklamasında bulundu.

Dünyanın en önemli Maliye Bakanları ve Merkez Bankaları Buenos Aires’te kriptopara konusunun ana gündem olduğu G20 zirvesinde buluştu. Genel sonuç, sanal paraların finansal sistemin yalnızca küçük bir bölümünü oluşturması dolayısıyla, gerçek bir regülasyona ihtiyaç duyulmadığı yönündeydi. G20 ülkeleri arasında kriptopara sektörünün yakından izlenmesine yönelik de güçlü bir konsensüs oluşmadı.

Ek olarak, Finansal İstikrar Kurulu Başkanı Mark Carney’in mektubu G20’ye kriptoya karşı yeni kanunlar önerdi ve küresel liderler arasında regülasyonlarla ilgili konsensüs eksikliğini vurguladı.

İleri değerlendirme için Haziran ayı takvimine alınsa da, zirvenin sonucu kriptopara camiası için genel olarak pozitifti. Regülasyon konusunda bir anlaşma olmamasına rağmen G20, birleşik standartlar konusunda çağrıda bulundu ve şu açıklamayı yaptı: “Kripto varlıklara uygulanmak üzere FATF standartlarının yürürlüğe konmasını öneriyoruz. FATF’nın standartlarının gözden geçirilmesini bekliyor, FATF’yı küresel uygulamaları geliştirmeye çağırıyoruz. Uluslararası standart belirleme organlarına/kuruluşlarına kendi kuralları çerçevesinde kripto varlıkları ve risklerini izleye devam etmeleri yönünde çağrıda bulunuyoruz. 

FATF, Fransa’da bulunan bir hükümetlerarası organizasyonu ve temel olarak kara para aklama ve finansal terör konuları üzerine odaklanmayı seçiyor. Organizasyon 37 üye devletten oluşuyor ve işbirliğinde bulunmayan ülkeleri kara listeye alabildiği gibi ciddi yasal yaptırımları kabul etme gereksinimi duymadan ülkelere finansal baskılar uygulayabiliyor.

Sözü G20 toplantısına getirmişken, FATF sanal paralarla ilgili standartları ele alan kendi raporunu açıkladı ve Sanal Para Ödeme Ürün ve Servisleri’nin (VCPPS), özellikle de “gelişen bir tehdit oluşturan terörist finansman eylemindeki özel metotların” gözlemlenmeye devam edileceğini belirtti.

Dombrovskis’e göre, Avrupa Birliği konuya nasıl yaklaşacağının kararını bu yılın ilerleyen dönemlerinde veya 2019 yılının başında verecek. Avrupa Parlamentosu merkez sağ üyesi Markus Ferber hızlı bir Avrupa Birliği regülasyonu için çağrıda bulundu, uluslararası kuralların yıllarca bekletilmemesine karşı uyarıda bulunarak “Bireysel yatırımcının pazar manipülasyonuna ve dolandırıcılığa kapılmamasını sağlamak için diğer finansal enstrümanlar gibi sanal para da regüle edilmeli.” dedi.

Anahtar Gelişmeler

Kriptoparanın yatırımcılar için önemli risk tehdidi oluşturması ve emniyeti bulunmayan mali suçlara karşı hassas olması korkusuna rağmen, Almanya ve Fransa’nın da aralarında bulunduğu ülkelerde gelişen sektörden yeni fırsatların yaratılacağı yönünde düşünceler mevcut.
Karar vericiler; iş ve ekonomi gelişiminin ve kriptoparaları destekleyen blockchain teknolojisinin sektördeki inovasyonun üzerindeki sıkı baskılar neticesinde diğer bölgelere kaybedileceği yönünde endişeli.

Dombrovskis yatırımcıları önemli risklere maruz bırakan problemlerin kontrol edilmesini temin ederken, blockchain teknolojisinin finansal piyasalar için güçlü umut vadettiğini belirtti ve ülkelere rekabetçiliklerini sürdürebilmeleri için bu teknolojiyi kabul etmeleri yönünde ısrar etti.
Avrupa Komisyonu, yakın zamanda blockchain teknolojisindeki anahtar gelişmeleri vurgulamak için Avrupa Birliği Blockchain Gözlemevi ve Forumu’nu açıkladı.
Pages:
Jump to: