Geçen defaki kadar olmasa da satoshi bazında düşüşler yaşandı ancak btc'nin düşüşü ile dolar bazlı dipleri gördük hatta bir önceki düşüşten daha fazla değer kaybı yaşadı bazı altcoinler, yani teraziyi btc ile dengelediler. Şimdiyse satoshi bazlı artışla dengeleniyor piyasa ancak btc sağlam artışa geçerse altcoinler yine düşüşe geçebilir. Bu defa da satoshi bazlı dipleri gösterirler, o nedenle satoshi bazlı dipte olan coinlere yönelmek en mantıklısı ya da "risk sevmiyorum" derseniz BTC güvenli liman! Fakat insanları altcoinlere çekebilmek için bir süre daha yükseliş bekliyorum altlarda (özellikle dibe gelenlerde)...
BTC'yi düşürüp altcoinlerde satoshi bazlı dip yapamamalarını şuna bağlıyorum: ether-ripple-neo-ada-litecoin-iota-lümen vb
büyük altcoinlerde çok fazla artış yaşandı özellikle satoshi anlamında ancak bu artışa denk satış yapamadılar daha! o nedenle bu tür altcoinlerde satoshiyi düşürmeleri büyük zarara sokardı balinaları, bunun yerine kolay olanı seçtiler BTC'yi düşürdüler. BTC düşünce panik olup milleti oyundan soğutmaya çalıştılar, o da yemedi, şimdi Messi'nin rakibinin karşısında hangi çalımı atacağını bulmamız gerekiyor
örnek vermek gerekirse ripple 3.194.224 BTC'ye denk geliyor (mu) şu an! Eder mi: etmez! Etmez ama 22k'ya kadar çıkmıştı spekülatif, hadi 10-22k arasını telafi ettiler diyelim 1500-10k satoshi arası aldıklarını bir şekilde yedirmeleri lazım. Şu an BTC düşükse bunun nedeni ripple'ı (ve diğerlerini) dolar bazında+satoshi bazında yedirmeye çalışmaları...Ne zaman ki kâra geçerler ripple neo ether vs satoshi bazında düşer, dolar bazında yerlerini korur (belki de artar) o zaman BTC şaha kalkar.
Dogecoin'i küçümserler ama benim için ölçüt gibidir. Doge artarsa alttan başlayarak bütün altcoinler artışa geçiyor, mantığı da şu: "doge
bile şu kadar satoshi ise benim en az bu kadar olmam gerek!"
Doge 40'a kadar çekilmişti bugün 60'lara dayandı. Digibyte " Doge 60 olursa ben de 360 olurum len" dedi, ondan arttı. Bunlar artınca ötekiler de gaza geldi. Şimdi gaza gelemeyenleri bulmak gerekiyor. Onlar da artarsa bu defa btc artar, altlar çöküş (satoshi bazlı).
BTC için 5-10k'lar artık dip! Bu süreçte BTC'yi kaldırıp indirirler, sağ gösterip sol vururlar, altcoinleri arttırıp düşürürler allem eder kullem ederler, Pakistan'a "yassah gardaşım" dedirtirler, mtgox'culara "sattık" dedirtirler indirirler. Soros'a "alıyorum" dedirtip kaldırırlar. Kesin olan şeyse:
piyasa büyümeye devam edecek, o kaddaarr