Pages:
Author

Topic: Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten "Bitcoin" açıklaması. - page 2. (Read 565 times)

sr. member
Activity: 735
Merit: 251
Başbakan Yardımcısı Bitcoine balon,uzak durun diyor, Ekonomi Bakanımız saadet zinciri diyorsa SPK,Maliye ve MB neyin toplantısını yapıyor ve kripto paraların menkul kıymet mi, para mı, emtia mı olduğuna karar verip vergilendirmeye çalışıyor? Tam bir kavram kargaşası.
member
Activity: 105
Merit: 10
Bitcoindeki aşırı yükselme, bu piyasayı takip eden herkes tarafından bilinen bir gerçek. Sayın bakanımız, keşke bilmediğimiz şeylerle ilgili konuşup bitcoinle ilgili somut adım atsa,
member
Activity: 532
Merit: 18
Fiyat konusunda Sayın Mehmet Şimşek haklı olabilir aslında arkadaşlar şimdi bitcoinin fiyatı bir anda 10.000 dolara düşse bu forumda kimse şok içerisine girmez zaten yükselmişti bir düzeltme hareketi geldi diye düşünür.Benim asıl üzüldüğüm nokta bitcoinin kullandığı teknoloji hakkında bir açıklama yapılmaması.
full member
Activity: 476
Merit: 100
doğrusu Bitcoine salt bir vergi kapısı olarak bakmak yanlış olur. Bitcoin bir teknolojidir. Bu teknolojinin birde ürünü vardır ki onun adıda biliyorsunuz blockchain'dir. Blockchain ile edevlet organizasyonlarındaki maliyet düşürme olanaklarından tutunda bir çok konuda devlet fayda sağlayabilir. Regüle etmenin türlü yolları vardır. insanları da kendilerinden soğutmamalılar.
full member
Activity: 910
Merit: 105
Ağız birliği etmişçesine hep bir ağızdan bakanlar açıklama yapmaya başlamış. Lale çılgınlığı diyen (ne lalesi bilmiyorum!), saadet zinciri diyen. Bir de Numan Kurtulmuş geçenlerde Bitcoin konusunda tavrımız belli değil demişti.
Yahu bir yeni teknolojiye de kucak açın gel buyur diyin işlemleri kolaylaştırıp yatırım çekin. Kara para ise kara para. Düne kadar varlık barışını çıkaran kimdi?
Milletin bitcoinden kazandığına göz dikmektense kur yerli bir borsa devletin söz sahibi olacağı ya da mevcut borsalara yol ver. De ki komisyonun şu kadarını alırım para yatırma ve çekme işlemlerinin de şu kadarı benim gerisine karışmam. İşine gelen girsin işine gelmeyen girmesin.
Ufacık bir komisyon bile olsa işlem hacmi Eylül'den bu güne 10 kat arttı Türk borsalarında.
full member
Activity: 196
Merit: 102
“RepuX - Enterprise Blockchain Protocol”
Bok atmayı o kadar çok seviyoruz ki! Bir kez de teknolojiyi kötülemek yerine kucak açsanız ölür müsünüz? Kimin ve neyin lale olduğunu hepimiz görüyoruz... İnsanlık için, ülkeniz için bir şey yapın be!
member
Activity: 350
Merit: 11
Bir maliye bakanı vardı sırada şimdi o daoldu. Hiyerarşi sırasına göre btc ile açıklamalar geliyor.Belli olan kısımlar crypto para piyasası ile ilgili yasal vergilendirme gelecek .Öok geçmez sırası ile başbakan ve cumhurbaşkanı piyasa ile ilgili açıklma yapacaktır.
full member
Activity: 700
Merit: 134
Bu şekilde konuşan arkadaşların bu piyasaya kaç bitcoin yatırdığını merak ediyorum. Hiç yoksa ellerinde 100 bitcoin vardır, ekmeklerini mutlaka yiyeceklerdir.
sr. member
Activity: 729
Tüm yatırım araçlarında az ya da çok bir risk vardır. Sayın Mehmet Şimşek Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paraların blok zincir teknolojisini göz ardı ederek,konuyu balon olarak özetlemiş. Kendisinin Türkiye' deki emlak,enflasyon, eğitim kalitesi,batmak üzere olan çeşitli işletmelerle ilgili balonları da duyup engin bilgilerinden faydalanmak isteriz.
member
Activity: 1008
Merit: 19
Backed.Finance
Bir şeyede doğru yaklaşsak şaşarım Smiley bir şeyede bağnazlıktan çıkıp sorgulayarak bakalım sanal ekonomi güçleniyor işte kabullenin arkadaş sonradan neden tüh demek zorunda kalıyoruz diyorsunuz çünkü zamanında adım atmıyorsunuz
full member
Activity: 308
Merit: 100
Her zamanki gibi Bitcoin'e karşı yine önyargılı olmaya devam ediyor hükümetimiz.Halbuki bu kadar ciddi artışlar gören ve görmeye de devam eden Bitcoin hakkında doğru düzgün bir araştırma yapılsa ve bu işe girişilse gerçekten ekonomimize yardımcı olabileceğini düşünüyorum.
newbie
Activity: 5
Merit: 0
Lale çokta uzak değil her an her şey olabilir.(KİM_TURP) Smiley
Bence biraz temkinli davranmış.
Nacizane fikrim ALTIN yatırımcısı uzak dursun derim.
member
Activity: 120
Yazık ya.Bu kadar basit yorum yapılıp tavır oluşturulmamalı.İlla ki devletin bünyesinde de bu kripto dünyaya aklı sarabilecek profesyoneller vardır.Bunlardan görüş alıp konuşacağına herşeyi bilirim ben kafasıyla böyle gündem oluşturması ne kadar sinir bozucu...
full member
Activity: 686
Merit: 104
hee balon balon. bebelere balon.

ulan bitcoinin yapısını ekosistemini detaylı bilmeden balon diyenler öyle komik oluyor ki.

bunu diyen adamların çoğu bitcoin üretmenin bir maliyet olduğunu bile bilmiyordur. herşeyi geç arkadaş 1 bitcoin üretmek için 40bin lira elektrik ve donanım maliyet yapması gereken birisi bu fiyatın altında tabi ki satmaz. ve düzenli olarak maliyeti artan bir şey var ortada. yani spekülasyonlardan bağımsız şekilde somut bazı veriler var elimizde. buna günlük işlem hacminin düzenli olarak artması, googleda arama yapanların artması gibi bir sürü veriyi de eklersek. şuan yolun %2-3 seviyelerindeyiz. o balon bir gün patlasa bile yıllar alacak bu kesin. tıpkı 8 yıldır patlamadığı gibi daha çok zaman var.

herşeyin her trendin bir sonu elbet vardır. ama bu insan ömrünün büyük bir bölümüne denk geliyorsa uzunluk olarak buna balon demek çok komiktir.
sr. member
Activity: 378
Kim ne derse desin piyasaya yatırımcı akıyor maşallah, elin yabancıları bu piyasadan küpünü doldururken memleketim insanı uzaktan izleyecek değil hani, para kazanacağımız ülke içinde bir ortam olsa biz de buralara yatırım yapmayı tercih etmey,z tabiiki de ama seçenek nerde.
newbie
Activity: 41
Lalemidir balonmudur bilmem ama şöyle bir gerçek var bitcoin fiyatı 2 bin dolar civarındayken insanlar çok arttı btc balon vs gibi laflar etti 4 bin dolar oldu sonra 6 8 10+ devam etti. Bitcoin eğer bir balonsa patlayana kadar insanları zengin edeceği açıkça görülüyor. Bencede boş konuşmuş daha ufak bir bilgisi olmayan insanlar bitcoin balon demeye başladı bende he gardaş diyorum geçiyorum.
member
Activity: 154
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'te biliyor lale olmadığını. Ama dolar yurtdışı  kripto para borsalarına giderse bu enflasyon, cari açık,  işsizlik, faiz vs. gibi sorunlarla uğraşamam koltuk gider diye düşünüyor. İhracatçılar icin kuru  sabitlemekle çözüm  bulunmuyor. Türkiye'nin 2018' de 210 milyar dolar dış borç odemesi var ve cari açıkta 60 milyar dolara yaklaşacak. İhracat 150 milyar dolar gibi. İşimiz zor. Mtv artırarak  3 kuruş  gelir. Zamlar 1 Ocak' ta belli olur.
member
Activity: 378
Keşke Mehmet Şimşek Bey bildiğimiz şeyleri ısıtıp önümüze koymak yerine daha farklı ve bilmediğimiz kelimelerle gelseymiş. Bu kadar ciddi bir işi magazin boyutuna getirmemek lazım
newbie
Activity: 20
Yatırım yapacak, alttan almaya çalışıyor Grin
member
Activity: 112
Bakanlar mantıklı olmalı. Lale ile alakası yok. Piyasa değeri inip çıkmayan dijital para mı olur. Okulda iktisat derslerini kaldıralım.
Pages:
Jump to: