Not: yemeğin tadına bakarak, aynısını yapma devri 1000 yıl önce bitti. çinlilerden barutun tarifini çalmaya çalışan onlarca ingilizin tadına kokusuna bakıp anlamaya çalışması gebermesi gibi...
Sene 2000'de Karaköy esnafının smart card programlayıcısının üstündeki ma232'yi zımparaladığı dönemden çok ötelere geldik Hey gidi... 1 ay sonra arkadaşla beraber yapmaya başlamıştık. Hem de modifiye edip.
O zamandan bu yana devir çok değişti tabi. Şimdi artık hiçbir şey kolay değil. Hele bir pcb, 1 chip mantığıyla yaklaşılıyorsa tavsiye işe yaramaz, başarılar dilenir.
sizde sanırım zımparadan kaynaklı X i görememişsiniz. maxim firmasının max232 si için ya da 17 sene geçince biraz unutulmuş blocker üstündeki entegreler, microchip 16f628 de vardır orda
sorma bu klavye olayı beni de deli ediyor eski ibm klavyeleri mumla arıyorum. iş yerinde 2 pc ama 15 tane klavye set var, birinin haberleşmesi dandik, bir diğerinin tuşları çok yakın, birinin mouse u osuruk vs.... bi bulamadım kendime göre bi klavye bende.