Tahsisli kredi : 570.75 milyon Euro,
Hazine garantili kredi : 325 milyon Euro.
Hadi bakalım atayizler bunu da açıklasanıza? Elhamdulillah IMF’ye olan borcu kapattık, daha da borç almayacağız diye bir şeyler duyuyorduk hükümet savunan kişilerden? Doğru IMF’den almadık ama diye savunmalara kendimizi hazırlayalım.
Borç almak kötü bir şey değil. Ülke geleceği için gerekiyorsa alınsın elbette ancak tükürdüğünü yalayacaksan tükürmeyeceksin !
Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2023/ekonomi/dunya-bankasindan-8957-milyon-euroluk-kredi-7809517/amp/
Yahu biz yakın geçmişe kadar IMF ye tüm borcu ödemiş, hatta onlara para verebilecek konuma gelmemişmiydik, ben mi yanlış hatırlıyorum acaba. Evet pandemi geçirdik tüm dünya ile beraber, sonrasında deprem felaketi yaşadık ona da kabul ama, borç verebilecek durumda olan bir ekonominin en kara günler için mutlaka yeterli bakiyesi olması gerekir diye biliyorum ben. Bizim de vardı ise çok çok ekstra ne oldu da deftere yazdırır duruma geldik.
Hocam bence pandemi öncesi bitik durumdaydı ekonomi, damat mevzusu hepimizin malumu, 128 milyar dolar gibi bizim için büyük bir meblağın nerede olduğunu kimse aciklayamadi hatırlarsanız. O dönemde Kara gün akçesi olarak hazinede en zor günler için ayrılmış para da kullandı diye biliyorum hatta.