Zonguldak isikveren de büyüdüm Çatalağzı beldesine bağlı bu küçük kasaba da cumhuriyet döneminin ilk termik elektrik santralleri den biri olan Çatalağzı termik elektrik santrali var, daha sonra daha moderni yapıldı, devlet elindeyken bence tüm kamu kuruluşlarinda olduğu gibi 2 kişinin yapacağı iş için 5 kişi olan bölümler vardı, çoğu işçi kadrosunda olan bu insanlar için normal mesai ücreti yüzde 50, haftasonu bayramlar vs için ise katları şeklinde düşünün. Sadece bu nedenle ozellestirildiler demiyorum ama personel giderleri bence haddinden fazlaydı.
Özelleştirme elbette yapılabilir ama stratejik önem arz eden alanlarda devletin başvurması gereken yöntem şartları güncellemek ve kontrolü bizzat elinde tutmaktır.
@totti67 hocam özelleştirmesinler demiyorum. Gereken devlet küçülmesini sağlasınlar gereksiz enerjinizi sömüren işleri özele devredin. Buna neden itiraz edyim. Benim itirazım yapılan özelleştirmlerin geri dönüp kontolu yapılmıyor. Saldım çayıra mevlam kayıra. Teröik santraller atıyorum 20 yıllığına özelleştiriliyor bunların bakımları nasıl yapıldı yada yapılıyor mu diye bir kontrol yok. Sistem güvnliği ciddi tehlikeye gireceği duruma kadar özel sektör parmagını oynatmıyor. Şimdi özelleştirme kapsamında kömür santralleri yok zaten. Bunların ciddi bakım masrafları var. Kar eden sorunu olmayan barajlar gidici. Kontrol hiç bir özelleştirme sonrası yapılmıyor.