Pages:
Author

Topic: Başkan ve Bakanın açıklamalarından sonra dolar - page 3. (Read 538 times)

newbie
Activity: 196
Merit: 0
ABD gayri resmi olarak ambargoya başladı artık. Aslında ABD ile aramızdaki ticarette cari açığımız çok değil. yıllık 11 milyar$ 'lık alıp 8.5 milyar$'lık satıyoruz ama işte piyasa doğrudan ABD ile sorun olarak gördüğü için bir tweetle 80 kuruş çıkış olabiliyor.
newbie
Activity: 70
bizimkiler geri adım atmayıp aksine yeni tehdit gelince dolar daha da arttı normal olarak. bizimkiler çok da etkilemedi yani.
newbie
Activity: 84
Açıklama yapılmadan öncesiyle sonrası arasında tek bir fark oldu. O da abd yaptırımlara resmi olarak başladı. Konuşulmasa daha iyi olurdu.
newbie
Başkan geri adım atmadı dolayısıyla amerika ile olan ilişkilerde bir yumuşama olmadı. Dolar da kaldığı yerden devam etti. Bakan açıklama yapmasa da olurmuş.
jr. member
Activity: 462
Merit: 1
Berat Albayrak saatlerce konuşup hiçbir şey anlatmadı. Somut hiçbir şey söylemedi zaten dolar da buna gereken tepkiyi gösterdi.
member
Activity: 252
Merit: 10
Damadımız konuşmadı ki zaten. Devamlı bir ter silme ve ağzında lafı geveleme vardı. Hele ortamı yumuşatmak için hafif hafif espri yapmaya çalıştı ya. Satır başları sadece bunlardan ibaret.
member
Activity: 588
Merit: 22
Dolar 6.80 olmuş kimin umrundaki.O açıklama yapar,bu açıklama yapar ama artık nafile.Ok yaydan çıktı.Dolar ile korkutamazlar olayı başladı şimdide..Sonuç ne olacak hepimiz göreceğiz.Abd daha çook işler çeviri.Türkiye bu ateşten zor kurtulur.
member
Activity: 448
Merit: 33
Bu damadı sevemedim gitti. Adam konuçmasa daha iyiydi. Adam konuştukça dolar 6,80 kadar çıktı. O sustu dolar geriledi. Gerçi bugün cuma. Cuma günleri piyasa kapanacağı için dolar, altın gibi yatırım araçlarında geri çekilmeler normaldir.
Ama ne olursa olsun ben bu damada güvenmiyorum. Türkiye de ekonomi bilgisi olan adam kalmamış gibi bu adamı getirdiler.
newbie
bakan açıklama yaparken abd başkanı yeni yaptırımlardan söz ediyordu. hoş bizimkiler de hadi şarkımızı söyleyelim diyordu.
sr. member
Activity: 616
Merit: 342
Normalde oturup da böyle uzun uzun izlemem de ekonomi bu hale geldikten sonra bir izleyeyim dedim.
Konuşmalar dolar 6 eşliğinde başladı. Başkan yine uzun uzun gaza getirdi insanları. korkmayın bu oyunları tekrar bozacağız. türkiye güçlü ülkedir falan filan. bunlar eşliğinde dolar 6.30 liraya kadar ulaştı. Konuşmanın sonuna doğru biraz düştü herkes bakan albayrağın açıklamalarını bekliyordu bu sefer de.

Sonuna kadar izledim konuşmayı her maddeden sonra dolar yükseldi. Ha açıklama dersek? ne açıkladı ne konuştu? boş boş yarım saat boyunca ağzında laf geveledi. Bu sırada dolar ne oluyordu? yükselişine devam ediyordu.
Aranızda izleyen olmuştur. Abi konuştu ama şuna değindi çok güzel değindi diyebileceği bir yer var mı? veya bir cümle, sadece bir cümle bile yeter.

Arada bir de Trump'ın Türkiye ile aramız bozuk tweeti girince hızını daha da arttırdı. Şu anda ne oldu? 1 dolar 6.60 tl. sabahtan akşama kadar tl %10 daha değer kaybetti. Hele devleti ve maliyeyi yöneten insanların beklenen konuşmaları yaptığı bir günde tl %10 daha değer kaybetti.

Kriz içimize kadar girdi ne zaman kabul edecekler?
Pages:
Jump to: