Örnek olarak yazıyorum, rakamlar rastgele: 3000 Btc ve 250.000 Usd/Usdt vb sahibi birisi mi daha güçlüdür yoksa 800 Btc ve 1.000.000 Usd/Usdt vb sahibi olan mı?
Sayıların arası fazla açık olduğu için yine btcsi fazla olan güçlüdür (şaka bitti.)
Hocam bunu burada gerçek anlamda söylerseniz bitcoine olan güveninizin zayıf olduğu anlaşılır. Sizin gözünüzde dolar çok daha anlamlı bir para gibi anlaşılır. Aslında bu durum günümüzün gerçeğidir. Yalnız elinizde binlerce btc olursa ve istediğiniz an nakite döndürebileceğiniz bir yerde bulunuyorsa (dolar bazında nakite hemen dönüştürebilecek hacimde bir borsadaysa) ne önemi var?
Sonuç olarak ikisi de likit varlıklardır.
Anlatmak istediğiniz durum az miktarda btc ve dolar nakiti için geçerli olursa yine aynı senaryo geçerli olabilir.
Ama anlatmak istediğiniz rezerv paralara güven durumuysa yine geçerlidir. Elbette bir miktarda rezerv para birimi bulundurmak mantıklıdır. Bütün yumurtaları aynı sepette tutmayıp portföyü çeşitlendirmek en mantıklısıdır. Vurguladığınız konuda haklısınız. Ancak o durumlarda karşılaştırma yapabilmek için çok ince detaylar gerekir.
Çok fazla bitcoini olan zaten bir kısmını dönüştürüp kendini garantiye almıştır. Şunu demek istiyorum: Çok fazla bitcoini olanın aynı zamanda çok fazla doları istediği an olabilir (normal şartlar dışındaki piyasa batışları istisna.)
Yazım uzadıkça tam olarak şuna döndü: Balinanın bitcoini karidesin çenesini yorar! (Geleceğin atasözü)
"Karideslik güzeldir." diyerek kahve yapmaya gidiyorum.