Benim arkadaşımın eşi meb'de ve geçmişte 70 TL borcu çıktığı için kredi onayı verilmemiş. Takibe düşmüşsünüz demişler. Tabi 70 TL borçtan haberi yok. Neyse paldır küldür ödemişler ama kredi sırf bu sebepten ötürü çıkmamış.
Önceden olsa bankalar kredi vermek için yarışırdı ama en az 2-3 bankadan onay gelmemiş. Bankalar sanki bir şeyden çekiniyor ki ince eleyip sık dokuyor. Düşünün aylık en az 5000'e yakin maaş alacak arti eşi de özel de çalışacak kişiye kredi çıkmamış. Ben bu durumdan şüphelendim doğrusu. Bu bankaların mutlaka bildiği bir durum olmalı.
Ayrıca fırsatçılık yapıp 390 bin TL'lik evi 425 bin yapanlar satamayıp hava alacaklar gibi. Çünkü herkese kredi çıkmıyor.
Bu konuyla ilgili yapacakları basit bir işlem var hocam.
İlgili bankaya gidip kredi notundaki 70TL'ye dayalı işlemden doğan kredi notunun kendisine banka tarafından yazılı/sözlü bildirilmediğini ve bu nedenle de kendisinin kredi borcu nedeniyle sicil notunun kötü etkilendiğini, söz konusu hatanın düzeltilmesini istediğini anlatan bir dilekçe yazarak teslim etsin. Çok uzun sürmüyor. 7-14 gün içinde düzeltme yapılıyor.