Pages:
Author

Topic: bankalar kripto para olayına ne zaman girer - page 3. (Read 606 times)

member
Activity: 588
Merit: 18
Bankalar bu işe girmeye başladı ki zaten. Ripple ile anlaşan 80'e yakın banka blockchain'in nimetlerinden yararlanmak ve sömürmek için bir araya geldiler. Blobkchain vasıtasıyla kapitalizmin yıkılacağını düşünmek bana çok saçma geliyor. Geçmişte bu konudaki her denemeden kapitalizm karlı olarak ve kendini yenileyerek galip çıktı.
hero member
Activity: 1204
Merit: 630
Aslında bankalar bu oaya çok uzak değil. Ülkemizde öncülerden birisi Akbank, Ripple ile protokol bile yapmış ve ortaklar listesinde Akbank'ı eklemişti. Yalnız daha sonra BDDK kararı ile Türk bankalarına bu yönde bir kısıtlama geldi. Bunun dışında bir çok banka hali hazırda Ripple ile protokol imzaladı. Ripple dışında farklı coinlerlerle çalışabileceğini duyuran finans kuruluşları var. Son dönemde ABD'den bile bu konuyla ilgilii açıklamalar gelmeye başladı. Zaten bankalar bu gelişime ayak uydurmazsa gelecekte ayakta kalamazlar. Bence vizyon sahibi banka yönetcileir bu anlamda bir yatırımı planladı bile. Her ne olursa olsun bankacılık ve kripto para birbirine çok yakınlar ve bugün olmasa yakın gelecekde bir araya gelecektir. Buna el mahkum. Ama işte burada da merkeziyetsizlik konusu darbe yiyor. Bankaların işleme açacağı kriptolara hem devlet hemde söz konusu bankalar piyasaya bir şekilde müdahale şansı olur. Bankalar ve kriptolar buluşacaktır bundan eminim.
newbie
Activity: 70
Merit: 0
benim kendi tahminim bi 6 veya 7 yılı bulucak
jr. member
Activity: 112
Merit: 1
şu an bazı bankalar ufaktan girişlerini anlaşmalara taçalandırdı diye biliyorum ama valakin dalgalanmalar an itibari ile işlerine gelmiyor zamanı var tam anlamı ile kripto para olayına girmelerine girdiklerinde de yasal tefeciler herkesin ama herkesin haberi olur:Cheesy
sr. member
Activity: 588
Merit: 251
Şimdi bankacılık sistemlerinde yapabildiğiniz çoğu işi blockchain sistemiyle gerceklestirebiliyorsunuz ve bu iş başarılı bir şekilde yürüyor, bankalar buna kayıtsız kalmayacaklar ve bu sisteme dahil olmak zorunda kalacaklardır.
full member
Activity: 322
Merit: 101
https://owloper.com
Bankalar şuan için çalışanlarını kripto borsasından ve kripto paralardan uzak durmaları için uyarıyorlar fakat illaki oyle yada böyle devletlerde bankalarda el mahkum diyerek bu olaya girecekler ama bana göre en az 4-5 yıl var gibi.
jr. member
Activity: 630
Merit: 1
Oyle yada boyle bu ise girecekler. Hatta bazilari ripple teknolojisini coktandir kullaniyorlar. Simdilik mesafeli dursalarda ilerleyen zamanlarda yavas yavas kabullenecekler.
full member
Activity: 230
Merit: 100
Bankalar nekadar çok karşıda çıksalar blokchain sisteminin onlar için önemini biliyorlar o yüzden eninde sonunda blokchain sistemine geçecekler arkaındanda kripto paralar gelir
jr. member
Activity: 206
Merit: 2
şimdiye kadar çoktan girmeleri gerekirdi ama yüksek riskten dolayı girilmiyor olabilir , steam bir ara bitcoin ile ödeme kabul ediyordu sonra fiyatın aşırı dalgalanmasını bahane ederek ödeme sistemini kaldırdı.
full member
Activity: 571
Merit: 113
Çok uzun süreceğini sanmıyorum ama 2020 2021 belki olabilir bu iş iyice öğrenilmeye başlandığında büyük ihtimalle gelecektir ama bu bizim yararımıza mı olur yoksa zararımızamı bilemem sonuçta vergi denilen şey gelicek başımıza
full member
Activity: 700
Merit: 134
Kripto paralar zaten bilinen finans sistemlerine tepkidir, bankaların kripto paralar ile yaptığı hiçbir şeyi kabul etmiyorum. Bir banka kripto paralar ile ilgileniyor ya da proje yapacağını söylüyorsa gelecekte bankaların batacağını kabul etmiş ve yenilgiden en az zararla çıkmaya çalışıyor demektir Wink
jr. member
Activity: 84
Merit: 1
bana göre bankaların kripto paralara girmemesi daha iyi olur başımıza dert açmanın alemi yok Cheesy
member
Activity: 714
Merit: 82
Öncelikle her devletin bunu tanıması gerekiyor ondan sonra olursa belki olur diyeceğim ama bankalar bunu niçin yapsın. Adamlara para kazandıracak bir durum yok sanki ortada.

kazandıracak bir durum görünmüyor ama kaybettirecek bir durum var. eğer bankalar bu işe girmezse pek çok alanda devreden çıkacaklar.

member
Activity: 302
Merit: 12
Bildiğim kadarıyla Cointürk'ü Türkiye'den bir banka almıştı. Riple ile de Akbank'ın anlaşma yaptığı söyleniyordu.Yavaş da olsa onlar da bu teknolojiye geçiş yapacaklar.
jr. member
Activity: 140
Merit: 8
Öncelikle her devletin bunu tanıması gerekiyor ondan sonra olursa belki olur diyeceğim ama bankalar bunu niçin yapsın. Adamlara para kazandıracak bir durum yok sanki ortada.
full member
Activity: 344
Merit: 134
Inside Job (https://www.imdb.com/title/tt1645089/) diye bir belgesel var. En iyi belgesel oscar ını da kazanmıştı. Vakti olanın baştan sona izlemesini tavsiye ederim. Bankacılık sistemi ile ilgili düşüncelerinizi epey değiştirecektir  Wink
member
Activity: 308
Merit: 11
Bende bankaların blockchaine karşı uzak kalmasını beklemiyorum ama kripto para olayına girmeleri durumunda ciddi işlem ücretleri koymaları gerekecek ki onlar da para kazansın. Bankaların amacı para bulup onları satmak olduğu için piyasa yükselmesi durumunda herkes satış yapacak ve bankalarda para kalmayacak. O yüzden ben kısa zamanda olacağını sanmıyorum.
member
Activity: 714
Merit: 82
bankaların blokchaine geçeceği kesin, pek çok ekonomist bunu söylüyor.
ama kripto paralara bakışı nasıl olacak.

kripto paraların değerlerini bu tarz girişimlerin ilk aşamada fırlatacağını düşünüyorum.

bankalardan kripto para alıp bozdurabilmenin ilk yolu açıldığı gibi marketcap kısa sürede 3x yapar.

fakat ikinci aşamada anonimliğe karşı düzenlemeler gelecektir.

bakın bugün adam bir konu açmış 400 eth dolandırılmış. yapması gereken soğuk su içmek.

cüzdan kime ait belli değil. hadi cüzdan sahibi bile belli olsa bugünkü yasalarda eth çalmanın bir karşılığı yok.

Eğer parayı çalan cüzdan bir banka üzerinden oluşturulmuş olsaydı 400 ethlik yüklü giriş sonrası bloke olarak bekleyecekti.

---

BTC yada ETH miktarı belirli sayıda. bankada eth tutarsam kimse para basarak benim eth değerimi çalamaz.

khk ile el koyma olayı evet bir güvensizlik oluşturuyor. Fakat  devletler olduğu sürece kanunlarla her türlü başınız belaya girebilir. yasa dışı cüzdanlarda btc tutanların hapse tıkılması gibi bir kanunda yürürlüğe girebilir.
zeytin yemekte yasaklanabilir... bu şekilde olmayacak olasılıklarla gitmeye gerek yok. khk tehlikesi şuan için türkiyede var, normal bir ülkede kimsenin mülküne kolay kolay el konulamaz.

Eğer hesabınızdaki btcleri uyuşturcu satıp kazandıysanız ve teröristleri finanse ediyorsanız ve bu mahkemelerce bu olay kanıtlanmışsa ebette hesabınızın kapatılması gerekir. tam anonimlikte ise adam flash belleğin içerisine parasını saklar, yakalansa bile para bulunamaz.

bu şekilde para saklamanın ayrıca pek çok kişinin can güvenliğini riske atacağını düşünüyorum. bugün youtube üzerinde btc videoları çeken kişiler olurda 1 btcnin 1 milyon dolar olması durumunda mayfalarla başları belaya girebilir. bankalardaki paranız ise sigortdalıdır. banka soyulsa bile sizi ilgilendirmez.

çıkacak akıllı sözleşmelerle blok zincir belki hem özgürlükcü anonimcileri hemde devletleri ve bankaları memnun edebilir. birden fazla p.key ile bir cüzdan sahipliği doğrulanabilir. ve her p.keyin farklı yetkileri olabilir. banka p.keyi ve kullanıcıya verilen bankanın sahip olmadığı 2 ayrı p.key olabilir. bu keyler farklı özellikleri sayesinde bankanın paranızın tam olarak sahibi olmasını engellenebilir.
jr. member
Activity: 392
Merit: 4
En yakın zamanda bankalarında bu kripto paralarla işbirliği yapacak bence.
member
Activity: 224
Merit: 10
Ben bankalarda para tutmaya güvenmiyorum. sebebi bankalara ve OHAL'den dolayı ne zaman hangi KHK'nın çıkacağını bilmediğim için.
bir anda senin para tuttuğun bankaya bilmem kiminle bağlantılı çıkartılabilir ve haklı veya haksız bir şekilde el koyulabilir.
Aynı şekilde güvenliğini de bankalara vermek istemem. Ben kriptoparayı onlardan daha iyi koruyabilirim. Bir aracı istemiyorum çünkü ihtiyaç duymuyorum.

Bankacılık sektörü de blockchain teknolojisine ayak uydurmaya başladı. Zamanla bu alanda daha fazla bilgi birikimiyle ve yeni yasal zemin ile daha büyük yer tutacaklar.
Pages:
Jump to: