Brunson olayının neredeyse birebir aynısı bir durum oluştu yine.
Trump devreye giriyor, bu kez Türkiye'ye daha da aşağılayıcı şekilde yaklaşıyor, ve fakr u zaruret içinde harap ve bitap düşmüş Türkiye Cumhuriyeti yine 180 derece dönerek uluslararası kamuoyunda rezil oluyor, sonra bu cahil bırakılmış halkımıza zafermiş gibi lanse ediliyor...
Sine-i Millet diye bir kavram var, Sine-i Millet'in uyanmasını ve şahlanmasını bekliyor bazıları 30-40 yıldır bakalım daha ne kadar bekleyecekler, yeni bir İttihat ve Terakki Cemiyeti'ne ihtiyaç var bence.
o kadar astılar kestiler TV lerde, bir tanesi çıktı dedi bu harekat kıbrıs harekatından bile daha büyük bir harekattır, ondan bile daha büyük bir zafer kazanacağız dedi. bir tanesi çıktı sefer duası falan başladılar şova. diğeri de çıktı komple bütün camilerde sela verildi.
(sela da topyekün seferberlik halinde, halka seferberliğin başladığını, top yekün savaşın başladığını, ülke savunmasının bütün ülke insanları tarafından, kazma kürek, silah, ne buldularsa canlarını namuslarını korumaları için okunur. )
bunlar bunu bile şova çevirdi sela okuttular. aferin.
şimdi de abd başkan yardımcısı mıdır nedir, konumunu da çözemedim, geldi 1.5 saat görüşme yaptı. baktım çıkışta suratı bir karış çok ciddi, dedim bizimkileri heralde ikna edemedi.
senin dediğin gibi cahil halka TV de de şöyle konuşuluyor.
ABD ile anlaştık : ypg çekiliyor. lafa bakın lafa.
ne iknası resmen emir verip operasyonu durdurmaya gelmiş adam. helal olsun ne diyelim. asker orada teröristlerin içinde göğüs göğüse çarpışıyor onları düşünen yok.