Pages:
Author

Topic: Bayram yoğunluğu kısıtlama öncesinde - page 2. (Read 197 times)

member
Activity: 532
Merit: 18
Bu gün yolları görmeliydiniz normalde bayram öncesi yoğunluğu gibi yollar araba doluydu sanırım başta İstanbul olmak üzere tüm anadoluya yolculuk başladı buda demek oluyorki farklı illerden memleketine giden kişiler oraaki kişiler ile etkileşim olacak asıl vaka patlaması böyle olacak gibi duruyor. Kısıtlamadan kurtulmak için vatandaş daha rahat dışarıya çıkmak için köylere ve yazlıklarına gittiler. Yasak bitimindede evlerde iyice sıkılan vatandaşlar sokağa akın adecekler 3 hafta yasağın ve vaka sayılarındaki düşüş bir günde geri çıkacaktır ama bunu yansıtmayacaklar tabi. Herkese sağlıklı günler.

Bugün öğlen saatlerinde trafik yoğunluğunun İstanbul'da yüzde 70'in üzerinde olduğu haberini görmüştüm. Aynen dediğiniz gibi bu işin sonu yine hayra alamet olmayacak. Keşke bu zaman aralığında aşılanmayı hızlandırabilseler de kapanma bir işe yarasa. Çünkü diğer türlü yine yükselecek vakalar kapanma biter bitmez.
legendary
Activity: 1358
Merit: 1000
Valla ben de çiftçi kardeşlerimizden böyle bir yoğunluk gördüm bu kısıtlama öncesinde mecburi oldukları bahçe işleriyle ilgilenmek için. Misal fatma abla diyelim onu apartmandan tanırım kendisi bahçe işleriyle uğraşmadan önce haftada 3-4 kez tırnaklarına saçlarına kuaförde bakım yaptırmayı ihmal etmezdi malum bahçede çalışırken çok önemli. Sonra Ahmet abimiz kral abimiz bahçede tek iş yapar o da en önemlisidir. Bahçedeki mahsullerin daha sağlıklı yetişmesi için uzmanlar sürekli olarak mangal yapılmasını tavsiye eder ya hah o da bunu bahçesine özenle uyguluyor. Misal bu bahsettiğiniz kişilerde sağlık gerekçesiyle bu yoğunluğa dahil oluyor bunun tıp literatüründe bir adı vardı " Sahilüs mandalus öküsüs" hastalığı. Malum böyle kısıtlamalarda bu tarz yerlere giderek pandemi bilincine uygun hareket etmeyi öğreniyorlar!

Kısacası tek cümle ile bitiriyorum mesajımı.

Hala adam akıllı şu kurallara uymayanların ALLAH BELASINI VERSİN.
hero member
Activity: 1428
Merit: 931
Bu gün yolları görmeliydiniz normalde bayram öncesi yoğunluğu gibi yollar araba doluydu sanırım başta İstanbul olmak üzere tüm anadoluya yolculuk başladı buda demek oluyorki farklı illerden memleketine giden kişiler oraaki kişiler ile etkileşim olacak asıl vaka patlaması böyle olacak gibi duruyor. Kısıtlamadan kurtulmak için vatandaş daha rahat dışarıya çıkmak için köylere ve yazlıklarına gittiler. Yasak bitimindede evlerde iyice sıkılan vatandaşlar sokağa akın adecekler 3 hafta yasağın ve vaka sayılarındaki düşüş bir günde geri çıkacaktır ama bunu yansıtmayacaklar tabi. Herkese sağlıklı günler.
Pages:
Jump to: