Pages:
Author

Topic: Beklenen oldu, kredibilitemiz mağmaya doğru gidiyor - page 3. (Read 626 times)

member
Activity: 322
Merit: 32
Yaşı 30 üstü olanlar çok iyi hatırlar 2001 krizini. Bu kriz o krizden kat be kat büyük olacak. Basın her zaman ki halkı aydınlatmaktan çok reislerini kızmamayı tercih ediyor. Günün sonunda önlemini alamayan halk fena kusacak sinirini diye düşünüyorum. Doları durduramayacaklar ve Türk lirası değer kaybetmeye devam edecek malesef.
member
Activity: 406
Merit: 14
Bundan 5-6 sene öncesinde Fitch Türkiye'de ofis açmıştı. O kadar umut verici bir ekonomimiz vardı. O dönemler ülkemize yatırımcılar geliyorlardı. Sonrada alınan yanlış kararlar ve hamlelerle yatırımcı ülkeden çıkmaya başladı. Fitchde ekonomik görünümü sürekli düşür. Bunların hepsi yaşandı oldu ve bitti. Artık önümüze bakmamız gerekiyor. Hiçbir şey için geç değil. Alınacak önlemler ve icraatlerle tekrardan ekonomi rayına oturtulabilir. Birden olmasa da yıllar içerisinde eski seviyenin de üzerine çıkılabilir.
jr. member
Activity: 350
Merit: 2
Üretim olmazsa katmadeğerli üretim yapılmazsa devlet sadece vergiyle yaşamaya çalışırsa daha nerelere gider.
jr. member
Activity: 378
Merit: 3
Piyasa bu kararı çoktan fiyatlamıştı zaten ama bu not düşürmelerin artık neredeyse rutine bağlanması ülkemiz için çok kötü bir durum.
newbie
Activity: 70
Merit: 0
" henüz magmaya yol var istenirse her şey düzeltilebilir. " demiş arkadaşımız nasıl düzelmeyi düşünüyorsunuz bir politakanız var mı sizin gerçekten merak ediyorum dostum varsa bizimle paylaş Cheesy
jr. member
Activity: 238
Merit: 3
İnşallah bir anda dolar 10 lira olur, enflasyon %100 yapar, kredi notumuz CC'ye çekilir. Bunu söylüyorum diye kimse kızmasın. Bunlar olsun ki bir akıllansınlar artık. İnsanları kandırmak yerine çözüm bulmaya çalışsınlar. Zaten bunlar bugün olmasa bile 2023'e kadar yavaş yavaş gerçekleşecek.
sr. member
Activity: 642
Merit: 259
Kalkmış ulkeden bashsediyorsunuz hala ne konusuluyor kime kzıılıyor.. gemi kalktı gitti arkdsaslar
member
Activity: 322
Merit: 11
Erol Mütercimler doların 7.5 Türk lirası olacağını hatta bir ara iplerin çok daha fazla gerilip 10 liraya vuracağını fakat 7.5lu seviyelerde çapalanacağını söylüyor.. Bu kişiyi dinleyip zamanında dolar almıştım ve iyi kârlar elde etmiştim, kendisi Türkiye'de doların 4.5 Türk lirası olacağını söyleyen ilk kişilerden biridir.

O videosundan sonra takip etmeye başlamıştım Erol Mütercimler'i. Adamın öngörüleri, tahmimleri ve düşünceleri oldukça başarılı. Hele seçim sonuçları için tahminlerini unutmuyorum hala.

Doları olan düşük yükselişlere güvenipte hiç satmasın doları. O seviyelere zaten ulaşacaktır.
newbie
Activity: 129
bunu bilen akıllı yatırımcılar zaten daha önceden pozisyonunu aldı zaten boşuna demiyorlardı bu yıl turist akını bekliyoruz diye bedava tatil türkiyede yapılır.
sr. member
Activity: 392
Merit: 252
Erol Mütercimler doların 7.5 Türk lirası olacağını hatta bir ara iplerin çok daha fazla gerilip 10 liraya vuracağını fakat 7.5lu seviyelerde çapalanacağını söylüyor.. Bu kişiyi dinleyip zamanında dolar almıştım ve iyi kârlar elde etmiştim, kendisi Türkiye'de doların 4.5 Türk lirası olacağını söyleyen ilk kişilerden biridir.
newbie
Activity: 196
Not düşürüldükçe bizimkisi daha agresif açıklamalar yapıyor. Sürtüşmeye giriyor. Halka da bizim en iyi olmamızı istemedikleri için bu yollara başvurduklarını göstermeye çalışıyor. İşin kötü tarafı halk buna inanıyor.
full member
Activity: 434
Merit: 112
Bir zamanlar teğet teğet dedikleri kriz bu kez içimizden geçecek. Bakalım o zaman nasıl açıklama yapacaklar.
Kredi notunun düşmesi demek kredi faiz oranlarının artması demek. Eskiden tefeci faizi borç alıyorduk artık daha büyük faizlerle borçlanacağız.
member
Activity: 1008
Merit: 19
Backed.Finance
maalesef durum bu ama hala gözlerimiz açılmadı
newbie
Activity: 140
Aamlar bir parti daha asagiya indirdiler, zamaninda ovunulen seylerin hepsi kaybolup gitti hayatimizdan. Bu gidisle cok daha kotu seyler olacak
sr. member
Activity: 392
Merit: 257
sanırım gecen hafta bunuda fiyatladılar. pazartesi gunu dolar yukselirse fiyatlamadılar demektir o zaman 5i goruruz onumuzdeki hafta icerisinde
member
Activity: 244
Merit: 10
Doğru kişiler seçilerek ve doğru kararlar verilerek ekonomimiz düzeltilebilir. Artık bu gidişata bir son verilmeli, ekonomi maalesef sözlerle ilerlemiyor, icraate bakıyor.
full member
Activity: 420
Merit: 100
Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu bir basamak indirmesi beklenmedik bir şey değildi bizim için. Maalesef bir darbede buradan almış olduk, henüz magmaya yol var istenirse her şey düzeltilebilir.
newbie
Activity: 56
çok normal çünkü ülkede güven denilen, adalet denilen bir şey kalmamış durumda hocam. bb seviyesi de uzun süre orda kalmaz.
newbie
Activity: 84
Zaten net bir politikamız olmadı hiçbir zaman ılımlı veya piyasanın istediği güvendiği güvenebileceği kişileri vermedik hep asarız keseriz gününüzü göreceksiniz gereken cevabı vereceğiz neyle veriyorsun kardeşim senin gücün yok ki !
sr. member
Activity: 784
Merit: 268
Helena Helena!
Küresel kriz ilk önce gelişmekte olan ülkeleri vuruyor ve Türkiye yi de  bu sefer ki krizde oldukça zor günler bekliyor gibi görünüyor. Bu gidişat öyle gösteriyor. Ama sağlam ve beklenmedik hareketler olursa  Türkiye için hava tersine dönebilir. Düşük bir olasılık olsa da umuyorum.
Pages:
Jump to: