Merhaba arkadaşlar Türkiye'de bitcoin tüketimi ve üretimi hakkında bir belgesel çekmeyi planlıyorum. Röpörtaj yapabileceğim İstanbul'da oturan Bitcoin ile uğraşan insanlara ulaşmaya çalışıyorum.
Proje şimdilik İstanbul ile sınırlıdır yapılan bağışlara göre çemberi büyütebilirim.
Röpörtaj yapabileceğim kişilerde aradığım kriterleri aşağıda belirtiyorum ( 1 tanesine sahip olmanız yeterli )
- Mining cihazıyla mining yapıyor olması,
- Her hangi bir BTC Projesi üretiyor yada üretmiş olması,
- BTC Hakkında bir web sitesini yürütüyor olması,
- Sürekli piyasayı takip edip alım satım işiyle uğraşıyor olması,
- BTC karşılığında hizmet alıyor yada satıyor olması,
Ayrıca bu konudaki önerilerinizde çok önemli, sonuç olarak hepimizin ortak amacı btc kullanımını yaygınlaştırmak.
Bu projenin kişisel bir projeden çok kolektif bir proje olmasını istiyorum
Hakkımda verebileceğim bilgiler:Adım, Birand Bilgin Özer
Okan Üniversitesinde 3. sınıf Sinema öğrencisiyim
Yaklaşık 1 aydır BTC piyasısını takip etmekteyim.
Daha önce yaptığım işler için:
http://www.youtube.com/user/birandderEmail:
[email protected]Torchat ID: xsdnk4txepbvixuo
Güven konusunda sıkıntı yaşıyorsanız facebooktan ekleyebilirsiniz.
Projeye bağış yapmak isterseniz:
Bitcoin:
18drSSCHpeLkLg8Z94zJtsNHEJ5cstdE4BLTC:
LevUJPfaaagT8K6otqmcMCyJTHdRRsjmGYDoge:
DPBifgFjZg6Km9RfEoNPTbxTJicAKiDqBqFikir verenlerde teşekkür kısmına yazılacaktır.
Bağış yapılan paranın nelerde kullanıldığı bilgisi burada güncellenecek ve eğer bağış yaptıktan sonra miktarı ve isminizi bana ulaştırırsanız belgeselin sonunda bağışçılar kısmına isminizi ekleyebilirim
Sembolik bir miktarda yollasanız kafidir.
Sonuçta orada bu işle uğraşan ne kadar insan olduğunu göstermek önemli.
Brainstorming'e katılanlar:- DeepCoin
- Techman Alp Işık
- Kenan Abdullahoğlu
- Bitcoinhaber.net
- eozdem
Destekçiler(Bağış yapanlar):- Bitcoinhaber.net 0.1BTC
- Kenan Abdullahoğlu 0.1BTC
Proje ne aşamada?1 Kasım 2014
- Bitcoinhaber.net iletişime geçti ve projeyi tanıtan bir video çekmemi önerip tanıtım desteğinde bulunabileceğini söyledi. Pazartesi stüdyoda çekim yapıp salı günü yayınlamayı planlıyorum.
- Alp Işık' ile btc ve proje hakkında konuştuk buluşma sözü aldım.
- Coinkolik.com iletişime geçti ve destek olacaklarını bildirdi.
2 Kasım 2014
- Kenan Abdullahoğlu iletişime geçti gidip mining cihazlarını görüntüleyeceğim ayrıca destek olarak 0.1 btc + 1.5 yogurtlu iskender sözü aldım
- Cointürk iletişime geçti duyurma, tanıtım, promosyon aşamaları ve sosyal medya ayağında yardımcı olacaklarını belirtti.
- Kenan Abdullahoğlu ile telefonda uzun uzun bitcoin ve halka nasıl yayılabileceği hakkında konuştuk.
- Levent Kurt iletişime geçti Ankara'ya gelme durumumda, belgeselde al-sat, altcoinler, bulut madencilik, coin-turk ve gerçekleştirmek istedikleri projelerden bahsedip ODTÜ'de çalışma yapabileceğimiz mekan ayarlayabileceği bilgisini verdi.
- Ödüllü begesel yönetmeni Burcu Esenç ile iletişime geçip önerilerini ve fikir desteğini aldım.
- 3H Derneği iletişime geçip beni toplantılarına davet etti.
3 Kasım 2014
- Bugün üniversiteye gidip hocalarıma bitcoini anlatmaya çalıştım ve Didem Uğurlu ile projenin tanıtım videosunu çektik haliyle yoruldum ve sesim kısıldı.Hocalarımdan, Murat Tırpan ve Bahar Kılıç projeyi beğenip destek vereceklerini söylediler.
14 Aralık 2014
Idfa fonuna başvuru için hazırlıklara başladım.
http://www.idfa.nl/industry/idfa-bertha-fund.aspx7 Ocak 2015
Belgeselin ismi belli oldu The Unknown Stories Of Bitcoin
Projenin özeti (yapım aşamasında):
Bitcoin has its own soul and its hot as rebelion. Since Bitcoin is published it saved a lot of people get
robbed by the banks. Some people are using bitcoin to send money to their studying childrens at
overseas because it has very low transaction fees in comparison with fiat.
There is lot of people dedicated themselves to bitcoin to make it bigger.
Burada gün be gün güncelleme yapmayı bıraktım, sadece bekleyin
Almam gereken şeyler:(Bu ürünleri Bitcoinle alabileceğim bir yer bilen var mı?)
- 12 kg taşıyabilecek bir tripod.
- Canon 7D için yedek batarya ve ikili şarj ünitesi.
- 50mm Lens