Pages:
Author

Topic: Bilgisayar tavsiyesi-dizustu- - page 2. (Read 349 times)

hero member
Activity: 1680
Merit: 529
November 20, 2019, 01:48:30 PM
Smiley Gospodin hocam senin konunu işgal edeyim bende şuracıktan.

Arkadaşlar şunu almayı düşünüyorum.Özellikle kara cuma indirimlerinde belkim 10k lara bir düşüş yapar.
Anlayan arkadaşlar varsa ufak bi yorum atsınlar.
Tasarımı ve hafifliği çok hoşuma gitti.
Performans için ise özel bir laptop.
masaüstü önermeyin hiç sevmiyorum.

https://www.hepsiburada.com/msi-gs75-stealth-9sf-275xtr-intel-core-i7-9750h-32gb-512gb-ssd-rtx2070-freedos-17-3-fhd-tasinabilir-bilgisayar-pm-HB00000JP1IA

Fiyat çok yüksek bu kadar fazla vermeniz mantıklı değil bir laptopa bu kadar verilmesine gerek yok genelde 7-8klık laptoplarda bu performansı verebilir oyun aşırı oynamıyor iseniz 10k lara düşmez bence black friday günün de.

Gospodin bence siz biraz daha parayı biriktirip ona göre bir laptop alın derim bende öyle araştırınca pek bir şey bulamadım gözüme kestirdiğim aslında size macbook gider diyeceğim.
sr. member
Activity: 602
Merit: 255
CryptoTalk.Org - Get Paid for every Post!
November 20, 2019, 11:58:49 AM
hocam sanallaştırmada mobil işlemciler ne kadar verimli oluyor açıkçası çok test etmedim. sanallaştırma denemelerim hep desktop üzerinde oldu. ama h serisi mobil işlemcilerin yüksek performansa sahip olduğuyla ilgili çeşitli yazılar okumuştum. laptop tercih ederken bence bunu gözönünde bulundurmalısınız
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
November 20, 2019, 10:55:26 AM

Arkadaşlar şunu almayı düşünüyorum.Özellikle kara cuma indirimlerinde belkim 10k lara bir düşüş yapar.

https://www.hepsiburada.com/msi-gs75-stealth-9sf-275xtr-intel-core-i7-9750h-32gb-512gb-ssd-rtx2070-freedos-17-3-fhd-tasinabilir-bilgisayar-pm-HB00000JP1IA
Ya arkadaş biz 3500 TL vereceğiz diye 3 ay aç kalacağız sen kalkıp 17 bin liralık bilgisayar linki koyuyorsun:))) az biraz daha üstüne koyup Lada Niva alırsın. Süper arabadır bu arada bakma millete. Bu fiyata mac alsana hocam ya da benim gibi 5 adama bilgisayar al:)

@blacknavy, oyun ön planda değil hocam. Dandik PS3 var benim icin gayet yeterli.
legendary
Activity: 1666
Merit: 1030
November 20, 2019, 10:49:42 AM

legendary
Activity: 1218
Merit: 1291
November 20, 2019, 10:44:01 AM
;;

Ürünü TezBilgisayar adlı bir firma satıyor, bu tür satıcılara güvenmiyorum ve geçmiş vukuatları nedeniyle hayatım boyunca hiçbir zaman n11.com üzerinden alışveriş yapmadım.

Oyun oynamayacaksan normal bir bilgisayar alman yeterli. Bu tür bilgisayarlarda önemli olan SSD barındırması.
legendary
alex
November 20, 2019, 10:20:29 AM
@Tom hocam en fazla 3500 TL verebilirim demiştim. Sizin linklerin hepsi fiyat olarak yukarıda. 3501 TL bile olsa almam, rahatsız herifin tekiyimdir.

Oyun konusunu ciddiye almayın arkadaşlar. 2-3 senenin oyununu yukleyip senede 5 kere oynamaktan bahsediyorum. En fazla cm ya da olursa strateji tarzı oyun oynarım ki vaktim yok zaten. Masaüstü sokmam eve yeminliyim @blacknavy.

https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/acer-a6-cpu-8gb-ram-4gb-ekran-k-256gb-ssd-yeni-nesil-P177774177. Şöyle bir alet var. İkinci el mi anlamadım. Cihazı açıp ram ve sdd takılması bana yenilenen ürün gibi geldi.
legendary
November 20, 2019, 10:05:35 AM
Sanal makinede kuracaksanız ramin çok yüksek olması gerekiyor. Arıza durumlarında malının arkasında duran Toshiba Asus Samsung gibi markalara bakabilirsiniz. HP önermiyorum, müşteri ilişkileri garanti servisi berbat fakat ürünler ucuz diye insanlar tercih ediyorlar. Dolardan dolayı paramızın kıymeti kalmadığı için maalesef yüksek özelliklere çıkmak mümkün değil bu bütçe ile.

Öneri olarak belki şunlar olabilir, fiyat olarak da sizin yazdığınız civarda:
Bu
Şu
Bide bu

Laptop alırken öncelikle kullanım alanlarınızı detaylı olarak sıralamalısınız. Bu amaçlara uygun olarak özellikler şekillendirilebilir. İşin içine oyun eklediğinizde zaten otomatik özelliklerin ve bütçenin çok yükselmesi gerekiyor. Bu bilgisayarlarda fazla oyun oynamanızı önermem. Isınma, işlemci yorulması gibi sorunlar sonradan başınızı ağrıtır.

Ayrıca şu makaleyi incelemenizde fayda var: https://kesfet.hepsiburada.com/dizustu-bilgisayar-alirken-dikkat-edilmesi-gerekenler/

Baştan aşağı çok yanlış değerlendirmeler içeren bir yorum.

Bir kere HP ucuz bir marka değil, üst segment değilse Asus kaliteli bir marka değil, ekran menteşeleri çatlıyor. Toshiba ve Samsung'un laptopta adı dahi geçmez, Toshiba en düşük performans/fiyata sahip markadır.

Yukarıda attığınız ürünlerde oyun oynanmaz, hem de sadece marka takıntınız yüzünden.

GTX 1050 var bende, yüksek bütçeye gerek yok. Gerekli optimizasyon ve Msi Afterburner ile OC yaparak tüm oyunlar akıcı bir şekilde oynanabilir.

Nvidia Driver 399.24 versiyonu en yüksek FPS'i verir. Sağ alttan bilgisayarın güç seçenekleri yüksek performansa getirilir. Nvidia'da da 3D ayarlarının yönetilmesi kısmından gerekli ayarlar çekilir. (FXAA'nın kapatılması gibi)

Oyuna girmeden önce Windows Update kapatılır.

Ayrıca, bilgisayarlar ısınmak fanlar da soğutmak için var. İşlemci yorulması diye bir şey söz konusu olamaz, işlemciler ekran kartları gibi değillerdir ve başlarına çok bir şey gelmediği sürece 10-15 sene rahatlıkla giderler.
sr. member
Activity: 364
Merit: 304
November 20, 2019, 09:47:05 AM
Sanal makinede kuracaksanız ramin çok yüksek olması gerekiyor. Arıza durumlarında malının arkasında duran Toshiba Asus Samsung gibi markalara bakabilirsiniz. HP önermiyorum, müşteri ilişkileri garanti servisi berbat fakat ürünler ucuz diye insanlar tercih ediyorlar. Dolardan dolayı paramızın kıymeti kalmadığı için maalesef yüksek özelliklere çıkmak mümkün değil bu bütçe ile.

Öneri olarak belki şunlar olabilir, fiyat olarak da sizin yazdığınız civarda:
Bu
Şu
Bide bu

Laptop alırken öncelikle kullanım alanlarınızı detaylı olarak sıralamalısınız. Bu amaçlara uygun olarak özellikler şekillendirilebilir. İşin içine oyun eklediğinizde zaten otomatik özelliklerin ve bütçenin çok yükselmesi gerekiyor. Bu bilgisayarlarda fazla oyun oynamanızı önermem. Isınma, işlemci yorulması gibi sorunlar sonradan başınızı ağrıtır.

Ayrıca şu makaleyi incelemenizde fayda var: https://kesfet.hepsiburada.com/dizustu-bilgisayar-alirken-dikkat-edilmesi-gerekenler/
legendary
November 20, 2019, 09:35:48 AM
Bu aradığın tüm özellikleri en düşük fiyata barındıran dizüstü bilgisayar.
legendary
alex
November 20, 2019, 09:15:13 AM
Herkese iyi akşamlar,

Benim ihtiyar ekran sorunu verdiği için yeni bilgisayar almak gerekiyor. An itibariyle en fazla 1-2 haftalık ömrü var gibi. Şimdi arkadaşlar fiyat araligim maksimum 3500 TL ama bu kadar vermek istemiyorum. Bilgisayarda yapacaklarim şunlar olacak:

- klasik günlük kullanıcı neyse o.
- belki az da olsa oyun oynarım. Tabancalı oyunlar belki.
- linux un yanına sanal makine olarak kasmayacak şekilde win kullanmak istiyorum bu sefer.
- garantisi bakkal memiş efendiden olmasin.
- Python gibi programlarda beni yormayacak bir bilgisayar arıyorum.

İşlemci olarak ryzen 5 serisi güzel diyorlar, sizin fikriniz nedir?  Ha bir de aldıktan 3 ay sonra alev almasin. Yeter yoruldum bu boklardan.  Şöyle 3-5 sene idare etsin beni yeter:))

Kara cuma, ülkemizde kazık cuma olmasına rağmen bir hafta bekleyeceğim. Hepsiburada nin yarınki etkinliğinden  bir şey alamam diye düşünüyorum. Ona kasmayacagim. Bir de 5 bin civarı sıfır maclar var alınır mı? Fiyat istedigim seviyeye düştü diyelim.
Pages:
Jump to: