Google ı bu kadar sevmenizi, övmenizi anlamıyorum. Google ın yaptığı ms den dahada şerefsizliktir.
Hiç bir zaman kullanıcı odaklı olmamıştır google. Yersekte ms daha kullanıcı odaklıdır.
Google ı yardımsever görmeyin. Tek amacı ms nin tekellerini özgür yazılımlar ile kırmak ve daha sonra o yazılımlara paralel kendi ürünlerini çıkarıp diğerini bırakmaktır.
Google eğer bir özgür yazılımı destekliyorsa bilinki birinin tekelini kırıp kendi tekelini yapmak içindir. Ve her daim kendi ürününü çıkarmıştır.
Her ürününde, her desteğinde bunu çok rahat görürsünüz.
Bana göre ma daha dürüsttür. Googleınki ise tamamen şerefsizliktir. Düşmanın bile merdi yeğdir. Arkadan kuyu kazanı değil. Burada mert düşman ms namert olanda googledır.
Googleında bir çok farklı şekilde bilgileri toplayıp başını derde soktuğunu, paralel özgür yazılımlarla bu bilgileri topladığını, kendi yazılımında kullandığını, başının derde girmediği yerlerdede o ürünlerin özgür yazılımlar olması sebebiyle yırttığını bilmiyorsanız zaten elinizi yavaşça klavyeden çekip bilgisayarın fişini çekebilirsiniz. Dijital casio saat size yeter derim.
Evet ms sütten çıkma akkaşık değil. Ancak benzetmelerle gidersek;
Kolombiyada escobarı devirmek için can atanlar escobar gidince ağlamaya başlamıştı. Çünkü o tüm pislikleri kontrol altına almıştı ve bir tek onunla uğraşmaları yeterdi. Gidince uğraşı sayısı arttı. Ms nin gitmesi demek daha doğrusu tekelin google a geçmesi demek inanın pisliğin ne olduğunu size gösterir tek başına..
Dediğine gelirsek;
Bu adamların dediğinin tersini yapmakta fayda var
Ayrıca btc yahut kripto paraya mahkum bir dünya yok. Bu konuda anlaşalım. Kripto paradan btc den geri kalan şöyle olur böyle batar değil... ancak teknolojisi gelecek için önemli. O konuda hem fikir olabiliriz.
Yani 3-5 senesi var yada yok btc nin. Saçmalık mı? Evet. Bizler kripto para ve teknolojisinin testerlarıyız. Beta testindeyiz. Bittiğindede emin olun bırakın yer üstünü yer altında, deepwebde bile kriptoparayı ülkeler istemedikten sonra kullanamazsınız. Değil monero tillahı gelse kullanılmaz. Borsaları bi kapatır, işlem yapanlarada cezayı bi koyar o zaman elindeki 1000btc ile şeker alırsın.
O yüzden yatırımlarınızı doğru yapın. Btc nin üretim maliyeti %25 kar ile 8200$ civarında. Bu oranın altı alım üstü satımdır. Ara ara fırlayabilirde düşebilirde elbet. Ancak stabil yeri 8200 şuanlık ve bu nokta sürekli olarak düşmekte. Bunları göz önünde bulundurun.
Ben bile 500$ a btc maletmek için venezüelaya gitmeyi düşünüyorken devlerin elektrik maliyetinin düşük olduğu yerlere üretimi kaydırmaları hızlanmışken çok yukarıları beklemek biraz hayal olur. Satış ve alış noktalarını iyi değerlendirmek gerek.