binance örneğinde 2FA aşılmış gibi görünüyor tesla80 nin verdiği linklerde bahsediliyor oltaya geldinmi 2fa şifreni sen girdiğin gibi korsanda giriyor, muhtemel böyle geçtiler 2fa yı ve key oluşturup bu keyi alıp beklemeye geçtiler. Coin çekmek için mail onayı gerekiyor , bir de mail kırmakla uğraşmamak için key ile başka koin almak daha pratik ve kolay bir çözüm burda onu seçmiş korsan ama yine binance nin suçu yok hatta korsanları engellemişler iyi iş çıkarmışlar.
Hocam burada gözünüzden kaçar birşey var, adım adım gidelim.
Borsa şifrenizi, mailinizi hacklediler, herşeyi biliyorlar. Sadece 2FA yı bilmiyorlar diyelim.
1 - Kullanıcı borsaya girerken, keylogger sayesinde hacker da 2FA yı geçip borsaya login olabilir.
Sonrasında isterse al sat işlemleri yapar ama withdraw yada API key işlemi yapamaz.
2 - Hacker withdraw yapmak istiyor ama kullanıcı bu menüye gitmeyecektir, hacker ın 2FA yı geçme şansı yok. Orada bir 2FA sorulacak ve hacker da bu yok.
3 - Hacker API key oluşturmak istiyor ama kullanıcının bu kısımla işi yok, yine API key oluşturmak için 2FA sorulacak ve hacker da bu yok.
4 - Hacker mevcut API key in secret şifresini öğrenmek istiyor, göster butonuna tıkladığında yine 2FA sorulacak ve hacker da bu yok.
Yani hacker ancak ve ancak kullanıcı ile birlikte login olabilir, sonrasında 2FA açıksa API key yada Withdraw işlemi gerçekleştiremez.
Bu da gösteriyor ki Binance ın sisteminde açık var ve binlerce kişinin 2FA sı aşılmış. Bunu hiç bir pishing mantığı ile yapamazlar, zira bir pishing sitesi 2FA Phrase i bilmiyor ki, kullanıcıya 2FA sordursun. Phrase i de Binance da görüntüleyen kısım yok. Bir defa 2FA aktif edilirken görüntüleniyor, sonrasında bu yok.
Benim arkadaşımın parasını daha yeni çaldılar, hacker Binance a login olmuş ve 2 defa withdraw yapmış, tam 2 tane. Bunu yapması için 2 defa 2FA yı geçmiş olmalı. Bu ise 2FA Phrase i ele geçirmekle ancak mümkün olabilir. O halde yine görüyoruz ki Binance ın kendi sisteminde açık olmalı.
Şu an gördüğüm ise, bunu ispatlamama rağmen Binance herşeyi reddediyor, kancık gibi kıvırıyor. Arkadaşımızın parasının çalınmasında onların da suçu var ve bunu kabul etmiyorlar. Artık cevap bile vermiyorlar.
Kısacası bu borsalara üye olurken çok hoş güzel ama başınıza birşey geldiğinde yalnız kalıyorsunuz. Şu an Binance ın yaptığı sadece tribünlere oynamaktan ibaret. Kendi görüp yaşadığım olayda aslında nasıl kıvırdıklarını anladım. Binance defalarca hacklenmiş bir site, çoğunu da kabul etmediler kıvırdılar.
Binance a kızıp güvenlik açığını internete versem onlarca kişinin parası heba olacak, ona da gönlüm el vermez. Bugün kontrol ettim açık hala duruyor, çözecekler diye umut etmiştim ama duruyor!