Pages:
Author

Topic: Bir beyin fırtınası yapalım - page 2. (Read 2599 times)

legendary
Activity: 1288
Merit: 1110
February 19, 2017, 10:18:12 AM
Eğer şirketin %33'ünü vererek oluşabilecek kar/zararı paylaşmak, değişik disiplinlerdeki insanlardan know-how almayı planlıyorsanız neden olmasın? Ama sadece başlangıç maliyetini karşılamak için böyle bir şey yapıyorsanız çok pahalı borçlanıyorsunuz demektir. Pratik olarak çok mümkün görünmüyor düşünceniz.
hero member
Activity: 1330
Merit: 533
February 19, 2017, 08:57:05 AM

İş fikri güzel benim sormak istediğim konu iş kurulduğunda müşteri hazır mı ?
Müşteri hazırsa ortalama geri dönüş maliyetini kaç ayda çıkarıyor ?
Ekipman maliyetleri herhangi bir durumda ne kadar zamanda likide dönebiliyor ?
Ne kadarlık bir sermaye söz konusu olacak ?
Ekipmanların kullanım ömürleri ne kadar , ekipmanlarin boşa çalışma durumunda ki getirdiği iş yükü hesaplandı mı?
Sorularım bunlar şuan için benim ilgimi çeken bir konu olarak şunu söyleyebilirim ; Ortak bir şirket kolay olabilir ama yönetmesi zordur. Yönetim şeması oluştuktan sonra neden böyle bir iş fikri yapılmasın

- İlk iş kurulumunda sabit müşteri durumu söz konusu

- İş kurulduktan sonra ilk zamanlar yapılacak ticaret daha çok firmayı ayakta tutmaya yönelik olacaktır (Bir Mining sistemi kurup 5 ayda bir dönüş beklemek gibi bakmamak gerekir)

- 300-350bin Tl  başlangıç için yeterli olacaktır, başlandıktan sonra gerekirse borçlanlabilir ve bu borcu çalısan sistem karsılayabilir.

- 0 ekipmaların amortismanı 10 12 yıl olarak değerlendirilir ama 20 yıl kullanılan ekipmanlar da bakımları duzgün yapıldığında kullanılabilir durumda.

Kendisi real, katılımcıları sanal bir iş, yatırımcılar aralarından birini gözlemci olarak belirleyebilir, hatta bu kişi mümkünse muhasebeci bile olabilir.

Endustriyel imalat derken? Konuyu açabilirmisiniz. Ayrıca tecrübe ve referanslarınızın bilgisini verebilirmisiniz? Bunun üzerine daha saglıklı yorum yapılabilir.

-İlk etapta belki fason ama sonrasında Dental, Medikal veya savunma alanında organize olmuş bir yapı olabilir.

-Şu anda real bir durum sözkonusu değil sadece beyin fırtınası yapıyoruz, yaptığım işler ve referanslarımla ilgili bilgi verirsem sektörle ilgili bilgi sahibi  bir çok kişi kim olduğumu bilecektir.
Belli olmamış bir iş ile ilgili bu başlığı açıklamam biraz saçma gelecektir insanlara.

Bilemedim Smiley
sr. member
Activity: 910
Merit: 255
February 19, 2017, 08:33:30 AM
Merhaba Arkadaşlar,

Yapılan fonları ilgi ile takip ediyorum bazılarına katılıyorum, herkesin elindeki parayı değerlendirmek gibi bir düşüncesi var. Her ne kadar ben de katılsam da bu fonlara şahsen ayakları yere basan ciddi bir işin peşindeyim.

Bu aralar endüstriyel imalat sektöründe hizmet verecek bir firma kurma hayalimiz var sektör ve imalat bilgisi yüksek 2 arkadaşız.
Bu işte kullanılacak ekipmanların maliyetleri yüksek olduğundan işi yapmadan evvel başlangıç aşamasında sermayeyi denkleştirmek bir hayli güç.

Böyle bir fon olsa da olmasa da artık kendi adıma bir şeyler yapmam gerektiğinin farkındayım ve bu işi şahsen yapacağım.

Böyle bir platformda fon açsam ve bu fona katılan yatırımcılara %33 hisse versem bu iş nasıl realize edilir, nasıl bir işbiliriği doğar. Buna biraz kafa yorar mısınız?

Teşekkürler

Endustriyel imalat derken? Konuyu açabilirmisiniz. Ayrıca tecrübe ve referanslarınızın bilgisini verebilirmisiniz? Bunun üzerine daha saglıklı yorum yapılabilir.
hero member
Activity: 714
Merit: 503
www.mesutcandemir.com.tr
February 19, 2017, 08:31:48 AM
Merhaba Arkadaşlar,

Yapılan fonları ilgi ile takip ediyorum bazılarına katılıyorum, herkesin elindeki parayı değerlendirmek gibi bir düşüncesi var. Her ne kadar ben de katılsam da bu fonlara şahsen ayakları yere basan ciddi bir işin peşindeyim.

Bu aralar endüstriyel imalat sektöründe hizmet verecek bir firma kurma hayalimiz var sektör ve imalat bilgisi yüksek 2 arkadaşız.
Bu işte kullanılacak ekipmanların maliyetleri yüksek olduğundan işi yapmadan evvel başlangıç aşamasında sermayeyi denkleştirmek bir hayli güç.

Böyle bir fon olsa da olmasa da artık kendi adıma bir şeyler yapmam gerektiğinin farkındayım ve bu işi şahsen yapacağım.

Böyle bir platformda fon açsam ve bu fona katılan yatırımcılara %33 hisse versem bu iş nasıl realize edilir, nasıl bir işbiliriği doğar. Buna biraz kafa yorar mısınız?

Teşekkürler

İş fikri güzel benim sormak istediğim konu iş kurulduğunda müşteri hazır mı ?
Müşteri hazırsa ortalama geri dönüş maliyetini kaç ayda çıkarıyor ?
Ekipman maliyetleri herhangi bir durumda ne kadar zamanda likide dönebiliyor ?
Ne kadarlık bir sermaye söz konusu olacak ?
Ekipmanların kullanım ömürleri ne kadar , ekipmanlarin boşa çalışma durumunda ki getirdiği iş yükü hesaplandı mı?
Sorularım bunlar şuan için benim ilgimi çeken bir konu olarak şunu söyleyebilirim ; Ortak bir şirket kolay olabilir ama yönetmesi zordur. Yönetim şeması oluştuktan sonra neden böyle bir iş fikri yapılmasın
hero member
Activity: 1330
Merit: 533
February 19, 2017, 07:50:59 AM
Merhaba Arkadaşlar,

Teşekkürler
Pages:
Jump to: