Zz, senin dünyadan haberin yok Türkiye'deki kahvehanede takılan esnaf gibi sadece konuşuyosun.
Ben esnaf değilim, hayatımda kahvehane ye gitmedim. Zaten yaşımda tutmuyor. O yüzden ne kastettiğinizi çok anlamadım ama sizin genel tavrınızdan pembe gölek altın zincir eterum mining yapıyık gralını yapıyık tipinde bir abi olduğunuz anlaşılıyor.
Neyse konumuz bu değil.
SMOS Linux'u bugün Çin'de ve ABD'de kullanan bir tane ciddi miner kalmamıştır 2014 senelerinde gündemde olan outdated tıraş bir program. Bugün SMOS denilince herkes Simple Mining Operating System'in açılımını anlar, yani 2. linkte gönderdiğin site. Hayatında 1 gün mining yapsaydın veya gelişmeleri yabancı dilde takip edebilseydin SMOS Linux aklına bile gelmezdi.
Sizin SMOS u kullanmadığınız belli, Avrupa'da bir solo ethereum mining yapan kişi hala bunu aktif olarak kullanıyor. Trend takip ettiğini sananlar kervanından olduğunuz belli. Bildiğiniz gibi yapın.
Mining yapmak isteyen bir adam Software Development uzmanı olmak zorunda diildir, her profesyonel girişimde olduğu gibi bu konuda bir delegasyona gittik ve senin gibi kendini uzman zanneden cahil birine güvenip SMOS'u aldık. Undervolt yapamıyor, DAG fix tam çalışmıyor.
Adam gibi mining yapacak adam işletim sistemi kavramını iyi bilmelidir;
windows ile linux un farkını bilmeli, her iki işletim sisteminin de artılarını eksilerini bilmelidir.
Hatta buda yetmez, temel elektrik elektronik bilgisine de sahip olmalıdır.
Sizi anladım ben; siz iş sahibi yani patronsunuz. Parasıyla işi bilenden hizmet almaya çalışıyorsunuz. Saygı duyarım, herkes her şeyi bilecek diye bir şey yok.
Ancak iş sahibi olarak dolandırılmamak için temel kavramları bilmenizde fayda var. Yoksa bilip bilmeden Linux'a bok atar, iyi niyetle sizi yönlendirmeye çalışanlara da boş yere atar yaparsınız.
Ethos bir kademe daha iyi ama sen bu işleri yapabilecek profesyonellikte bir adam değilsin cehalet kokan cevabından belli, o yüzden arayışımız sürüyor, Linux'ta ETH mining, DAG fix, undervolt gibi meselelere Windows'u aşan veya en azından yakalayan performanslarla çözüm getirebilecek bir arkadaş arıyoruz, benimle iletişime geçebilirsiniz. Selamlar
Tanıdığım bir çok miner modlama, firware basma ve bunun gibi işlerini windows da hallettikten sonra mining aşamasında güzel güzel Linux kullanıyorlar.
Hem ayrıca illede simle mining veya ethos kullanılacak diye bir şey yok. Gayet beğendiğiniz bir light linux dağıtımına gerekli yazılımları kurup kullanabilirsiniz.
Linux üzerinde mining konusunda Türkiye'de çok bilen adam yok. Bu nedenle windows kullanmanızı önermiştim. Sonuçta büyük çoğunluk windows kullanıyor ve aradığınız bir bilgiye iki google araması ile ulaşabilirsiniz. Linux da işler o kadar kolay değil. Bilginize.