teknolojiyi seven ve ona para harcayan biriyimdir ancak telefon olayı bu ülkede garip bir hal almış durumda eskiden telefona deli paralar verirdim sonrasında ihtiyacıma göre telefon almayı tercih ediyorum. Bir dünya iş yaptığımız bilgisayarı 5-10 binlira para çıkartırken yav ne pahallıymış kardeşim derken bir cep telefonuna 25-30 binlaraları normal karşılıyoruz. Bir dönem için cep telefonuna vereceğim üst limit 3 binliraydı sonrasında update ettim 8 binliraya çıkarttım bana göre 8 binlira üstüne bir telefona hayatta para verilmez. Bir aylık geliri bir telefonun 2-3 katı olan birisi olsam alırdım yani bir aylık gelirim içerisinden rahatlıkla alabiliyor olsaydım alırdım.
27 binlira bir telefona para vereceğime 25 bin lira harcar eve bir bilgisayar kendime de bir telefon alırdım
Bir mac m1 bilgisayar : 17.000 TL Yıllarca evde hizmet eder.
poco x3 nfc 128gb : 8000 TL civarlarında
Not: Cep telefonunda işim haricinde fotoğraf çok nadir çekerim.
Benin tercihim budur.
Türkiye'ye resmen gelen ilk Iphone'nun kullanıcılarındanım, sonrasında çeşitli nedenlerle (bir kısmı salaklık) Androide geçtim ama hiçbir şekilde ikisini bir tutmam, şu an ben de senin gibi düşündüğümden, telefon denen cihazın da bir eder sınırı vardır diyerek almıyorum ama Iphone Iphonedur...
Aslında Poco önerini görünce yazmaya karar verdim, şöyle ki, artık son derece netim, "telefonda Çin markası mı? Aman uzak durun".... Çok ciddiyim, donanım farkı olmayabilir ama yazılım, entegrasyon, kararlılık farkı çok büyük, genel manada beş para etmezler (bende şu anda yere göğe sığdıramadıkları Oppo var), her Çin markası saçma sapan kronik sorunlara sahip. Bunun tek istisnası Huawei idi (onu da kullandım) ama onun da kanadını kırdılar. Poco dediğinin ana markası (Xiaomi) ne ki, kendisi ne olsun?
Eskiden hiç sevmezdim ama şimdi illa Android olacaksa Samsung diyorum, eşime Samsung aldık, yani ona da hakim sayılırım, özellik olarak muadili bir Çinli yanına bile yaklaşamaz.
Üzerine bir de Android'in güvenlik anlamında IOS'un kapısında paspas bile olamayacağını ekle !
Özetle benzetmeyi kendimce şöyle yapayım:
Iphone: Mercedes AMG
Samsung: Toyota
Oppo: Dacia
Xiaomi: Renault Symbol
Poco: Tata
Iphone için paraya kıymam anlık gelgitime bakar!
Edit/ekleme:
Iphone'nun 40 fırın ekmek yemesi gereken şey ne? Lanet olası batarya performansı ! Bok gibi